URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iunie 2018, 15:54

Ministrul Educaţiei, la Oradea: Până la începutul anului şcolar, sper să avem cod de etică în învăţământul preuniversitar

Din toamnă, profesorii din învăţământul preuniversitar ar putea să nu mai aibă voie să-şi mediteze propriii elevi ori să primească orice fel de cadouri de la aceştia.

Ministrul Educaţiei, Valentin Popa, aflat vineri la Oradea, a declarat că-şi doreşte ca, până la începutul anului şcolar următor, să fie adoptat Codul de etică pentru învăţământul preuniversitar.

"Este o prioritate să discut despre el (n.r. codul de etică) şi sper să reuşesc până la începutul anului şcolar să activăm acest cod. Nu depinde numai de mine, eu sunt un manager acolo. Dacă  şi ceilalţi actori vor dori acest lucru, se va întâmpla", a declarat ministrul, întrebat de BIHOREANUL ce planuri are cu acest cod.

Proiectul codului zace pe site-ul Ministerului Educaţiei din februarie 2017, când s-a încheiat dezbaterea lui publică. Din motive neclare, însă, el nu a fost până acum legiferat. Dacă acest cod era în vigoare, însă, intenţia părinţilor de la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea, de a le oferi profesorilor cadouri valoroase cu prilejul absolvirii copiilor lor, ar fi intrat în sfera ilegalităţii. 

Întrebat dacă îşi doreşte ca acest cod să rămână în forma în care este prezentat pe site, Valentin Popa nu a oferit un răspuns elocvent. "Forma pe care o agreez eu conteză mai puţin. Nu forma dorită de un ministru este cea mai importantă, ci cea care ajunge să fie cea mai bună pentru mediul preuniversitar", a spus el.

Ministrul Educaţiei a fost prezent, vineri, la ceremonia aniversară a Universităţii din Oradea, care a marcat 55 de ani de învăţământ superior continuu. De asemenea, Valentin Popa a participat la Consiliul Naţional al Rectorilor, for care în premieră s-a reunit la Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Dar pentru politruci?
Pentru politrucii din parlament si aiuritii din govern nu se fac coduri de etica?
Postat 03 Iunie 2018, 16:17 de scortosul
PCR transpartinic. Ep.: ”România educată” vs ”Câmpul tactic”
I. ”Este o prioritate să discut despre el (n.r. codul de etică) și sper să reușesc până la începutul anului școlar să activăm acest cod. Nu depinde numai de mine, eu sunt un manager acolo. Dacă și ceilalți actori vor dori acest lucru, se va întâmpla”, a declarat ministrul, întrebat de BIHOREANUL ce planuri are cu acest cod. 1. Un manager = portar? Un manager este un factor de analiză (conformă) și de decizie. 2. O mare hibă a Codului de etică pentru învățământul preuniversitar: NU prevede măsuri conforme de eliminare a: a) transformării în ”Câmp tactic” (şi) a învățământului preuniversitar; b) ”acoperiților” de la catedră, respectiv cu funcții de conducere. II. ”Proiectul codului zace pe site-ul Ministerului Educației din februarie 2017, când s-a încheiat dezbaterea lui publică. Din motive neclare, însă, el nu a fost până acum legiferat. Dacă acest cod era în vigoare, însă, intenția părinților de la Colegiul Emanuil Gojdu din Oradea, de a le oferi profesorilor cadouri valoroase cu prilejul absolvirii copiilor lor, ar fi intrat în sfera ilegalității.” 1. Toată stima pentru doamna și domnul profesor(i) Nicoară de la C.N. ”Emanuil Gojdu”. Keep going!; 2. Se pare că unii au uitat să își ia porția de lecitină. Faptul că Proiectul de Cod zace pe site-ul MEN (probabil) din februarie 2017 se datorează, în primul rând, instabilității politice generate de ”Statul paralel”, imediat după alegerile din decembrie 2016; 3. În sfera ilegalității, într-un stat, cu adevărat, democrat, trebuie să intre cât mai repede și acțiunile acelor cadre (şi) didactice, de segregare, la ordin/indicație/interes, a elevilor de părintele lor responsabil (părinte care a deranjat elemente ale ”Statului pararel”), deturnarea lor profesională şi transformarea acestora în persoane vulnerabile, usor de manipulat. Cadrele (şi) didactice: Toderaș Radu Pantea (UO+…), Doina Z. (IETI-UO), Violeta, D. (Grădinița 48-CFR, Oradea), Hava, F. (S.G. "Dacia", Oradea), Gabi, M. de Cucuceni (FMF-UO), Zoe, B. (FMF-UO), fost(?) ”Cabinet 2” la DSP Bihor, Corina, D. (FD-UO, fost(?) Decan Barou Oradea), ”George” de ”Sobornica” şi alții ca ei, ştiu de ce! PS. Comentariu demn și de atenția Primului Ministru al României și a celorlalte doamne din conducerea centrala a PSD.
Postat 03 Iunie 2018, 01:13 de stefan
Sarmana tara
'Traiti dom ministru..un curs pentru a deslusi tainele limbii romane...?...
Postat 02 Iunie 2018, 20:44 de zorro
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON