URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 MAI 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De zece ani, zona centrală a Oradei este chinuită de șantiere și nici nu se întrevede finalizarea lor. La început a fost șantierul digului de pe malul stâng, de lângă Primărie. A ieșit o lucrare bună, dar, ca orice dig, cam austeră. E drept că nu poți planta vegetație în zona de protecție, pe ditamai digul, dar poate că mai multe jardiniere ar trebui amplasate, mai ales că lumea a descoperit cu plăcere noua promenadă...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Codul de procedură penală din 2014 prevede o procedură larg aplicabilă în practică prin care se soluționeză dosarele penale ce au ca obiect infracțiuni minore comise, de regulă, de către persoane fără antecedente penale, situații în care cheltuiala statului cu judecarea „găinăriei” ar fi disproporționată față de efectul produs în societate.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Steatoza hepatică reprezintă o acumulare excesivă de grăsimi la nivelul ficatului (în special trigliceride) cu mărirea sa uşoară până la moderat şi cu caracter benign şi reversibil de obicei, dar uneori putând deveni gravă, cu evoluţie spre ciroză (în condiţiiile acumulării excesive şi îndelungate şi a asocierii unor factori nocivi). În mod normal, ficatul conţine 2-4% grăsimi.
22 Septembrie 2022, 10:20

Martorii lui Milian: Cum a fost descurajat un orădean să facă reclamații la Poliția Locală (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Viorel Pontoş şi-a promis că nu va mai trimite nicio sesizare municipalităţii prin aplicaţia Oradea City Report.

Bărbatul, care face zilnic o plimbare de două ore pe străzile din cartierul Rogerius, şi-a făcut un obicei din a fotografia maşinile parcate neregulamentar şi a trimite sesizări Primăriei prin OCR.

Cetăţeanul a ajuns să încarce în aplicaţie şi 15 sesizări pe zi, aşa că poliţiştii locali obligaţi să umble după ele l-au luat la ochi.

Pontoş spune că în urmă cu două săptămâni a fost chemat de doi poliţişti în două locuri diferite pentru a fi martor la contravenţiile reclamate. Reclamantul a refuzat, considerând, pe bună dreptate, că a făcut deja jumătate din munca agenţilor.

Sesizat, directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, spune că orădeanul trimitea zilnic cam 30 de sesizări privind maşinile parcate pe trotuar sau spaţii verzi, din care, până le urca în aplicaţie şi până ajungeau poliţiştii la faţa locului se mai verificau cel mult 5.

Şeful poliţiştilor locali susţine că subordonaţii săi l-au chemat pe reclamant la faţa locului pentru că nu reuşeau să găsească maşinile parcate neregulamentar şi nu ca să îl descurajeze să mai trimită reclamaţii.

Lucru pe care l-au reuşit, însă, cu brio...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ati vazut vreodata politia locala sa amendeze din proprie initiativa calcarea spatiilor verzi ?
Nu cetatenii ar trebui sa sesizeze ! Politia locala zilnic trece pe langa masini parcate, stationate ilegal pe spatii verzi. Se face ca nu vede ! Si mai are pretentia ca cetateanul care a sesizat sa vina la fata locului ! Pentru ca ulterior sa mai ia si bataie sau razbunare din partea proprietarului masinii ! SESIZARILE AR TREBUI SOLUTIONATE PE BAZA FOTOGRAFIILOR TRIMISE POLITIEI LOCALE. Si nu chemata persoana care a facut sesizarea. Este clar ca NU SE DORESTE CA CETATENII SA TRANSMITA SESIZARI POLITIEI LOCALE.
Postat 23 Septembrie 2022, 17:54 de unchiuvali
Foarte corect!
Patrula de poliție locală nu poate fi în 15 locații simultan. Deci când ajunge la locația 10 și mașina reclamată nu e acolo, evident că întreabă reclamantul dacă era pe strada principală, pe strada din spate, pe spațiul verde, pe trotuar, dar 99% vinovatul a plecat de mult de acolo. Deci să nu se descurajeze, să trimită dacă vede ilegalități dar apoi să se și aștepte că mai trebuie să ofere și detalii unde sesizarea făcută nu e destul de clară.
Postat 23 Septembrie 2022, 13:33 de andyC
De ce e descurajat???
Păi dacă fac o sesizare prin aplicatie, aia e citita in birou, este anuntat dispeceratul de politie, se trimite echipajul, care ajunge la locatie: daca masina nu mai e acolo, cum sa o gaseasca?!? Nu e normal sa il sun pe cel care a reclamat??? Poate e dupa un colt, poate nu a pus bine locatia pe harta, se pot intampla multe erori. Il sun, ma lamureste, daca mai e acolo infractorul il amendez. Daca nu, merg la urmatoarea sesizare. Sa le incarce in continuare dar sa fie si pregatit ca poate va fi rugat sa ajute cu unele sesizari.
Postat 23 Septembrie 2022, 13:30 de Clauditza
Hai sa gandim putin, putem?
Daca eu parchez undeva, ilegal, ca am o urgenta, mi-e lene sa parchez foarte departe de unde am treaba, sau descarc ceva rapid si apoi in 10-15-20 de minute am plecat de acolo, va fi tare greu pentru politia locala, sa ma gaseasca la fata locului sa ma identifice, nu? Din poza, reclamatiile sunt puse din 2 in 3 minute, deci probabil omul face plimbarea si pozele si de depune in aplicatie dupa ce ajunge acasa. Deci la vreo 2 ore dupa ce a facut poza, care sunt sansele sa le gaseasca patrula de politie sau sa si fie patrula in toate cele 15 locuri simultan??? Normal ca cel reclamat pleaca de acolo. Daca chiar vrea sa ajute, atunci ar trebui eventual sa le incarce in aplicatie in timp real, cum o vede, cum o incarca in aplicatie. Ca sa poata echipajul interveni pe cum le incarca. Cand pui 15 deodata, probabil le iau pe rand, unii au plecat intre timp, si merg in toate locurile, si amendeaza pe cei care mai sunt acolo. E logic, sau nu? Mie imi pare ca este tare logic. Da, probabil ar mai trebui facute angajari la Politia Locala, care lucreaza cu mult mai putini agenti decat ar fi normal - ceea ce evident ca nu le da sanse sa fie peste tot simultan.
Postat 23 Septembrie 2022, 13:27 de Smiley
The Truth Is Out There
Intru constant pe OCR. Aplicatia e imbecila pentru ca nu poti face copy-paste, nu o poti accesa de pe un web-browser etc. Intentia e laudabila, sa poti semnala (direct-proxy) unor institutii abilitate diverse nereguli de care te lovesti traind in oradea. Pina la urma, e doar o platforma unde poti face delatiuni politiei locale, pentru amenzi,pentru bugetul local. Din pacate. Pentru orice altceva ,esti re-directionat la primarie,la directia tehnica,descurca-te pe cont propriu... Nici macar nu vor sa faca oficiul de dispeceri pentru petitii. Trist. Adevarul e ca sunt si deviati, care nu au alta menire pe pamint decit sa faca reclamatii, persistent,recurent flood-ind aplicatia si exasperind "organele". O porcarie, pina la urma, precum multe alte realizari oradene...
Postat 23 Septembrie 2022, 10:04 de excalibur
@excalibur
Nici ca o puteai spune mai adevarat. Pe mine m-au intrebat la un apel pe legea 61 (liniște si ordine public, apel la 3 dimineata) de ce nu sun la 112? Deci clar că nu vor sa lucreze, iar angajatul MAI care era cu burtosu in echipaj a zis ca am procedat cat se poate de corect ca am sunat la dispecerat si nu la 112. Nu ii mai numiti politisti, gardieni publici cel mult. Unii sunt gardieni de forma, uniforma e forma de fapt, ei abia gafaie cand se misca.
Postat 22 Septembrie 2022, 14:06 de poiu
Plina tara de pârâcioși
Înainte să dăm cu parul poate n-ar fi rău să verificați eventual la psihiatrie daca nenea e la semn, că s-ar putea sa avem surprize cine știe,mai sunt câțiva și pe alte meleaguri care freacă menta toată ziua pierzând vremea pretinzând că fac activism.... .
Postat 22 Septembrie 2022, 13:38 de sss
Buba la cap la Pontoș ăsta.
Un pârâcios. Să fie amendat la fiecare a treia pâră împotriva concitadinilor hăituiți că nu plătesc parcarea ocazională.
Postat 22 Septembrie 2022, 12:59 de KP
Nimeni nu gindeste pentru tine
Eventual Bihorel, doar si el e om. Sa analizam textul: "Samuel Milian, spune că orădeanul trimitea zilnic cam 30 de sesizări privind maşinile parcate pe trotuar sau spaţii verzi, din care, până le urca în aplicaţie şi până ajungeau poliţiştii la faţa locului se mai verificau cel mult 5. " Sa presupunem ca avem 30 de reclamatii de la cetateni diferiti. 5 din 30 e 1/6 adica 16%. Cam asta e eficienta politiei locale. Acuma, niste intelepti vor intelege ca trebuie angajati mai multi politisti. Acoperisul e spart , deci trebuie cumparata o umbrela mai mare...
Postat 22 Septembrie 2022, 10:29 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6276 RON
  • 1 EUR = 4.958 RON
  • 1 HUF = 0.0133 RON