URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Septembrie 2022, 10:20

Martorii lui Milian: Cum a fost descurajat un orădean să facă reclamații la Poliția Locală (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădeanul Viorel Pontoş şi-a promis că nu va mai trimite nicio sesizare municipalităţii prin aplicaţia Oradea City Report.

Bărbatul, care face zilnic o plimbare de două ore pe străzile din cartierul Rogerius, şi-a făcut un obicei din a fotografia maşinile parcate neregulamentar şi a trimite sesizări Primăriei prin OCR.

Cetăţeanul a ajuns să încarce în aplicaţie şi 15 sesizări pe zi, aşa că poliţiştii locali obligaţi să umble după ele l-au luat la ochi.

Pontoş spune că în urmă cu două săptămâni a fost chemat de doi poliţişti în două locuri diferite pentru a fi martor la contravenţiile reclamate. Reclamantul a refuzat, considerând, pe bună dreptate, că a făcut deja jumătate din munca agenţilor.

Sesizat, directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, spune că orădeanul trimitea zilnic cam 30 de sesizări privind maşinile parcate pe trotuar sau spaţii verzi, din care, până le urca în aplicaţie şi până ajungeau poliţiştii la faţa locului se mai verificau cel mult 5.

Şeful poliţiştilor locali susţine că subordonaţii săi l-au chemat pe reclamant la faţa locului pentru că nu reuşeau să găsească maşinile parcate neregulamentar şi nu ca să îl descurajeze să mai trimită reclamaţii.

Lucru pe care l-au reuşit, însă, cu brio...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Ati vazut vreodata politia locala sa amendeze din proprie initiativa calcarea spatiilor verzi ?
Nu cetatenii ar trebui sa sesizeze ! Politia locala zilnic trece pe langa masini parcate, stationate ilegal pe spatii verzi. Se face ca nu vede ! Si mai are pretentia ca cetateanul care a sesizat sa vina la fata locului ! Pentru ca ulterior sa mai ia si bataie sau razbunare din partea proprietarului masinii ! SESIZARILE AR TREBUI SOLUTIONATE PE BAZA FOTOGRAFIILOR TRIMISE POLITIEI LOCALE. Si nu chemata persoana care a facut sesizarea. Este clar ca NU SE DORESTE CA CETATENII SA TRANSMITA SESIZARI POLITIEI LOCALE.
Postat 23 Septembrie 2022, 17:54 de unchiuvali
Foarte corect!
Patrula de poliție locală nu poate fi în 15 locații simultan. Deci când ajunge la locația 10 și mașina reclamată nu e acolo, evident că întreabă reclamantul dacă era pe strada principală, pe strada din spate, pe spațiul verde, pe trotuar, dar 99% vinovatul a plecat de mult de acolo. Deci să nu se descurajeze, să trimită dacă vede ilegalități dar apoi să se și aștepte că mai trebuie să ofere și detalii unde sesizarea făcută nu e destul de clară.
Postat 23 Septembrie 2022, 13:33 de andyC
De ce e descurajat???
Păi dacă fac o sesizare prin aplicatie, aia e citita in birou, este anuntat dispeceratul de politie, se trimite echipajul, care ajunge la locatie: daca masina nu mai e acolo, cum sa o gaseasca?!? Nu e normal sa il sun pe cel care a reclamat??? Poate e dupa un colt, poate nu a pus bine locatia pe harta, se pot intampla multe erori. Il sun, ma lamureste, daca mai e acolo infractorul il amendez. Daca nu, merg la urmatoarea sesizare. Sa le incarce in continuare dar sa fie si pregatit ca poate va fi rugat sa ajute cu unele sesizari.
Postat 23 Septembrie 2022, 13:30 de Clauditza
Hai sa gandim putin, putem?
Daca eu parchez undeva, ilegal, ca am o urgenta, mi-e lene sa parchez foarte departe de unde am treaba, sau descarc ceva rapid si apoi in 10-15-20 de minute am plecat de acolo, va fi tare greu pentru politia locala, sa ma gaseasca la fata locului sa ma identifice, nu? Din poza, reclamatiile sunt puse din 2 in 3 minute, deci probabil omul face plimbarea si pozele si de depune in aplicatie dupa ce ajunge acasa. Deci la vreo 2 ore dupa ce a facut poza, care sunt sansele sa le gaseasca patrula de politie sau sa si fie patrula in toate cele 15 locuri simultan??? Normal ca cel reclamat pleaca de acolo. Daca chiar vrea sa ajute, atunci ar trebui eventual sa le incarce in aplicatie in timp real, cum o vede, cum o incarca in aplicatie. Ca sa poata echipajul interveni pe cum le incarca. Cand pui 15 deodata, probabil le iau pe rand, unii au plecat intre timp, si merg in toate locurile, si amendeaza pe cei care mai sunt acolo. E logic, sau nu? Mie imi pare ca este tare logic. Da, probabil ar mai trebui facute angajari la Politia Locala, care lucreaza cu mult mai putini agenti decat ar fi normal - ceea ce evident ca nu le da sanse sa fie peste tot simultan.
Postat 23 Septembrie 2022, 13:27 de Smiley
The Truth Is Out There
Intru constant pe OCR. Aplicatia e imbecila pentru ca nu poti face copy-paste, nu o poti accesa de pe un web-browser etc. Intentia e laudabila, sa poti semnala (direct-proxy) unor institutii abilitate diverse nereguli de care te lovesti traind in oradea. Pina la urma, e doar o platforma unde poti face delatiuni politiei locale, pentru amenzi,pentru bugetul local. Din pacate. Pentru orice altceva ,esti re-directionat la primarie,la directia tehnica,descurca-te pe cont propriu... Nici macar nu vor sa faca oficiul de dispeceri pentru petitii. Trist. Adevarul e ca sunt si deviati, care nu au alta menire pe pamint decit sa faca reclamatii, persistent,recurent flood-ind aplicatia si exasperind "organele". O porcarie, pina la urma, precum multe alte realizari oradene...
Postat 23 Septembrie 2022, 10:04 de excalibur
@excalibur
Nici ca o puteai spune mai adevarat. Pe mine m-au intrebat la un apel pe legea 61 (liniște si ordine public, apel la 3 dimineata) de ce nu sun la 112? Deci clar că nu vor sa lucreze, iar angajatul MAI care era cu burtosu in echipaj a zis ca am procedat cat se poate de corect ca am sunat la dispecerat si nu la 112. Nu ii mai numiti politisti, gardieni publici cel mult. Unii sunt gardieni de forma, uniforma e forma de fapt, ei abia gafaie cand se misca.
Postat 22 Septembrie 2022, 14:06 de poiu
Plina tara de pârâcioși
Înainte să dăm cu parul poate n-ar fi rău să verificați eventual la psihiatrie daca nenea e la semn, că s-ar putea sa avem surprize cine știe,mai sunt câțiva și pe alte meleaguri care freacă menta toată ziua pierzând vremea pretinzând că fac activism.... .
Postat 22 Septembrie 2022, 13:38 de sss
Buba la cap la Pontoș ăsta.
Un pârâcios. Să fie amendat la fiecare a treia pâră împotriva concitadinilor hăituiți că nu plătesc parcarea ocazională.
Postat 22 Septembrie 2022, 12:59 de KP
Nimeni nu gindeste pentru tine
Eventual Bihorel, doar si el e om. Sa analizam textul: "Samuel Milian, spune că orădeanul trimitea zilnic cam 30 de sesizări privind maşinile parcate pe trotuar sau spaţii verzi, din care, până le urca în aplicaţie şi până ajungeau poliţiştii la faţa locului se mai verificau cel mult 5. " Sa presupunem ca avem 30 de reclamatii de la cetateni diferiti. 5 din 30 e 1/6 adica 16%. Cam asta e eficienta politiei locale. Acuma, niste intelepti vor intelege ca trebuie angajati mai multi politisti. Acoperisul e spart , deci trebuie cumparata o umbrela mai mare...
Postat 22 Septembrie 2022, 10:29 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON