URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Februarie 2024, 14:45

Marcel Ciolacu îl ironizează pe Mircea Geoană, după ce acesta a susținut că șeful PSD i-a cerut să candideze la prezidențiale (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a spus, la Digi24, că Marcel Ciolacu și alți PSD-iști s-au dus la el în birou și i-au cerut să candideze la Președinția României, susținut de social-democrați, șeful PSD îl ironizează și spune că niciodată nu va sprijini un candidat independent.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a spus marţi, ironic, Marcel Ciolacu, întrebat despre declarațiile lui Geoană. 

Ciolacu a mai spus că nu ştie dacă va candida sau nu la preşedinţie, dar nici nu-i trece prin cap să susțină un candidat din afara partidului. 

„Eu sunt preşedintele PSD. Nu ştiu dacă voi fi candidat sau nu la funcţia de preşedinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 şi de ani, niciodată PSD şi eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susţin un independent din partea PSD", a afirmat liderul PSD.

Declaraţia premierului Ciolacu vine după ce, la postul Digi24, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat luni seara că Marcel Ciolacu şi liderii PSD s-au dus în biroul acestuia să îi propună să candideze la Preşedinţia României, susţinut de PSD.

„Se întâmplă ceva cu ei şi evident că aud şi eu şi privesc declaraţiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: «De ce ţi-e frică nu scapi». Şi apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susţinut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin patru milioane în plus faţă de cele obişnuite, nu-s suficiente să câştigi Preşedinţia României", a afirmat Mircea Geoană.

Totodată, el a adăugat că în turul doi alegătorii nu vor vota cu Partidul Social Democrat. „Vrei să câştigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde sunt 65% participare pentru preşedinte, românii se mobilizează şi merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac", a spus secretarul adjunct al NATO.

Digi24.ro mai menționează că Mircea Geoană nu a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an, spunând că o decizie în acest sens va fi anunțată la momentul potrivit.

Întrebat, la rându-i, despre afirmațiile lui Geoană, coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mihai Tudose, susține că acestea reprezintă o minciună și un subiect derizoriu, potrivit Ziare.com. Tudose a spus că, din contră, Mircea Geoană a încercat să contacteze mai mulți lideri PSD pentru a „sta la o cafea”, dar toți aceștia l-au ignorat.

Geoană a fost membru al Partidului Social Democrat între anii 2001 şi 2009, când a demisionat din partid după ce a pierdut alegerile în faţa candidatului PDL de la acea vreme, Traian Băsescu. 

Potrivit unui sondaj INSCOP, publicat pe 5 februarie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi primarul Clujului, Emil Boc, au obţinut peste 30% cotă de încredere în rândul românilor. În acelaşi timp, conform unui alt sondaj publicat de INSCOP pe 31 ianuarie, Geoană este prima opţiune a românilor la prezidenţiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu - 18,9% şi Diana Şoşoacă - 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
O vrut Geoană sa fie președinte, dar a stat prost cu norocul.
Basescu acum e VARZĂ adică CORICHI :::))) Geoană acum ar avea șanse mult mai mari decât oricare altul, Ciuca e slab, Ponta e VARZĂ, Colacu vrea doar să-l vadă mă-sa președinte, Bolojan nu e interesat, Simeon o dă tare pe propagandă si prinde la inculți si ciobani, Iliescu nu mai are suport pentru a IV-a mineriada, pentru ca după a III-a mineriada ia falimentat pe mineri. Nu votez PZD, dar in contextul actual la președinție as vota GEOANĂ, la locale votez pe cine face treabă, și se vede cine face treabă.
Postat 13 Februarie 2024, 23:36 de Sandu2100
@excalibur
"Baaaa...m-am saturat de voi, de toti" Bine băăăăăă, intelectualule, voteaza-l pe Puric. Se pare ca am nimerit-o cu tine cu haur. Băăăăă, bădăranule!
Postat 13 Februarie 2024, 19:58 de Biggie
CivisU
Geoana e cu americanii. De altfel toti fostii si viitorii candidati (fara Iliescu), au cerut voie americanilor pt a candida. Daca te uiti bine, vezi ce rang are cel care primeste delegatia din Romania si iti dai seama de sansele candidatului. Nu-i iubesc pe americani, dar parca tot e mai bine decat cu rusii, stii cum fac afaceri rusii: le dai graul iar ei iti iau in schimb porumbul. Cu americanii, mai poti face afaceri, clar ei nu vor pierde, dar macar iti mai ramane si tie ceva.
Postat 13 Februarie 2024, 18:40 de Kid
@civis
Nu il sustin pe geoana, dar sa stii ca nu e chiar prost. Poate e cel mai sclipitor dpdv intelectual dintre toti care s-au perindat prin buletinele de vot. Nu cred ca in NATO merge pe "spatele sau pila cuiva". Vorbesc din ce stiu eu, nu din auzite sau de pe surse. Din nou, nu il simpatizez ca nu stiu multe despre el, dar de acolo vine cu feedback bun. Probabil ca va avea si o sustinere mare si sanse avand in vedere contextul actual cu razbelul la granita. Doar zic.
Postat 13 Februarie 2024, 18:03 de poiu
Cumplit de gretos...ciolacu asta
Cum s-a erijat el in salvatorul romaniei, dupa dezastrul "guvernelor mele". Cum s-a gindit el la cei napastuiti, si le-a dat vouchere. Acuma vrea pentru el 10% din concedii medicale, ca asta va salva bugetul tarii...Ditamai reforma
Postat 13 Februarie 2024, 17:23 de excalibur
Praf în ochi
Ce nu înțeleg eu cine îl susține pe Geoană. Ca nu ajungi tu, un românaș amărât fără partid politic, numărul 2 în administrația NATO fără sa ai o susținere bazată. Oare cu cine a făcut pact pt acea funcție, cui ii este dator? Nu de alta dar să știm.și noi cine ii va dicta ce trebuie să facă dacă ajunge la Cotroceni
Postat 13 Februarie 2024, 16:16 de CivisUlpianum
Baaaa...m-am saturat de voi, de toti
Cum se sicaneaza dinsii in vederea noii dixtractii numita scrutin. Ca oricum se asaza apele, dinsii pica tot in picioare, sau eventual pe un scaun comod de bugetar. Ce dragi imi sunteti, dupa ce ati devalizat tara asta 30 de ani, acuma bateti balma cu FMI si BM, ce nastrusnicii de biruri sa ne mai puneti. Mergeti frumusel la casele voastre, pina e pace si liniste. Incuiati usa pe dinauntru si numarati-va banii. Banii extorcati cu gratie de 30 de ani. Dar, lasati-ne. Presedinte se vrea Dan Puric, are votul meu by default. Daca o sa renunte, ceea ce nu m-ar mira, oricine altcineva, doar pe voi sa nu va mai vad...
Postat 13 Februarie 2024, 16:05 de excalibur
Ce tare
Unu e Secretar General Adjunct al NATO si altu cu certificat fals de revolutionar, covrigar de meserie, cu facultate.... Nu stiu de care dar mentala sigur nu. Si covrigarul se asteapta sa fie credibil, ca minte unul din primii 5 lideri din NATO si el spune adevarul. Sau isi da seama ca o beleste ca asta are sprijin din afara? Ciolanule, ti se vede apusul, oricum cu moaca aia de telectual nici multe nu ti se intrevedeau. Nu ca maciuca sau johannesburg ar fi mai chipesi sau cultivați (pe camp poate).
Postat 13 Februarie 2024, 15:51 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON