URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Noiembrie 2021, 23:35

Liberalii au decis negocierea unui Guvern cu PSD. Ilie Bolojan şi Florin Birta au fost împotrivă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Liderii PNL au votat, luni seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional, pentru începerea oficială a negocierilor cu PSD, în vederea formării unui guvern de coaliţie, notează multiple publicaţii media de la nivel central.

Totuşi, BPN al Partidului Naţional Liberal ar fi decis şi continuarea discuţiilor cu USR, potrivit unor surse din partid citate de Digi24.ro.

Dezbaterile din PNL au avut loc luni seara, la Vila Lac din Bucureşti şi au durat circa patru ore. Conform informaţiilor publicate de G4Media, 48 de liberali s-au pronunţat pentru începerea negocierilor cu PSD, iar 22 au votat împotrivă.

Între cei care s-au opus s-au numărat şi Ilie Bolojan, liderul PNL Bihor, respectiv Florin Birta, liderul PNL Oradea. Tot împotriva unei coaliţii cu social-democraţii s-au exprimat şi preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, liderul PNL Giurgiu, Dan Motreanu, şeful PNL Teleorman, Eugen Pârvulescu, dar şi Monica Anisie, Ludovic Orban, Antonel Tănase şi Raluca Turcan. Nu au existat abţineri.

Citând surse care au participat la şedinţă, Hotnews.ro scrie că fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban, a criticat dur decizia. "Oamenii nu ne-au votat pe 6 decembrie să batem palma cu PSD. Nu există nicio explicaţie raţională. Ce legătură este între PNL şi fostul Partid Comunist? Nicio legătură", a spus el.

Orban a şi declarat, înaintea şedinţei BPN, că dacă PNL va forma un guvern cu PSD el îşi va da demisia din partid. 

Condiţiile de negociere sunt construirea unui guvern în jurul unui premier PNL, program de guvernare plecând de la măsurile liberale şi parteneriat cu preşedintele. Echipa de negociere are termen de două săptămâni pentru dsicuţiile cu PSD, iar apoi trebuie să vină să prezinte în partid rezultatele.

Şi PSD a decis să negocieze pentru formarea unui guvern alături de PNL. "Noi am luat decizia de a avea negocieri cu PNL, UDMR şi minorităţi, asta nu înseamnă că în mod automat PSD intră la guvernare. Sunt mândru de stabilitatea PSD, de modul cum au decurs discuţiile în interiorul partidului. Este pentru prima dată când nu am fost sunat de preşedintele unei organizaţii pentru o funcţie", a spus, luni, preşedintele partidului, Marcel Ciolacu, la Antena 3.

De asemenea, UDMR a decis să înceapă negocierile pentru formarea "unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR", potrivit lui Kelemen Hunor. "Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online al Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
mai exista manipulare ?
am vazut zilele astea tot felul de commenturi legate de ce se intampla referitor la coalitia PNL-PSD , si spre mirarea mea au aparut ca printr-o minune cei din -rezist- si ceilalti politruci din vremea lui basescu laudatori pe bani , ba fratilor unde ati fost cei din ,,rezist ,,cand ati vazut cat de incompetentii sunt cei dela voi din partid , uni din USR au tupeul si nesimtirea sa mai vb de justitie dna clotilde trebiua arestata
Postat 16 Noiembrie 2021, 09:06 de popionut
Pinonel RCA
Ai un iQ prea mare ca sa vezi ca Oradea e GREAT AGAIN, toata viata ta te-ai tinut de prostii si nu ai inteles realitatea , tu nu poti mai mult
Postat 09 Noiembrie 2021, 15:36 de Sandu2100
Cine nu a votat "pentru" intră automat în malaxorul de epurare.
Dacă nu ai votat viitoarea coaliție dintre mediocritatea social-democrată și amatorismul liberal, înseamnă că te-a dezamăgit atât de tare președintele de facto al PNL, Klaus Werner Johannis, încât te poziționezi printre cei care susțin "întoarcerea cu spatele la Cotroceni". Înseamnă că ai aceeași opinie precum grupul lui Orban, ca cea de la USsR și pe aceeași linie de inițiativă cu AUR. Adică, te așezi în lumea oamenilor cu scaun la cap și care vor suspendarea "gauleterului" coloniei România. De aici până la întoarcerea cu fundul a serviciilor către scaunul prezidențial mai este puțin, cu alte cuvinte, ne transmite Bolojan, acest Johannis de Bihor care nu a vrut astfel să voteze contra "suspendării". Birta nici nu contează în ecuația asta, că nu știe încă nici măcar de ce s-a dublat Gcal la consumator și nici de ce 12,5 litri de gaz s-a scumpit la 100 lei butelia.
Postat 09 Noiembrie 2021, 13:47 de KP
Muje psd
#rezist, pe-se-de a reusit, cu largul concurs al multinationalelor prietene sa impuna "guvernul meu". Care guvern a performat ca atare. Citeam pe undeva ca la ora actuala singurul partid decent si serios din romania ar fi psd-ul. O fi, dar depinde de sistemul de referinta...daca ne raportam la pnl si usr, s-ar putea. Cert e ca Romania are imperioasa nevoie de oameni pregatiti,patrioti , care sa o con-duca mai departe. Ca suntem in mijlocul furtunii...
Postat 09 Noiembrie 2021, 11:30 de excalibur
N-ai cu cine!
Au "plecat" la timp din PNL Bihor Popa Cornel și Gabi Ghilea, că altfel acuma băteau un 66 de bucurie lângă niște pălincă cu clisă și ceapă, că s-o refăcut USELEU! Acuma avem doi parlamentari PNL cu pretenții de universitari, dar cu instincte de supraviețuitori-parveniți printre plagiatori, așa că bucuria așezării batistei pe țambal este disimulată prin buzele lor țuguiate ca la Universitate în spate...
Postat 09 Noiembrie 2021, 10:21 de decalog
Sa fie
Sa fim seriosi .. era si culmea sa fie in unanimitate votul. E un teatru ieftin doar sa nu isi piarda alegatorii in totalitate. E clar ca le convine tuturor aceasta alianta, atat lui Bolojan, cat si lui Boc, Orban etc. Birta saracul s-a pierdut prin Bucuresti, noroc cu tata Bolo ca la luat de manuta.
Postat 09 Noiembrie 2021, 09:47 de bihooorel
@sandu_lache
Ce nu poate imparti gasca lui boc&birtinezul cu aripa neocomunista din usl?! Sau ai uitat cand birtinezul ,,garanta" pt. geoana, era Oradea plina de banere in care erau chipurile ranjite ale lor. A venit apoi dottore si birtinezul iar (l-)a ,,garantat". La generalele din 2012 la fel, banere si afise cu birtinezul, a lu' cacarau, dottore, cherechesoaia si cupsa alaturi de bodog, de sorinel roman, o fauna....
Postat 09 Noiembrie 2021, 08:22 de pinonel
Ma felicit! Merit!
N-am votat niciodata nici cu pnl, nici cu psd, nici la generale, nici la locale. De ce nu n-am votat ciuma rosie, e clar, nu dezvolt. Pnl-ul nu l-am votat la generale dintr-un motiv simplu: incepand cu Guță TĂTĂRĂSCU si terminand cu Cuțu toti presedintii pnl au batut palma cu (neo)comunistii. P.S. nu l-am votat pe birtinez pt. ca am un IQ suficient de mare ca sa recunosc de la o posta escr*cii!
Postat 09 Noiembrie 2021, 07:48 de pinonel
HOTIA transpartinica
asa incepe marea hotie transpartinica! pnl o sa dispara la sfarsitul acestui ciclu electoral dar liderii vor ajunge super bogati. Toate dosarele penale in lucru in care sunt vizati psd-pnl-udmr se vor trece in uitare si gratiere, legile hotiei vor ramene neschimbare. Uite asa am votat pnl ca psd sa ajunga la guvernare sub directa supravechere a lui iohannis! Aripa pdl din pnl s-a impus asa ca ADIO pnl, pieri pdl! La sfrasitul PNDR-ului noi amarastenii vom fi si mai saraci, si mai datori si mai vanduti! Scapa cine poate!
Postat 09 Noiembrie 2021, 01:36 de scortosul
Bolojan si Boc
Va faceti partid
Postat 09 Noiembrie 2021, 01:14 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON