URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Mai 2021, 17:55

Jale la concursurile pentru şefia Caselor de Sănătate: Doar 5 candidaţi au promovat. Ce a făcut directorul din Bihor

Jale la concursurile pentru şefia Caselor de Sănătate: Doar 5 candidaţi au promovat. Ce a făcut directorul din Bihor Gheorghe Ludovic (foto) a fost întâia oară numit la şefia CAS Bihor în 2010. A deţinut funcţia până în 2012, când a fost mazilit de USL, ca în 2017 să revină preşedinte-director general al Casei bihorene
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a scos la concurs posturile de directori pentru casele judeţene, dar rezultatele sunt ruşinoase.

Din 54 de candidaţi înscrişi, doar 33 s-au prezentat joi la proba scrisă, organizată în amfiteatrul Spitalului Universitar de Urgenţă BUcureşti, iar din aceştia, doar cinci au şi promovat examenul! Singurii care au luat note de trecere sunt candidaţii din judeţele Maramureş, Iaşi, Tulcea, Cluj şi Bistriţa-Năsăud.

Fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost cel care a deconspirat, pe Facebook, rezultatele jalnice, spunând că asta se întâmplă când asemenea concursuri sunt organizate pe bune.

L-a luat cu ameţeli...

Trebuie precizat şi că, în 24 de judeţe, candidaţii la funcţiile de directori au fost şefii în funcţie din aceste instituţii, iar în 15 judeţe au fost chiar unicii candidaţi. Este şi cazul judeţului Bihor, unde singurul pretendent a fost actualul director, Gheorghe Varga, un jurist susţinut de UDMR.

Potrivit documentelor postate pe site-ul CNAS, acesta s-a calificat la proba scrisă, dar nu s-a şi prezentat la examen. „Nu m-am simţit bine ieri, pardon, alaltăieri, de aceea nu am mai mers”, a declarat Varga, sâmbătă, pentru BIHOREANUL. Întrebat dacă acum i-a trecut starea de rău, acesta a spus că da...

Vor fi noi concursuri

Aflată în vizită sâmbătă în Bihor, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a fost întrebată despre aceste rezultate şi a spus că sunt o dovadă că examenele au fost corecte. „Apreciez corectitudinea examenului şi cred că acest lucru va trebui să-l repetăm. Voi vorbi cu directorul de la CNAS să redeschidă sesiunea de examen, iar candidaţii să vină cu încredere, concursul este corect”, a declarat ministrul.

Întrebată de BIHOREANUL dacă directorii în funcţie care au picat examenul sau pur şi simplu l-au abandonat nu ar trebui îndepărtaţi de la conducerea caselor judeţene, Mihăilă a evitat un răspuns clar: „Ne străduim să organizăm cât mai repede un nou concurs”.

Pe de altă parte, Varga a declarat BIHOREANULUI că nu e hotărât dacă va mai merge la concurs. „Nu ştiu dacă voi participa, voi vedea. Pot să mă mai gândesc, nu?”, a spus directorul. Întrebat dacă nu se simte pregătit pentru acest examen, a negat. „Mă simt pregătit, dar poate am alte planuri”, a spus el, secretos. Sau poate, din nou, nu se va simţi bine...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
@omr
Intradevar e mai bine sa te retragi cand argumentele lipsesc in fata logicii evidente si a incompetentei generalizate de la cass, asa pentru cultura ta generala dosarul cu sina este REGE la cass bihor si este depus de orice firma are un bolnav in firma ( cel putin cateva mii pe luna ). Nu stiu ce ai auzit tu la antena3 despre dosare cu sina, eu nu urmaresc postul. Online dispare coada si batjocura la adresa agentilor economici, dar daca unii ne multumim cu wc in curte si dosar cu sina, asta e nivelul, macar restul sa cerem mai mult de la sobolanii care s-au ascuns in birouri cand a venit virusu', iar pe cei care le platesc salariile i-au trimis la posta sa nu cumva sa-i infecteze.
Postat 09 Mai 2021, 16:11 de Traian
@mai traiane ...
...nu mai intru in polemici cu tine.Lasa lozincile "dosar cu sina" e de antena 3.Tu esti de EU traiane! Sunt simplu cetatean traiane dar constientizez niste realitati,poate reuseti si tu, ia incearca. Esti cam contradictoriu in declaratii..vrei online, nu vrei posta, totusi vrei sa stai la coada? Oricum noroc si sanatate.
Postat 09 Mai 2021, 14:40 de OMR
@omr
sa inteleg ca propunerea ta e sa ramanem la wc-ul din curte si la dosarul cu sina ca doamna de la tara nu poate mai mult si sa nu va deranjam pe astia care vi se face rau in ziua concursului si care cand a venit pandemia v=ati inchis in birou ca sobolani si ati trimis toti agentii economici sa se infecteze la posta. sa trimit un mail cu acte si apoi sa vii cu dosarul cu sina e o porcarie un pic mai mare decat sa duci direct dosarul cu sina, asta e digitalizarea la cass. PS da stiu, tu nu esti bugetar si nu ai participat la concurs doar crezi ca e bine sa ramanem la wc-ul din curte si la dosarul cu sina
Postat 09 Mai 2021, 11:34 de Traian
@mai traiane ...
...mai traiane , a fi in EU, cum zici tu, nu inseamna doar geografic sa fii acolo. Avem scoli cu wc in curte ...despre ce vb?. Acuma ca tu te simti occidental ca trimiti un email sau semnezi electronic nu inseamna ca doamna de la tara sau orice alta persoana cu mai putine cunostinte poate sa trimita mailuri si sa plateasca taxe online etc. Astea se invata ...in timp. Dar toate documentele la orice institutie se pot trimite onlinr daca nu stiai, bineinteles exclus cele care necesita originalele. In fine,tu esti in EU si gata...
Postat 09 Mai 2021, 10:53 de OMR
@omr
Un africa de unde ai coborat tu din bananier e un pas mare transmiterea prin posta, in EU avem pretentii de online, certificat digital etc ramai tu in epoca ta de piatra si lasa internetul si comentariile inutile daca nu poti mai mult
Postat 09 Mai 2021, 10:03 de Traian
proști da mulți
Văzând întrebările de la acest examen de șefi, de specialiști mai mari decât experții de la birourile Casei, ai senzația pe care ți-o dă de câțiva ani buni examenul de bacalaureat: că a coborât exigența așa de jos încât să treacă toți cei care se prezintă! Ori în aceste condiții doar 5 directori au trecut examenul! Remarcabil e faptul ca acest examen, chiar dacă e ușor, de nivel elementar, obligatoriu pentru un simplu funcționar al Casei ca nivel de cunoștințe, a apărut datorită celor de la USR-PLUS, iar concluzia este că vom scăpa greu de proștii care ne conduc toate instituțiile publice pe salarii mari de parcă ar fi genii la firme de expediții în cosmos...
Postat 09 Mai 2021, 09:24 de decalog
Exam
Scrie undeva in lege ca poti ingradi dreptul unei persoanei de a participa la un concurs? Toate examenele la institutiile publice sunt bazate pe o legislatie stufoasa , bazate pe memorare. Managementul bun nu inseamna sa inveti legile fara rost. Managementul institutiilor publice nu este un lucru usor, mereu te confrunti cu probleme financiare la.nivel de institutie si totusi desfasurarea activitatii trebuie sa o asiguri in parametrii normali. Asa ca atat despre examene si competente. In Romania, institutiile chiar erau deschise desi in alte state nu puteai nici macar sa ii prinzi la telefon dar sa mai mergi personal.Acum poti sa mergi doar cu programare prealabila. Dosarele sunt transmise prin posta? Foarte bine, e mult mai civilizat si mai sigur din toate punctele de vedere. Uite ca se poate!
Postat 09 Mai 2021, 08:04 de OMR
institutie comunista
sa nu uitam ca domnii de la cass bihor cand a venit pandemia s-au inchis in birouri si au transmis tuturor agentilor economici sa mearga la posta sau curier cu dosarele cu sina cu concedii medicale, nu cumva sa-i infecteze pe speciali. e singutra institutie pe care nici pandemia mondiala nu o poate reforma si in care dosarul cu sina e REGE iar noi vorbim de digitalizare ...
Postat 08 Mai 2021, 19:44 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON