URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
24 Aprilie 2015, 19:00

Întrecere între roboţi creaţi de studenţi din toată ţara, la Lotus Center

Studenţi din Oradea şi alte centre universitare din ţară îşi vor pune roboţii creaţi de ei să se întreacă duminică, la cea de-a şasea ediţie a competiţiei Robot Challenge Oradea.

25 de echipe de studenţi s-au înscris în competiţie, iar maşinăriile create de ei se vor întrece în trei tipuri de probe: Line follower Clasic, adică parcurgerea unui traseu simplu, Line folower Enhaced, parcurgerea unui traseu cu obstacole, şi Mini-Sumo.

Scopul competiţie este să introducă studenţii şi elevii în latura practică a Roboticii, oferindu-le posibilitatea de apune în aplicare cunoştinţele teoretice însuşite şi, mai mult, de a descoperi singuri cât este de grozav să construiască un roboţel.

În premieră, Robot Challenge Oradea nu se desfăşoară în Universitate, ci în mall-ul Lotus Center. Orădenii sunt invitaţi să vadă roboţii creaţi de studenţi între orele 10 şi 19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
re: re: ceva mai util
Ca si paranteza, nu beneficiam de nici un contract european pentru acest eveniment. Suntem doar 4 studenti si un profesor care isi dedica timpul liber sa organizeze Robot Challenge :D
Postat 07 Mai 2015, 22:40 de jack_neo
re: ceva mai util
Adevarul este ca companiile din Oradea nu dau doi bani pe dezvoltarea roboticii, si anul acesta am apelat la cel putin 12 companii multinationale din Oradea pentru sponsorizari. Initial sa dorit un concurs cu cel putin 5 categorii de roboti autonomi dar din cauza sponsorizarilor insufieciente s-au taiat doua categorii. Chiar si asa pentru cele 3 categorii fondurile au fost insuficiente. Robotii umanoizi de care vorbesti tu necesita fonduri mult mai substantiale decat ce ni sa acordat pana acuma. Ca si organizatori avem acelas obiectiv, sa ajungem la un nivel cat mai avansat si cu aplicatii cat mai utile, la anul vom apela la firme externe (nu din Oradea) care au un interes mult mai mare in dezvoltarea roboticii. Informativ: robotii autonomi mobili nu au telecomanda, ce au inteligenta artificiala
Postat 07 Mai 2015, 22:32 de jack_neo
zeciuiala, robota, censul si prima noctis..
Nimic nu se compara cu robotii care am devenit noi toti din tara asta de cand suntem "democrati", sa ne traiasca bolsevici care ne calauzesc...
Postat 24 Aprilie 2015, 20:23 de tzopunpecamp
ceva mai util
să se facă ceva util cu contract public-privat pt ministerul sanatatii, cu cei de la Honda, de exemplu pt. roboti medicali, asistenti roboti etc., iar Univ. Oradea cu robotica sa fie cea mai tare din tzara, ca tot e aici si Baile Felix, sa nu se mai faca mashinute cu telecomanda pt. baietzii mari.
Postat 24 Aprilie 2015, 19:38 de vg
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON