URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Noiembrie 2020, 15:11

Într-un an de guvernare, PNL a deblocat construcţia spitalelor regionale şi mari proiecte de infrastructură

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În plină pandemie şi criză economică mondială, doar într-un an de zile, Partidul Naţional Liberal a reuşit să facă mai mult decât a reuşit să facă guvernarea anterioară în 3 ani. Să luăm exemplul fondurilor europene, unde în primele opt luni din 2020, Guvernul PNL a reuşit să atragă 2,6 miliarde de euro, iar până la finalul lunii octombrie au fost absorbite, în total, 3,2 miliarde de euro. Ca o comparaţie, în guvernarea PSD, anul trecut, a reuşit să atragă doar 1 miliard de euro. La un calcul simplu ne putem da seama că în mai puţin de 1 an,  guvernarea PNL a atras de 3 ori mai multe fonduri europene decât într-un an de guvernare PSD.

Cea mai amplă modernizare a infrastructurii de transport

În Guvernarea PNL au fost finalizate, deblocate sau începute proiecte majore de infrastructură: linia de metrou "Drumul Taberei – Eroilor", conexiunea feroviară Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, Autostrada Sibiu - Piteşti sunt doar câteva exemple importante în acest sens. 

În martie 2020, Guvernul Orban a deschis şantierul autostrăzii Sibiu - Piteşti (25% din lucrările la tronsonul Sibiu - Boiţa sunt deja executate), iar în septembrie a obţinut de la Comisia Europeană 875,5 milioane euro fonduri nerambursabile, o primă alocare pentru finanţarea a 53 din cei 122 de kilometri ai autostrăzii ce va traversa Carpaţii.

De asemenea, Guvernul PNL a reuşit deblocarea proiectelor precum Autostrada Transilvania, Drumul expres Craiova - Piteşti, Centura Bucureşti,  Autostrada A7: Ploieşti - Buzău - Focşani - Bacău - Paşcani - Suceava - Siret sau Autostrada A13: Braşov - Bacău.

În acest moment, România are peste 400 de kilometri de autostradă şi de drumuri expres în implementare, precum şi 23 de proiecte de modernizare a reţelelor primare de cale ferată.  De asemenea, aproape 2 miliarde de euro vor fi investite pentru modernizarea şi extinderea aeroporturilor din cadrul reţelei primare: Bucureşti, Cluj, Constanţa, Timişoara, Sibiu şi peste 1 miliard de euro pentru aeroporturile din reţeaua secundară - Tuzla, Suceava, Braşov, Târgu Mureş, Baia Mare, Satu Mare, Oradea.

Spitalele regionale prind contur

Spitalele regionale promise de PSD  şi înscrise şi pe lista de obiective a mult trâmbiţatului program de guvernare din 2016 au rămas la stadiul de idee. Însă, datorită Guvernului PNL, în doar şase luni de la instalare, au fost semnate contractele de finanţare pentru cele trei spitale regionale - Iaşi (investiţie 500 mil. euro), Cluj (investiţie de 540 mil. euro.) şi Craiova (603 mil. euro). Valoarea totală este de 1,622 mld euro, iar capacitatea de spitalizare totală este de 2506 paturi.

De asemenea, Guvernul PNL s-a angajat în construcţia unui nou spital judeţean la Sibiu, care va avea o finanţare de 500 de milioane de euro din Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă, dar şi construcţia noului spital din Oradea

Guvernul PNL aduce gazul românesc în casele românilor

România este printre ţările cu cele mai mari resurse de gaz natural din Uniunea Europeană, însă are cel mai mic procent din populaţie racordat la reţeaua de gaz, doar 36% dintre cetăţeni.

Astăzi, Guvernul PNL aduce gazele naturale în casele românilor, alocând 1 miliard de euro din fonduri europene pentru extinderea reţelelor locale. Sunt prevăzute a fi racordate un număr de 30.000 de gospodării la reţeaua de distribuţie de gaze naturale, pe lângă înfiinţarea de reţele de distribuţie. De asemenea, se vor putea finanţa activităţi care prevăd extinderea reţelei actuale.

Importante proiecte de apă şi canal, deblocate în doar opt luni 

Guvernul PNL a găsit soluţii pentru deblocarea proiectelor de apă şi canalizare vitale pentru români. Astfel, a reuşit încheierea contractelor de finanţare pentru reţele de apă-canalizare în zone precum Satu Mare, Municipiul Bucureşti, Olt, Oneşti, Suceava, Bistriţa Năsăud sau  Mediaş. 

"Reclădim România" - Guvernul PNL a reacţionat rapid la problemele din economie 

Pe fondul pandemiei generate de noul coronavirus, România s-a confruntat cu cea mai dificilă perioadă din ultimii 30 de ani, moment care a scos în evidenţă lipsa cronică de preocupare şi de viziune a guvernărilor anterioare, care nu au lăsat resurse economice şi sanitare suficiente pentru o reacţie urgentă în faţa unei crize. În acest context, activitatea Guvernului s-a concentrat pe identificarea rapidă de soluţii. Programul "Reclădim România" este răspunsul Guvernul PNL la problemele provocate de pandemie: astfel, a venit cu cel mai mare cel mai mare pachet de măsuri pentru susţinerea economiei naţionale din ultimii 30 de ani, care va depăşi 7% din PIB până la finalul anului 2020.

Prin acest program, Guvernul PNL a schimbat radical modelul de dezvoltare economică a României, orientându-l de la consum (PSD) către investiţii publice care dinamizează economia şi care cresc competitivitatea companiilor româneşti. Acest program masiv de stimulare a economiei a stopat declinul economiei în 2020, evitând recesiunea tehnică, şi garantează revenirea creşterii economice în 2021.

Pentru companiile mari, Guvernul PNL a demarat un program de circa 8 miliarde lei de sprijinire a companiilor şi a IMM-urilor cu o cifră de afaceri mai mare de 20 de milioane de lei şi care pot beneficia de garanţii de stat pentru credite de investiţii şi de capital de lucru de până la 80%.  

Alegerile din 6 decembrie sunt alegeri decisive pentru România, sunt alegeri prin care românii decid continuarea investiţiilor reale în infrastructură, în sănătate, educaţie sau administraţie, lucru pe care doar o guvernare liberală cu majoritate solidă în Parlament îl poate realiza. 

Comandat de PNL Bihor, cod mandatar financiar 11200025

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Robert
Daca PSD nu a fost in stare sa le faca, le face PNL. Daca nu se face comentam
Postat 27 Noiembrie 2020, 17:15 de Sandu2100
::::::::::::::::
Sandu 2100 spitalul tău nou care se face la Oradea e unul de 30 mil euro. Sibiu 500 mil, Cluj500 și mil, Craiova 500 etc Cam astea sunt costurile unui spital! Cel din Oradea va fi cât o secție din cele mai sus amintite, un fel de macheta de jucărie fata de ce se construiește prin alte locuri.Sigur asta de la noi va fi doar de boli infecțioase dar și asa e unul low cost fata de altele.Upu a costat și el vreo 3,4 mil euro. Nah ce sa mai zic dc la Mioveni s-a făcut spital cu 60 mil euro sau prin alte orașele mici la fel decide tu dc investiția upu și spital care nu depășește însumat 35 mi-l euro e mulțumitoare pt un oraș de 220mii locuitori. Dc e mulțumitor și chiar lăudabil cum se tot lauda ăștia atunci poți sa aplauzi și sa fii fericit
Postat 27 Noiembrie 2020, 16:53 de Robert
Robert
Se face si spital, nou, este si UPU nou. Nu vezi sau nu vrei sa vezi??
Postat 27 Noiembrie 2020, 16:36 de Sandu2100
::::::::::::::::
Mi se rupe de spitalul din Sibiu cu asta lăudați-va acolo, la fel de spitalele regionale care vor deservi cu precădere comunitățile unde se construiesc, asta cu regiunea e o poveste.Marii bani pt redresare economica veniți de la UE sunt de fapt un împrumut de 33 miliarde de euro pe care noi îl vom plăti înapoi și din care Oradea nu vede un cent în timp ce Clujului i se atribuie (cel puțin pe hârtie) peste 2 miliarde de euro.Multumim Bolojan și Birta ca ați avut proiecte de depus pt acest program adică zero.Asta e marea conducere, ne scot ochii cu tot felul de drumuri pe la tara cum e cel spre Santandrei, cu mari investiții în sănătate care sunt de tot rasul fata de ce primesc alții, cu pasaje inutile ca cel de pe Meșteșugarilor, cu lărgiri de străzi pe care poți să-ți pui cortul asa aglomerate sunt, cu veșnica tevaraie prin pământ și cet ul vietii. Dam bani din impozitul orădenilor pt finanțarea de startup uri da facultatea care ar trebui sa producă materie cenușie pt ele e pe ultimul loc pe tara, ne plângem de mediul economic precar și salarii mici dar construim blocuri din impozitul orădenilor pt firmele din parcul industrial unde să-și cazeze viitoarea forța de muncă de import și asa mai departe.Pnl Bihor face treaba Cnair cum e drumul spre Arad în loc sa se ocupe de Bihor și Oradea care numai bine nu o duc iar pt PNL național tara se termina la Cluj noi nici nu existam.
Postat 27 Noiembrie 2020, 16:25 de Robert
si marmota impacheta ciocolata
si cele 3 mil de doze de vaccin antigripal pana la inceperea sezonului le-a promis tot guvernul lui sica madolina doar ca era fumat probabil si s-a ales praful de promisiune.
Postat 27 Noiembrie 2020, 15:48 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON