De luna aceasta, PSD-istul Felix Cozma are o nouă funcţie, acesta devenind directorul executiv al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Ecolect Group, înfiinţată în 2010 pentru a coordona serviciile comunitare de salubrizare ale tuturor localităţilor din judeţ.
În luna octombrie a anului trecut, când a decis să candideze pentru Senatul României din partea PSD, Felix Cozma şi-a dat demisia de la conducerea Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţii Sociale Bihor.
După ce nu a reuşit să obţină un loc în Parlament, Felix Cozma a ajuns, totuşi, la Bucureşti, ca şef al Centrului Naţional de Acreditare din cadrul Autorităţii Naţionale de Calificări. Unele surse spun, însă, că politicianul şi-ar fi dorit o funcţie de secretar de stat în Ministerul Muncii. După doar câteva luni, însă, Cozma şi-a suspendat contractul de muncă la acea instituţie.
Din octombrie, Colegiul Director al ADI Ecolect Group l-a numit în funcţia de director executiv pe o perioadă nedeterminată. ADI Ecolect Group este format din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Bihor şi ai tuturor celor 101 UAT-uri din judeţ.
Contactat de BIHOREANUL, Felix Cozma a recunoscut că nu are experienţă în managementul deşeurilor, însă spune că îl va ajuta experienţa de manager în alte domenii. Acesta a spus că s-a întors acasă de la Bucureşti deoarece era prea departe de familie.
Cât despre noul job, PSD-istul a spus că trebuie să dicteze un ritm alert al activităţii în cadrul ADI Ecolect Group. "Până în toamna anului viitor va trebui să lansăm licitaţiile pentru partea de operare a sistemului de salubritate în tot judeţul", a declarat pentru BIHOREANUL Felix Cozma.
Funcţia de preşedinte al ADI Ecolect Group este deţinută tot de un PSD-ist, vicepreşedintele CJ Bihor, Ioan Mang.
Consiliul Judeţean Bihor alături de ADI Ecolect Group au semnat, la finalul anului trecut, contractul pentru finanţarea celei de-a doua faze a proiectului "Sistem de Management Integrat al Deşeurilor", în valoare de 104,583 milioane lei, în cadrul căruia, încă din 2008, sunt închise toate vechile gropi de deşeuri din judeţ, neconforme normelor europene privind protecţia mediului.
În cadrul proiectului se construiesc patru staţii de transfer a deşeurilor (la Beiuş, Marghita, Salonta şi Săcueni) şi se achiziţionează mijloacele de transport a deşeurilor din toate oraşele şi comunele, construindu-se de asemenea staţii de sortare a deşeurilor (la Beiuş, Marghita şi Salonta) şi achiziţionându-se echipamentele de manipulare, încărcare şi transport a deşeurilor reciclabile şi reziduale.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.