URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Mai 2020, 10:28

Înscrierea în învăţământul primar: Părinţii pot să trimită cererile prin mail sau prin poştă până pe 7 iulie

Înscrierea în învăţământul primar: Părinţii pot să trimită cererile prin mail sau prin poştă până pe 7 iulie foto: arhivă
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministerul Educaţiei a aprobat noul calendar pentru înscrierea în învăţământul primar, stabilind că toţi copiii pot fi înscrişi în clasa pregătitoare până în data de 7 iulie. Înscrierile au demarat pe 4 martie şi, dacă nu ar fi intervenit starea de urgenţă, s-ar fi încheiat în câteva săptămâni.

Noul termen limită se aplică atât pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv, pentru care înscrierea este obligatorie, cât şi pentru cei care împlinesc 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie, care pot merge la şcoală dacă părinţii doresc să-i trimită.

Părinţii trebuie să descarce cererea-tip de înscriere online de pe site-urile şcolilor, să o completeze şi să o transmită la unitatea de învăţământ, împreună cu documentele doveditoare şi cu o declaraţie-tip pe proprie răspundere, cu privire la veridicitatea datelor şi informaţiilor completate.

"Transmiterea documentelor la unitatea de învăţământ se poate face pe e-mail sau prin poştă. Părintele are posibilitatea să decidă dacă depune direct la unitatea de învăţământ cererea-tip de înscriere, respectiv documentele doveditoare", se arată într-un comunicat transmis vineri de Ministerul Educaţiei.

Înscrierea online nu va scuti părinţii de predarea documentelor la şcoală în toamnă: "În situaţia transmiterii documentelor pe e-mail, prin poştă, cu confirmare de primire, documentele care au stat la baza înscrierii în clasa pregătitoare vor fi solicitate şi în format fizic, în termen de maximum două săptămâni de la începerea cursurilor".

Pentru copiii care vor împlini 6 ani între 1 septembrie şi 31 decembrie care încă nu au fost înscrişi la şcoală, ca să-i poată trimite la toamnă la şcoală, părinţii trebuie să obţină şi o recomandare de la grădiniţă. În situaţia în care copilul nu a frecventat grădiniţa sau s-a întors din străinătate, părintele face o cerere către Centrul Judeţean pentru Resurse şi Asistenţă Educaţională Bihor, pentru evaluarea dezvoltării copilului. Şi această cerere se poate trimite prin mail sau poştă.

Repartizarea copiilor în clase se va face într-o primă etapă între 8 şi 20 iulie, iar apoi între 21 şi 31 iulie.

"Toate unităţile de învăţământ au obligaţia de a oferi informaţii referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învăţământul primar, indiferent dacă părinţii fac parte sau nu din circumscripţia respectivă", a mai transmis MInisterul Educaţiei.

Calendar învăţământ primar

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON