URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
05 Ianuarie 2018, 12:29

Incendiu în Crânceşti: Acoperiş făcut scrum şi mai multe utilaje distruse, din cauza unei afumători nesupravegheate

Incendiu în Crânceşti: Acoperiş făcut scrum şi mai multe utilaje distruse, din cauza unei afumători nesupravegheate foto: arhiva ISU Crişana
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un incendiu uriaş a avut loc, joi seară, în satul bihorean Crânceşti, comuna Dobreşti. Acoperişul unei anexe gospodăreşti s-a făcut scrum, laolaltă cu mai multe utilaje, din pricina unei afumători.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de ISU Crişana, în urma unui apel făcut în jurul orei 18.50 la 112, la locul indicat s-au deplasat trei echipaje de pompieri militari din Beiuş, dintre care două de stingere şi unul de prim ajutor calificat.

"În momentul sosirii echipajelor de stingere, flăcările se manifestau violent la nivelul întregului acoperiş al unei construcţii auxiliare din cadrul gospodăriei, existând riscul extinderii acestora la casă", a declarat, vineri, maiorul Camelia Roşca, purtător de cuvânt al ISU Crişana.

Timp de aproximativ 2 ore şi 15 minute, 12 pompieri au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, protecţia locuinţei care avea un perete comun cu anexa, şi pentru înlăturarea efectelor negative ale evenimentului. Militarii au reuşit să stingă incendiul înainte să se extindă la casă.

Totuşi, s-au înregistrat pagube semnificative: acoperişul anexei, o afumătoare, o betonieră, un motocultor şi aproximativ un metru cub lemne de foc.

Incendiul a pornit, cel mai probabil, din afumătoarea amenajată în interiorul anexei şi în care proprietarii casei făcuseră foc.

Pentru prevenirea unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor le reaminteşte cetăţenilor că trebuie să respecte câteva reguli simple.

Aşadar, este interzisă folosirea afumătoarelor improvizate ori amplasarea acestora în magazii, şuri, remize, sub şoproane sau lângă materiale combustibile. Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie. De asemenea, se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON