URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 10 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
04 Octombrie 2022, 17:17

În Bihor expiră curând aproape 25.000 permise auto, Prefectura îndeamnă titularii să se programeze din timp pentru a le înnoi

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectura Bihor, sub "comanda" căreia se află din punct de vedere administrativ Serviciul de Permise şi Înmatriculări, atenţionează că în ultima lună a acestui an şi în primele două ale celui viitor urmează să expire 24.524 permise de conducere deţinute de bihoreni, emise în urmă cu zece ani, în perioada decembrie 2012 - februarie 2013.

Pentru a nu rămâne fără dreptul de a şofa, dar şi pentru a evita aglomeraţiile "pe ultima sută", mai ales că au nevoie de acte pentru schimbarea lor, oamenii sunt invitaţi să se pregătească din timp.

"Având în vedere numărul mare de documente care vor necesita preschimbare, facem apel la posesorii de permise de conducere aflaţi în această situaţie să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilităţii administrative", a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, Prefectura Bihor.

Concret, bihorenilor ale căror permise de conducere vor expira în perioada decembrie 2022 - februarie 2023 li se recomandă să se programeze deja online, pe site-ul drpciv.ro, pentru a obţine "rând" la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Bihor şi să achite contravaloarea permisului (89 lei) prin intermediul CEC, BCR, reţelei de staţii SelfPay, online – ghişeul.ro sau drpciv.ro, secţiunea servicii online - plăţi, mandat poştal etc.

De asemenea, cei 24.524 bihoreni sunt sfătuiţi să-şi pregătească din timp documentele necesare pentru preschimbarea permisului (act de identitate valabil, fişă medicală, permisul a cărui preschimbare este solicitată, în original, şi dovada efectuării plăţii taxei de preschimbare), după care să se prezinte la sediul SPCRPCIV conform programării.

Cererile pentru preschimbarea permisului de conducere pot fi depuse la oricare serviciu public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor, indiferent de domiciliul titularului.

Permisul de conducere se livrează prin poştă la adresa din România indicată de titular (termenul de livrare fiind între 5-15 zile) sau acesta o poate ridica de la SPCRPCIV judeţean indicat în cererea de preschimbare. Până la eliberarea noului permis, titularului i se eliberează un document cu valabilitate de 15 zile.

După acest termen, în cazul în care titularul nu poate fi identificat sau găsit la adresa indicată în cerere, permisul de conducere poate fi ridicat personal de la SPCRPCIV în a cărui competenţă se află adresa indicată de solicitant.

Stadiul emiterii permisului poate fi urmărit în timp real pe site-ul www.drpciv.ro, la secţiunea servicii online - emitere permis/emitere certificat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
In atentia perfectului!
Incepand cu 01.11.2022 si pana in 31.03.2023 serviciul sa functioneze cu program prelungit, inclusiv sambata si duminica. Sa fie suplimentat personalul, inclusiv numarul de ghisee. Ideal ar fi sa poti depune actele online, tot atunci si tot online urmand sa te programezi la poza. Daca actele sunt ok, primesti un email/sms ca poti sa vii la poza.
Postat 05 Octombrie 2022, 11:57 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON