Comunicat de presă
Data: 27.12.2023
Finalizarea proiectului „Dezvoltarea companiei S.C. DUR FOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”
S.C. DUR FOREST S.R.L. cu sediul în Municipiul Marghita, Strada Arany Janos, nr. 126, cod poștal 415300, județul Bihor, CUI 29578054, J5/65/2012, a implementat proiectul cu titlul: „Dezvoltarea companiei S.C. DUR FOREST S.R.L. pe piața de prelucrare a lemnului”, cod SMIS 111834, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanțare nr. 2378/20.06.2018 încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management pentru programul operațional Regional 2014-2020 și Agenția de dezvoltare Regională Nord-Vest, în calitate de Organism Intermediar.
Valoarea totală a proiectului a fost de 1.243.151,91 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a fost de 1.044.665,47 lei, din care 710.372,52 lei din FEDR și 125.359,86 lei din Bugetul Național.
Proiectul a fost implementat la punctul de lucru al societății în Regiunea Nord-Vest, Municipiul Marghita, Str. Arany Janos, nr. 126, Județ Bihor, prin REGIO – Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 2 – Îmbunătățirea competititvității întreprinderilor mici și mijlocii, Prioritarea de investiții 2.1. – „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”
Obiectivul general al proiectului a constat în creșterea productivității și a competitivității societății DUR FOREST SRL prin achiziționarea a 5 utilaje de ultima generație pentru tăierea și rindeluirea lemnului și a unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă în vederea reducerii consumului de energie.
- Instalație de debitat cu pânza panglica orizontală
- Mașina de ascuțit pânza panglica
- Cazan cu apă caldă în vederea susținerii activității de uscare și tratare a lemnului. Acesta va funcționa utilizând deșeurile din activitatea de producție.
- Camera uscare lemn – pentru o uscare lentă și progresivă, adaptată în mod special lemnului tare și esențelor cu textură clară, cu o eficiență energetică crescută
- Încărcător frontal pentru transportul materialelor, încărcare - descărcare în timpul fluxului tehnologic
Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
- Crearea a 5 noi locuri de muncă și menținerea celor existente până la sfârșitul perioadei de analiză.
- Dotarea companiei cu 5 utilaje de ultima generație pentru tăierea și rindeluirea lemnului și a unui panou fotovoltaic în vederea alimentării echipamentelor cu energie regenerabilă, în vederea reducerii consumului de energie.
- Creșterea numărului de clienți cu 25 % ca urmare a achiziționării unor echipamente performante, în vederea facilitării prelucrării lemnului.
Rezultatele proiectului au fost următoarele:
1. Achiziționarea a 5 echipamente tehnologice pentru activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului:
- Instalație de debitat cu pânza panglica orizontală
- Mașina de ascuțit pânza panglica
- Cazan cu apă caldă în vederea susținerii activității de uscare și tratare a lemnului. Acesta a funcționat utilizând deșeurile din activitatea de producție.
- Camera uscare lemn – pentru o uscare lentă și progresivă adaptată în mod special lemnului tare și esențelor cu textură clară, cu o eficiența energetică crescută
- Încărcător frontal pentru transportul materialelor, încărcare - descărcare în timpul fluxului tehnologic
2. Achiziționarea unui panou fotovoltaic în vederea alimentarii echipamentelor cu energie regenerabilă, în vederea reducerii consumului de energie.
3. Crearea a 5 locuri de munca.
Impactul proiectului la nivel local și regional a constat în promovarea utilajelor de ultimă generație în domeniul forestier prin achiziționarea echipamentelor tehnologice necesare pentru activitatea de tăiere și rindeluire a lemnului. De asemenea, proiectul a promovat și susținut utilizarea energiei din surse regenerabile, prin achiziționarea unui sistem de panouri fotovoltaice. Nu în ultimul rând, impactul la nivel local s-a resimțit și prin crearea a 5 noi locuri de muncă.
Data de începere a proiectului: 21.06.2018
Data de finalizare a proiectului: 31.12.2023
Date de contact: pentru detalii suplimentare vă stam la dispoziție la sediul societății sau la tel. 0740134242/0748166441, e-mail durneacosmin@yahoo.com, persoana de contact Cosmin – Florin Durnea – administrator.
(anunț publicitar)
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.