URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 12 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2023, 09:27

Efectele restructurării în Consiliul Județean Bihor: doi șefi de birou dispar, doi devin șefi de serviciu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan, a explicat celorlalți aleși ai bihorenilor, în reuniunea de vineri a Consiliului Județean, cum va fi aplicată în instituție obligația de a reduce posturile de conducere.

Consilierii județeni au avut de votat o formalitate, și anume o ușoară modificare a organigramei, pentru că trei funcționari - unul de la Compartimentul Transporturi, iar ceilalți doi de la Direcția Arhitectului Șef al Județului - au promovat în gradul profesional și, prin urmare, pozițiile de execuție pe care le ocupau, de consilier I grad profesional principal, au trebuit transformate în consilier I grad profesional superior.

Cu această ocazie, însă, Bolojan a spus și care vor fi efectele noii legislații ce urmărește reducerea funcțiilor de conducere în instituțiile publice, la maximum 8% prin raportare la numărul total de funcționari, precum și prin desființarea funcțiilor de șef de birou.

„Mari consecințe nu vor fi”, a spus Bolojan, amintind că după preluarea funcției de președinte al CJ Bihor, a înjumătățit numărul angajaților, pe atunci totalizând 196 funcții de execuție și de conducere.

„În prezent Consiliul Județean Bihor are 87 posturi ocupate, cu tot cu conducere, din care 4 funcții de șef de birou se vor desființa. Mai avem, de asemenea, 10 posturi de execuție vacante și 5 temporar vacante. Din cele 4 funcții de șef de birou, două vor fi efectiv desființate, iar celelalte două, de la Direcția Tehnică, se vor transforma în funcții de șef de serviciu, având în vedere încărcarea foarte mare cu lucrul la Direcția Tehnică și necesitatea de a fi persoane care să răspundă și să gestioneze proiectele de sute de milioane de euro”.

Pe de altă parte, Bolojan a mai precizat că, potrivit legii, CJ Bihor și instituțiile subordonate ar putea avea, raportat la numărul de locuitori ai județului, 626 posturi, însă în prezent sunt doar 340, „deci acest lucru (n.r. – noua legislație pentru reducerea posturilor) nu ne va afecta”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Maikeltroll
Vorbele astea le aud de la PSD-eu. Noroc cu tine ca ai făcut tu recensământ ::::))))) știu vă doare rău adevărul.
Postat 01 Octombrie 2023, 21:58 de Sandu2100
Trebuie sa fi idiot irecuperabil
Sa ai incredere in cifrele care le furnizează statul
Postat 01 Octombrie 2023, 21:11 de Maikeltroll
vasi/adi13
Populatia orașului a scăzut cu 50.000 de când e Bolojan :::::::)))))) ma Chiș pi mini di râs ::::)))))) vezi de unde imi dau seama de propagandă, acum îți dau ceva ce nu minte ca tine " Cifrele absolute prezentate de site-ul amintit prezintă o scădere de a populaţiei oraşului de la 222.741 locuitori în 1992 la 206.614 la recensământul din anul 2002 " ai link-ul mai jos, bineînțeles pe tine nu te interesează asta https://www.oradeamea.com/oradeadatedemografice/
Postat 01 Octombrie 2023, 18:06 de Sandu2100
sandu2100 virginu
Si inainte de Bolojan sandule nu era nici un loc de munca in Oradea???. Ai uitat sa spui ca populatia a scazut cu 50mii locuitori de cand e Bolojan
Postat 01 Octombrie 2023, 13:37 de vasi13
O mana cereasca aceste reduceri
Toti simtim efectele astea, ne-au crescut salariile, afacerile ne merg mai bine, oamenii au 3-4 masini pe familie, fiecare are bani de nu poate duce, strazile sunt ca sticla, asfalt peste tot, nu mai avem strazi pietruite, avioanele zboara ca pe aeroportul JFK din NY. Ce mai , e un paradis de cand a redus personalul
Postat 01 Octombrie 2023, 13:36 de vasi13
KP aka mama Omida
Datorita lui Bolojan sunt peste 20.000 de locuri de muncă, a desființat locuri de muncă, dar erau aia care frecau menta ca și bugetari, și pt asta a fost votat
Postat 01 Octombrie 2023, 12:55 de Sandu2100
Bolojan se laudă că nu creează locuri de muncă ...
... ci că a desființat multe în ultimii ani, întărind numărul șomerilor bihoreni.
Postat 01 Octombrie 2023, 09:40 de KP
Propaganda e in campanie de acum 3 ani ::::)))))
Lui Birta si Bolojan nu le trebuie campanie, cetățenii văd ce au făcut ei și ce nu a făcut PZD aka UDEMEREU
Postat 30 Septembrie 2023, 18:38 de Sandu2100
Raspuns
Nu îți poți depăși capacitatea intelectuala când ești o biata ustensila securista cu baiuri în trecut iar interesele lor materiale sunt imense. Nu mai ieși din joc și delirezi aceiași melodie. În zona mea e bine. fără gropi și șobolani. Pe cuvânt ca ar trebui sa rămână mult asa spart sa vadă naivii ce bine le au facut pt ca nu luam atitudine. Uitați - va ce catastrofa e la pasarelele din centru. Fără o sistematizare a orașului spargi ziua ce visezi noaptea. Ar trebui sa taca amândoi și sa își pregătească fuga de Bach. Ah uitasem! Unii cu politica nu au nimic legat de cultura. Halal biete marionete.!
Postat 30 Septembrie 2023, 17:22 de Feliciana
Conteaza (si) numarul, dar cel mai mult conteaza...
... VALOAREA COLABORATORILOR! Ori daca tu dai afara specialisti si aduci in loc lipitori de afise si pupincuristi, chiar daca mai putini ca numar, nu rezolvi nimic, dimpotriva! Spune-ne un proiect, UNUL SINGUR, pe care l-ai inceput ca birau sau ca baron de judet si pe care l-ai dus la bun sfarsit in termen si de o calitate ireprosabila! UNUL, tarane, DOAR UNUL!
Postat 30 Septembrie 2023, 15:50 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON