URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Aprilie 2016, 17:44

Directorul OTL dezvăluie: Cursa privată Oradea - Aeroportul Debreţin nu este autorizată

Anunţată cu tam-tam, cursa privată Oradea - Aeroportul Debreţin, care costă doar 6 euro (din 18 aprilie, preţul va fi mărit la 7 euro), pare să aibă probleme de legalitate. Directorul OTL, Csuzi Istvan, a prezentat, marţi, o adresă a Ministerului Transporturilor în care se precizează că firma în cauză, SC Otgabi Impex SRL, nu are autorizaţie de transport internaţional de persoane pe servicii regulate pe ruta Oradea-Debreţin.

"Concurenţă neloială"

Csuzi a pomenit despre această situaţie în cadrul unei conferinţe de presă de preluare a viitoarei autogări Decebal. "Presa răsună acum de un transport internaţional Oradea - Aeroportul Debreţin, care, e adevărat, este binevenit. Singura problemă este cea de legalitate. Şi vorbim pe hârtii. Firma respectivă (n.r. - SC Otgabi Impex SRL) nu are nicio licenţă de transport internaţional", a spus Csuzi Istvan, prezentând presei un răspuns oficial al Ministerului Transportului în acest sens.

Potrivit documentului, "SC Otgani Impex SRL nu deţine autorizaţie de transport internaţional de persoane pe prin servicii regulate pe traseul Oradea (RO) – Debrecen (H)". Răspunsul a fost trimis la solicitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Transregio.

"Orice alte comentarii sunt de prisos. Eu zic că, dacă facem concurenţă, atunci să fie loială", a afirmat Csuzi Istvan, amintind că societatea pe care o conduce "s-a luptat şase luni de zile pentru licenţele cursei Oradea – Biharkeresztes". "Simţim că această concurenţă neloială ne ia din clienţi", a adăugat acesta.

Totodată, Csuzi a mai subliniat că cursele private Oradea - Aeroportul Debreţin opresc fără aprobare în staţiile OTL de la Gara Centrală şi din zona blocurilor zig-zag de pe bulevardul Dacia.

Pentru toată lumea

BIHOREANUL i-a contactat pe reprezentanţii Deb-Ora Transfer, operat de SC Otgabi Impex SRL, pentru a le cere clarificări în privinţa legalităţii curselor de transfer spre şi de la Aeroportul Debreţin.

"Noi nu avem o cursă regulată, ci doar un transfer spre Aeroportul Debreţin. Domnul administrator de la firma Otgabi SRL s-a interesat la Registrul Auto Român şi i s-a spus că, în cazul în care avem contract cu entitatea pentru care facem acest transfer (n.r. Aeroportul Debreţin) nu se consideră cursă regulată", a spus Kiraly Csaba, unul dintre oamenii de contact ai Deb-Ora Transfer. Acesta, însă, a subliniat că nu se poate pronunţa în numele firmei SC Otgabi Impex şi a precizat că va reveni cu un răspuns oficial.

Chiar dacă reprezentanţii transportatorului susţin acum că fac doar transfer spre Aeroport, ei se contrazic singuri prin comunicatele pe care le-au transmis presei din Bihor, în care-şi promovează serviciile. "(…) Oricine călătoreşte între cele două municipii (n.r. Oradea şi Debreţin) poate să apeleze la serviciile noastre. (…) Aprox. 15% dintre pasageri se folosesc de Deboratransfer pentru a circula între cele două oraşe, fără zboruri de pe aeroport", se arată în cel mai recent material de presă, de săptămâna trecută, al Deb-Ora Transfer. De altfel, şi pe site-ul oficial al cursei aceasta este anunţată drept o cursă "Oradea – Debrecen".

Ulterior, pentru BIHOREANUL, Csuzi Istvan a explicat că în legislaţia românească nu există termenul "cursă de transfer". "În România există curse regulate, regulate speciale şi curse ocazionale. Pentru primele două tipuri, dacă cursele sunt transfrontaliere, operatorul trebuie să aibă autorizaţie pe ruta respectivă de la ministerele transporturilor din cele două ţări", a precizat acesta.

Citeşte şi: "Veniţi la noi!": Debreţinul îşi promovează tot mai agresiv ofertele în Oradea (FOTO)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
CHIAR ASA?
Directorul OTL Csuzi Istvan chiar stie ce-i o CONCURENTA LOIALA? Eu unul nu cred ca stie , atata timp cat el nu aplica acest principiu.Si peretii au urechi, d-le CSUZI!!!
Postat 13 Aprilie 2016, 08:32 de adevarat
Autorizată de cine ???
Auzi la el Csuzi, că OTL se luptă de mai mulți ani să obțină licența de transport Oradea-Debrecen, dar nu a reușit ... nu pricepe că MT din RO nu e abilitat în HU, iar cursa asta, aflată sub jurisdicția accesului în aeroport la nivelul Administrației Maghiare Aeroportuare, este acceptată de județele Bihor și Hajdu-Bihar ca parte inclusă prevederilor statutare ale Euroregiunii Carpatice !!! Deocamdată, standardele de transport public din HU sunt net superioare celor de la noi ... așa că nu e cazul de lamentări, pentru că orice microbus OTL nu ar face altceva decât să preia călători din Oradea, pe care i-ar lăsa la poarta aeroprotului de la Debrecen, pentru doar 45 lei (după cum rezultă din calcule locale). Ori așa ceva ar fi mai mult decât nepoliticos, fiind convenabil prețul de 7 Euro cu debarcarea la ușa aferentă check-in !!!
Postat 12 Aprilie 2016, 19:10 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON