URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 13 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 Septembrie 2018, 13:33

Din decembrie, tren de lux pe ruta Timişoara-Arad-Oradea-Cluj

Din decembrie, tren de lux pe ruta Timişoara-Arad-Oradea-Cluj foto: www.news.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Societatea feroviară Astra Trans Carpatica (ATC), aparţinând milionarului Valer Blidar, a anunţat că va lansa în decembrie, odată cu intrarea în vigoare a noului mers al trenurilor, un tren de lux pe ruta Timişoara, Arad, Oradea, Cluj.

Potrivit Ziua de Cluj, vagoanele automotorului, cumpărat de la Căile Ferate din Danemartca, sunt dotate cu sisteme de informare a pasagerilor, sisteme de entertaiment audio-video, internet, prize pentru curent electric, intalaţii performante de aer condiţionat şi încălzire.

"Este un tren occidental, doar în România şi Danemarca circulă astfel de garnituri. E un automotor destinat liniilor neelectrificate sau electrificate parţial. Am hotărât ca primul tren de acest gen să circule pe ruta Timişoara – Baia Mare, urmând ca din decembrie, odată cu introducerea noului mers al trenurilor, să plece de la Timişoara două trenuri cuplate până la Oradea, de unde să se separe, unul spre Cluj-Napoca, unul spre Baia Mare. Avem în tren zone business şi economic", a declarat Valer Blidar, care controlează compania feroviară şi fabrica de material rulant Astra Vagoane Călători Arad.

ATC Arad a invest 20 milioane euro pentru înfiinţarea mai multor rute noi. Garniturile sunt compuse din două vagoane articulate, cu o lungime totală de 48 m, au motoare diesel cu emisii scăzute de dioxid de carbon. Capacitatea fiecărei garnituri este de 113 pasageri.

Pe linia ferată internă Cluj - Oradea operează acum companiile CFR Călători şi Transferoviar Călători.

La începutul anului, Transferoviar a anulat câteva trenuri de pe acest traseu, ca urmare a lucrărilor la linie. Principalii jucători pe piaţa naţională de profil erau CFR Călători, Regiotrans, Transferoviar Călători, Interregional Călători şi Ferotrans TFI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Sunt trenuri cu probleme
Aceste rame IC2 fabricate de Ansaldo Breda nu au primit omologarea in Danemarca viteza lor fiind redusa la 140km/h(din200 cat poate) din cauza problemelor structurale la osii si frane.De asemenea s-au raportat probleme si la grupul motor.Asa ca sa nu mai laudam firma degeaba.Oricum la noi calea ferata nici nu permite viteze mari asa ca au fost luate cam degeaba.
Postat 11 Septembrie 2018, 20:36 de CetateanulTurmentat
LUX A' LA 2018
Deci, in viziunea acestei firme,acestui "milionar" , in 2018 sa ai intr-un tren"...internet, prize pentru curent electric, intalaţii de aer condiţionat şi încălzire ...." este un LUX ????
Postat 11 Septembrie 2018, 20:26 de Kuler
CE chestie
15 MLD € costă refacerea infrastructurii feroviare. Ce așteaptă Dragnea&restul??
Postat 11 Septembrie 2018, 19:22 de Sandu1206
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON