URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
26 Octombrie 2020, 10:00

Decizie istorică: Ministerul Educaţiei închide fabricile de plagiatori ale Academiei de Poliţie

Decizie istorică: Ministerul Educaţiei închide fabricile de plagiatori ale Academiei de Poliţie sursa foto: www.ziarulincomod.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizie fără precedent a ministrului Educaţiei, Monica Anisie, care a semnat ordinele de retragere a acreditărilor celor două şcoli doctorale ale Academiei de Poliţie, cea de Drept şi cea de Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, unde în ultimii ani, graţie jurnalistei Emilia Şercan, s-au depistat zeci de plagiate.

Potrivit unui articol publicat luni pe site-ul Press One chiar de Şercan, prin această hotărâre, se pune lacăt pe aceste fabrici de plagiatori, iar Academia este obligată să se reorganizeze.

Academia de Poliţie este prima universitate din ţară care pierde dreptul de a mai acorda titluri de doctor. Consiliul de Etică şi Management Universitar (CEMU), un organism de control al Ministerului Educaţiei, a propus retragerea acreditării celor două şcoli doctorale, motivul fiind „încălcarea gravă şi în mod repetat a standardelor de calitate şi etică profesională”.

Press One mai scrie că această sancţiune este consecinţa faptului că, în mai 2018, ca reacţie la dezvăluirile privind plagiatele girate de Academia de Poliţie, ministrul de Interne din acea vreme, Carmen Dan, a cerut Corpului de Control de la MAI să facă o verificare. Un an mai târziu, Corpul de Control a sesizat CEMU. Ancheta a decurs greoi şi pentru că în acea vreme rectorul Academiei de Poliţie era Adrian Iacob, el însuşi cu grave probleme de CV: aceeaşi Emilia Şercan a arătat că şi teza sa de doctorat era plagiată. Dezvăluirile l-au deranjat rău pe Iacob, dovadă că, alături de prorectorul Mihail Marcoci, a fost trimis în judecată,  pentru că a forţat un poliţist să o ameninţe cu moartea pe jurnalistă.

CEMU a mai stabilit ca sancţiune verificarea anti-plagiat de către CNATDCU a tuturor tezelor de doctorat susţinute de cadre didactice care au relaţii contractuale cu Academia de Poliţie şi care au obţinut titlul de doctor începând cu 2011.

Citeşte mai multe detalii, pe site-ul Press One!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON