URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 03 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Martie 2019, 12:50

Cyberbullying: Elevii de la Lazăr au învățat despre hărțuirea pe internet și cum se pot feri de ea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii de la Liceul "Aurel Lazăr" au participat, săptămâna trecută, la o conferinţă menită să-i înveţe cum să se apere de pericolele din lumea virtuală.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de reprezentanţii şcolii, evenimentul a avut loc joi, în sala festivă, iar cea care i-a învăţat pe elevi despre pericolul expunerii pe reţelele de socializare a fost Anca Tuduce, agent şef-adjunct în cadrul Inspectoratului de Poliţie Bihor. Poliţista le-a explicat adolescenţilor cât de uşor pot ajunge să fie hărţuiţi pe internet, dar şi cum li se pot utiliza datele personale în scopuri negative.

La activitate au participat câte patru elevi din fiecare clasă de liceu. Aceştia vor avea sarcina ca la ora de dirigenţie să le explice şi colegilor ceea ce au învăţat la conferinţă.

Activitatea face parte din cadrul Proiectului Educativ Judeţean "Adolescenţa Altfel" şi a avut ca obiectiv responsabilizarea tinerilor care se confruntă tot mai des cu dependenţa de internet şi de reţele de socializare.

Liceenii au fost îndrumaţi de o echipă formată din profesoarele Cristina Brădău, coordonatoarea proiectului la nivelul liceului, Rodica Berdie, Maria Varodi-Bob şi Rodica Turcaş, directorul adjunct al instituţiei de învăţământ.

Fenomenul de cyberbullying a ajuns la cote alarmante, pentru că majoritatea copiilor ajung să folosească internetul la vârste fragede. Astfel, nu de puţine ori ajung să se încreadă în oamenii cu care vorbesc pe o reţea de socializare, iar în multe cazuri devin hărţuiţi. 

Copiii ajung să le povestească părinţilor sau profesorilor doar când nu mai găsesc altă cale. De aceea, proiectul a fost pus la cale de profesori care îşi doresc ca elevii să devină mai prudenţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Fara rautate
Ce știe doamna agent de ingineria socială? Hai sa va dau un sfat: nu exista patch pentru prostia umana! Vrei sa vezi cat de vulnerabil ești că persoana și cât de ușor o poți musca, strange din coor și aduna bani și mergi in Las Vegas la Defcon sau Blackhat. Și când revii te cauți pe troy hunt :) atta fara sa vb cu cineva pe Facebook. Atâta de vulnerabili sunteți. Mie ca începător mi-au trebuit 4 săptămâni să câștig încrederea înainte să fac prima mutare (cadrul legal, in compania care mă plătește). Azi am scăzut la 2 săptămâni maxim, asta după vreo 3 ani de practica. Și cine doamna agent crezând că știe cyber security.
Postat 04 Martie 2019, 14:23 de poiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON