URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2010, 10:52

Cum putem scăpa de amenzile de circulaţie (I)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Citind zilele trecute un articol cu un titlu asemănător apărut pe internet şi redactat de un "celebru avocat" am rămas absolut stupefiat de enormităţile pe care le conţinea. De aceea, am decis să prezint săptămâna aceasta şi săptămânile următoare câteva aspecte reale cu privire la modul în care putem obţine anularea unui proces-verbal prin care o persoană este amendată şi (de multe ori) i se suspendă şi permisul de conducere.

În primul rând, trebuie să ştim că poliţistul nu are obligaţia să ne prezinte la momentul opririi în trafic imaginile surprinse de aparatul radar. Noi vom putea vedea aceste imagini doar la proces, unde poliţia este obligată să le depună la dosar. În situaţia în care suntem amendaţi pentru faptul că nu am fi respectat vreo regulă de prioritate sau linia continuă, iar noi nu suntem de acord cu acest lucru, trebuie să insistăm să se consemneze poziţia noastră la rubrica "obiecţiuni" din procesul-verbal - este mult mai indicat decât să refuzăm semnarea procesului-verbal.

Cu privire la lipsurile procesului-verbal prin care se aplică sancţiuni contravenţionale rutiere trebuie să ştim următoarele aspecte. Este obligatoriu ca în procesul-verbal să existe menţiuni cu privire la seria şi numărul aparatului radar sau măcar cu privire la numărul de înmatriculare al autoturismului pe care a fost montat. Dacă nu există o asemenea menţiune, instanţa va trebui să anuleze procesul verbal deoarece nu va putea verifica dacă actele vizând verificarea metrologică a aparatului pe care poliţia trebuie să le depună la dosar se referă la aparatul cu care s-a înregistrat viteza autoturismului condus sau la alt aparat radar montat pe un alt autoturism decât cel în cauză. Poliţia va trebui să depună la dosar fotografiile radar, atestatul operatorului radar şi buletinul de verificare metrologică pentru aparatul cu care s-au făcut măsurătorile.

Atenţie! Verificarea metrologică este valabilă un an. Dacă aparatul radar este mutat pe o altă maşină în această perioadă, este necesară emiterea unui nou buletin de verificare metrologică - dacă acesta nu există, procesul verbal este nul. Dar mai multe despre condiţiile fotografiilor şi despre cum se probează nerespectarea culorii roşii a semaforului veţi afla săptămâna viitoare.

Avocat dr. Mircea Ursuţa, e-mail: m_ursuta@yahoo.com, web: www.ursuta.ro, telefon: 0722-511.476

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON