URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2022, 09:33

Cum l-au executat aliaţii pe Ilie Bolojan

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Monstruoasa coaliţie PSD-PNL-UDMR se pare că nu funcţionează la nivel de judeţ. Deşi, teoretic, ar trebui să se pupe-n bot cu maghiarii şi comuniştii, liberalii au suferit o înfrângere usturătoare la aprobarea exproprierilor pentru Inelul metropolitan.

Personal am fost împotriva acestui proiect, dar nu din cauză că nu e util. Orice drumeag nou sau potecă poate decongestiona o stradă, o centură, un drum naţional, dar nu mi se pare în regulă ca un astfel de inel să fie doar cu o bandă pe sens, când e limpede că măcar la nivel de drum expres ar trebui proiectat. Apoi nu e în regulă ca o astfel de investiţie să fie făcută din banii alocaţi comunităţii locale, cred că ar trebui să fie plătit integral din bugetul naţional, pe baza unui program amplu, care să se adreseze tuturor capitalelor de judeţ.

Obişnuiţi cu modul de lucru de la Consiliul Local Oradea, unde maşina de vot liberală trece toate proiectele, la Judeţ preşedintele Bolojan spera să obţină acelaşi rezultat, deşi îi lipseşte un vot. Vot pe care, iată, nu l-a primit.

Mă întreb ce capacitate politică de negociere au liberalii dacă nu au putut smulge măcar un vot de la "aliaţi". E vorba totuşi de un proiect de 40 milioane de euro şi, ce e mai grav, e prea târziu ca aceşti bani să fie direcţionaţi spre alte proiecte.

Acum ori vom asista la un şantaj al binomului PSD-UDMR, în buna lor tradiţie de altfel, ori povestea asta se va sfârşi trist, adică vom rămâne şi fără bani şi fără drum.

De altfel, cred că Bolojan şi-a pierdut capacitatea de negociere şi în rândul propriului partid. Cine îşi doreşte în structurile de conducere de la Bucureşti un om care să dea afară din sinecuri activul de partid ce a îmbâcsit administraţia naţională? Preşedintele Consiliului Judeţean e bun doar o dată la patru ani, când vin liberali de pretutindeni să-şi facă poze cu el precum turiştii cu ursul împăiat la intrarea în Sovata.

Iar aliaţii din opoziţie se vor ţine tare. Singura lor şansă să nu-i ignore lumea este să-l saboteze pe Bolojan, ca să nu vadă prostimea diferenţa de dezvoltare a judeţului în mandatul liberal faţă de băltirea de pe vremea alianţei pesedisto-udemeristă de jalnică amintire.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Contraofensiva
Aliatul care l-a facut celebru pe Bolojan nu a fost UDMR, nici PSD, și nici măcar PNL. Ci eticheta de "omul care tace și face". Ca să il anihilezi e simplu, îl impiedici să mai facă. Nu la fel e cu opozanții lui actuali. Ăștia nu au facut nici pe sfert ce a facut acesta dar urlă din toți bojocii la orice mică realizare a lor. Cineva ar trebui să îl trezească pe Bolojan! Nu am avea nevoie de nici un inel metropolitan dacă PSD ar fi fost capabil să termine ce a început. Și anume, autostrada Transilvania. Mâța moartă pute în curtea PSD-ului dar Bolojan tace. Oare cu ce îl au ăștia la mâna?
Postat 31 Iulie 2022, 11:03 de User anonimizat
Bolojan s-a executat singur.
Se numește "autoexecutare" sau "sinucidere". Asta pentru că omul e atât de "limitat" intelectual și de "determinat" în puțina lui gândire pe termen mediu și lung ... încât nu s-a orientat o clipă măcar, în a conștientiza că "prostul nu-i prost destul dacă nu-i și fudul", atunci când are senzația că e "unicat" și nu trebuie să se înconjoare de oameni deștepți, pentru că l-ar eclipsa când îi bate soarele în ochi și pe chelie.
Postat 31 Iulie 2022, 10:32 de KP
Lamuriri
Repet, taranul e manat de fudulie si pr*stie! Spera sa aiba 23 de yesmen-i, 24 cu el, sa aiba 2/3 in cj. A strans doar 22, din 34. Orice om politic ar fi negociat cu psd sau cu ungurii, sa aiba cele 2/3 fara probleme. Birtinezul s-a imbatosat, uitand ca i-a pupat in cur_te pe unguri (sarut mana, tanti bipeda!) cand era birau. Reactia, fireasca, a ungurilor si a psd-istilor e sa-i dea la temelie ori de cate ori au ocazia. Asa ca in aceasta chestiune nu-i injurati pe cei din psd si udmr, injurati-l pe taranul (in)abil! Halal politician!
Postat 30 Iulie 2022, 18:49 de pinonel
....
Problema este ca nu numai Bolojan pierde ci si oamenii de rind care zilnic circula pe drumuri supra aglomerate Din pacate Romania este condusi de de penali din astia care impiedica dezvoltarea nu avem drumuri moderne autostrazi infrastructura ca daca lor nu le pica ceva voteaza contra
Postat 30 Iulie 2022, 16:24 de Otello
oradea_mea_si_a_ta
Nu pot sa nu remarc bucuria unora când se împiedică un proiect, pt care de ai deja finanțare. Dacă vin alții nu se va întâmpla nimic, dacă nu se întâmplă nimic nu ne dezvoltăm și apoi ne uitam la alte tari care sunt dezvoltate și apoi ăștia ca tine și alți comentatori blamează pe aia de după Bolojan, ca e un sport național si asta, se vede clar diferenta ce sa făcut in Oradea si in alte localități. La noi e o problemă de cultura sa-i dorești rău lu ala care face ceva și tu sa crezi ca nu face pt tine, bineînțeles ție îți trebuie bani, ai de toate doar asta nu ai . Lipsește sacrificiul din noi, nu suntem responsabili, dar spunem " da Doamne " și atât nu facem nimic mai mult. Cred cu tărie ca Românul trebuie ținu din scurt ca să se facă ceva.
Postat 30 Iulie 2022, 15:26 de Sandu2100
oradea_mea_si_a_ta
In Oradea si Bihor nu sunt aliați
Postat 30 Iulie 2022, 14:15 de Sandu2100
sandel uitucu'
sandele, se pare ca nici articolul asta nu l-ai citit sau nu l-ai priceput, cum nu pricepi nici cine-i la putere. Mai ia niste pastile, eventual de la dummy girl: iti readuc aminte ca pnl este la putere si ii are ca aliati tocmai pe pzd si pe udmr, cu care se aseamana, pana la identitate. In materie de minciuni, incepe sa ii depaseasca. Iar Bolojan, daca ar avea coloana, s-ar delimita clar (prin demisie) de aceasta "coalitie" din care castiga doar pzd si udmr. Nu merge ca Bolojan sa povesteasca ca nu e de acord cu pnl, dar ii sustine, inclusiv financiar.
Postat 30 Iulie 2022, 13:09 de oradea_mea_si_a_ta
Prostii gândesc aiurea
Toată lumea a văzut ca Bolojan vrea sa facă, și nu e lăsat, interesant cum aceste partide UDE MEREU și PZD îți pune piedica pt ca vrea faci ceva , populația suferă, populația sta în trafic. Sa nu-i dai votul ca să construiască ceva pt dezvoltarea zonei , asta înseamnă să fi prost , decontul va fi in 2024 când PZD și UDeMeReU o să-l acuze pe Bolojan ca le fura voturile , după cum se vede Bolojan face ce trebuie pt populație.
Postat 30 Iulie 2022, 12:16 de Sandu2100
Datul la gioale
Asta e cand alergi cu limba scoasa dupa proiecte. Nu mai ai timp sa le faci cum trebuie in toate aspectele. Eu cred ca se vor intelege pana la urma, cu compromisuri. Important e sa fie transparenti sa le spuna, sa stim care e compromisul. Trebuie evitata cerbicia, e imposibil sa nu fie macar 1 om cu coloana pe la pesedeii romani si maghiari daca proiectul e totusi cat de cat ok. Citat EB: -Bolojan spunea că se bazează „pe responsabilitatea consilierilor”, arătând că aceștia nu au motive să judece proiectul în cheie politică, ci după necesitatea lui-. D-le Bolojan, nu fiti naiv, nu suntem nici noi. Nu v-am ales sa va bazati pe "responsabilitatea consilierilor", nu ne putem baza doar pe asa ceva. V-am votat sa va coborati din amvon si sa va bazati pe DISCUTII cu ei, munca de convingere, etc...cine stie poate au si ei sa va spuna cate ceva.
Postat 30 Iulie 2022, 12:12 de nihil
Sforarii
Vedem ca interesul este focalizat pe : "Cum l-au executat aliaţii pe Ilie Bolojan" "Monstruoasa coaliţie" "maşina de vot " "capacitate politică de negociere" "şantaj al binomului PSD-UDMR" "să-l saboteze pe Bolojan". O telenovela in toata regula. Subiectul ar trebui sa fie : "liberalii au suferit o înfrângere usturătoare la aprobarea exproprierilor pentru Inelul metropolitan." .Despre asta nu vorbim? Proiectul inelului a fost vomitat in mai 2022. In iulie votam exproprieri. De 4€/mp. Fara comentarii.
Postat 30 Iulie 2022, 10:52 de excalibur
Aliatii lui au nume:
Trufia si Pr*stia! Ar fi trebuit sa stie ca (neo)comunistii, adica psd-ul, nu au aliati, au tovarasi de drum, asa-numitii idi*ti utili! O scuza are birtinezul : nici presedintele Romaniei si nici presedintii pnl nu au fost/sunt mai breji. Vine 2024 si cineva va trebui sa deconteze greselile, sper sa plateasca si gasca PeNaLa care capuseaza Oradea/Bihorul de 14 ani!
Postat 30 Iulie 2022, 10:24 de pinonel
Lucru manual
Omul si-a faxut-o cu mana lui. Inceputul sfarsitului.
Postat 30 Iulie 2022, 09:41 de oradeanbihor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON