URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Noiembrie 2021, 14:06

Cum a ajuns un orădean multimilionar în SUA, după ce a dormit pe străzi. A plecat doar cu 500 de dolari în buzunar (FOTO / VIDEO)

40 de milioane de dolari şi o poveste de viaţă impresionantă. Cel puţin aşa apare descris în presa internaţională, orădeanul Nick Mocuţa, care a făcut o avere considerabilă în SUA, după ce a plecat din ţară cu doar 500 de dolari. Povestea lui a făcut înconjurul internetului, iar presa afirmă despre el că azi, are peste 100 de apartamente în SUA şi patru maşini de lux.

Potrivit site-ului ProFm.ro, care publică şi un interviu video cu bărbatul, realizat în emisiunea „Dimineața Blană”, Nick Mocuţa s-a născut la Oradea, dar a visat mereu să îşi dezvolte o carieră în "ţara tuturor posibilităţilor".

Cu bani de la bunica...

La o lună după ce a terminat Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Oradea, la doar 21 de ani, în 2006, a plecat în SUA cu o viză temporară de muncă, ajungând cu doar 500 de dolari (bani primiţi de la bunica lui) în Los Angeles.

În prima noapte a dormit în aeroport, iar apoi prin parcuri, "cam 4-5 luni", petrecându-și zilele printre oameni ai străzii,  până când s-a mutat într-un apartament de-al unui prieten.

I-a fost greu să îşi găsească un loc de muncă, având în vedere că nu ştia limba şi nu avea documente, dar a reușit.

După ceva timp în care s-a luptat să-şi găsească un loc unde să stea şi un job stabil, orădeanul a avut o şansă de care a profitat.

Din valet, patron

"Am găsit un job ca valet, parcam maşini. Era o companie care servea ca valet la mai multe restaurante, hoteluri, mergeam unde aveau ei nevoie de mine. Acolo am avut norocul să întâlnesc o persoană de succes, care avea o companie de imobiliare, de brokeraj. Venea tot timpul acolo, îşi lua micul dejun acolo şi îşi parca Ferrari-ul în faţă, îmi dădea 20 de dolari să-l las acolo. Era un bacşiş bun. (...) Venind acolo tot timpul, am intrat în vorbă cu el şi i-am spus că sunt din România, că sunt băiat sărac şi că sunt dispus să muncesc orice. I-am spus că doar am nevoie de o oportunitate şi că sunt dispus să încerc. S-a uitat la mine, a scos o carte de vizită şi mi-a zis să mă duc a doua zi dimineaţă la el la birou. M-am îmbrăcat cu costumul adus din România, dat de biserică, şi cravata aia roşie a lui tata şi m-am dus la el la birou, un birou luxos", a spus Nick Mocuţă despre începuturile lui pe piaţa muncii din SUA.

S-a angajat acolo şi în scurt timp s-a pus pe picioare. A lucrat în imobiliare ca agent, apoi a fost broker.

"Am lucrat ca agent imobiliar, am devenit broker, munceam de dimineaţa până seara. Am ştiut că trebuie să fac o schimbare, nu aveam viaţă personală şi nici banii nu mă mai satisfăceau. Am renunţat la imobiliare, deşi aveam un venit foarte mare anual. Voiam altceva", a povestit el românul.

Aşa s-a gândit să se reorienteze. În 2013, a început o nouă afacere, care avea să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.

„Să muncească banii pentru mine”

Orădeanul a început să vândă articole precum telefoane mobile şi huse importate din China pe eBay şi, după şase luni, câştiga până la 4.000 de dolari (2.936 de lire sterline) pe lună.

"Voiam ca banii să muncească pentru mine, pentru că altfel nu m-aş fi oprit din muncă toată viaţa", a spus el în interviul ProFM.

Întrebat de moderatori dacă este adevărat că a cumpărat case şi maşini pentru toată familia (mamă, tată şi frate), orădeanul a recunoscut că da, subliniind că familia sa este foarte importantă.

Povestea lui a „explodat” zilele trecute în presa internaţională şi a ajuns până la rudele de acasă. În emisiune, Nick a povestit că l-a sunat mama lui, învăţătoare, care nu ştia toată povestea. "N-avea rost să-i îndurerez", a spus el, precizând că familia sa nu a ştiut că a dormit pe străzi.

Vrea să revină acasă

Între altele, în interviu, orădeanul a spus că şcoala are un rol important în succesul său. „Numărul 1 ca să ai succes este disciplina. Faptul că trebuie să mergi la şcoală, să-ţi faci nişte teme, îţi formează o disciplină. Părerea mea este că asta ajută. Disciplina. Ai anumite lucruri de făcut la anumite ore", a mai spus el.

Potrivit propriilor spuse, Nick locuiește în prezent în SUA, dar și în România. Întrebat dacă are de gând să se întoarcă acasă și să își întemeieze o familie, orădeanul a spus că da.

"Vreau să mă stabilesc în România definitiv. Comerţul electronic pot să-l fac de oriunde din lume. E şi motivul pentru care am renunţat la imobiliare. Am vrut să vin acasă să vin alături de familie şi am vrut un business pe care să-l pot face de oriunde din lume", a spus el.

Vezi interviul mai jos!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Că ne place sau nu,
Giganții tech a planetei și cei mai bogați oameni sunt din state...
Postat 08 Noiembrie 2021, 13:43 de Vio_427
Măscăriciul Nick Mocuța.
A ajuns fără documente în SUA traversând Atlanticul, dar a avut costumul și cravata la el ca boschetar cu acte în regulă. A câștigat lunar chiar și 4.000 dolari, ajungând astfel să înmulțească capitalul propriu de 500 dolari, ca să devină rapid milionar american în plină pandemie. Precis că lipsa cetățeniei USA nu l-a împiedicat să se îmbogățească. Iar acum, ca afacerist de succes care vindea telefoane chinezești la colț de stradă fraierilor din LA și Hollywood, vrea să revină în țara natală și să împărtășească din experiența lui de succes. Precum mulți "papagali" care au plecat în cele 4 zări, iar după ani și ani s-ar repatria pentru o indemnizație socială cât de mică. Acum, e cazul să lămurim cititorul. Nick a ajuns în SUA precum orice boschetar care doarme pe sub poduri și subsoluri dezafectate ale marelui oraș. Și nu a ieșit din starea de cerșetor după anii petrecuți acolo. Așadar, să lămurim speța. Pentru că l-a prins poliția făcându-și poze pe barca unuia în portul ambarcațiunilor recreative și nefiind "cazat" cu acte în regulă pe teritoriul american, orădeanului nostru i s-a intentat un proces obișnuit pe acolo, de "transfer forțat" către țara de origine. Problema generală e că, din cauza unora precum Mocuța ăsta, România nu este încă pe lista Visa Weaver, de acces fără vize a românilor pe continentul american. Pentru că Mocuța a fost inclus în rata de "refuz" al americanilor, care este încă de peste 8% în lic de max. 3% cât ar trebui să fie pentru acest program de liberă circulație. Nick Mocuța nu apare în niciun registrul comercial din SUA. Nici cu numele și nici cu vreo firmă. Apare în schimb la solicitanții de ajutor social, în evidențele micuței Bisericii Ortodoxe a comunității românești din Sacramento. Ce mică e lumea asta, când chiar niște rudenii te știu și te găsesc cu câteva click-uri.
Postat 08 Noiembrie 2021, 09:39 de KP
anul trecut in america au aparut inca 2,2 milioane de milionari
felicitari pentru disciplina, harnicie si toate cele. Pacat ca a stat ilegal peste viza.
Postat 08 Noiembrie 2021, 02:40 de unu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON