URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 16 SEPTEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Fosta a doua armată a țării, CFR-ul, a ajuns într-o stare jalnică. Firma e cu datorii uriașe la bugetul de stat, dar managerii prosperă și primesc bonusuri de performanță. Salariile s-au mărit simțitor la toate nivelurile, la fel cum a crescut și stratul de jeg pe garnituri. Locomotivele se aprind pe traseu, dar și pălinca în mecanicii de locomotive. Nașii se uită urât la tine dacă faci imprudența să cumperi bilet, iar întârzierile sunt atât de mari încât instituția pare că nu a ieșit din Evul Mediu...
Zic şi eu
Adrian Cris
Controversele asupra Inelului Metropolitan de Nord al Oradiei au revenit în actualitate, așa cum era de așteptat, după ce în campania pentru alegerile locale un grup de proprietari din Podgoria și Paleu au organizat nu mai puțin de 5 proteste, lacom instrumentate politic de USR și PSD.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?










De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
O asemenea reglementare exista și înainte, însă doar cu privire la cazurile de violență familială (sau domestică, cum îi spunea actul normativ), ordinele de protecție provizorii „domestice” fiind foarte des întâlnite în practică. Ceea ce au făcut, de fapt, guvernanții noștri acum a fost „extinderea” aplicării acestor dispoziții legale și la situațiile în care nu există o legătură de rudenie sau conviețuire între victimă și agresor.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
22 Octombrie 2020, 11:50

Cu întârziere: Universitatea de Vest Timişoara a cerut judecătorilor să anuleze diploma de doctor obţinută fraudulos de Florian Bodog

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorii bihoreni sunt chemaţi să constate impostura fostului ministru al Sănătăţii, PSD-istul Florian Bodog.

Pe rolul Tribunalului Bihor a fost înregistrată o cerere a Universităţii de Vest Timişoara (UVT) de anulare a diplomei de doctor în Management obţinută în mod fraudulos de Bodog la această instituţie, după ce, aşa cum se ştie, s-a constatat că senatorul social-democrat, care acum are pretenţia la un nou mandat în Parlament, a plagiat lucrarea aproape integral.

Legea prevede termen de un an

Plagiatul din teza lui Bodog, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, a fost constatat de UVT în iulie 2018, şi confirmat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) la data de 25 iulie 2019.

Specialiştii au arătat că PSD-istul, care este şi în prezent prodecan al Facultăţii de Medicină din Oradea, a copiat două treimi din lucrarea de doctorat. O carte din care a furat a fost semnată de doctoriţa Lucia Daina, director medical al Spitalului Judeţean din Oradea, care ulterior izbucnirii acestui scandal a dat o declaraţie pe proprie răspundere cum că, în realitate, ar fi scris acea carte împreună cu Bodog, dar acesta, din presupusă modestie, n-a vrut să îşi dezvăluie numele pe lucrare.

Argumentul infantil nu a ţinut, aşa că CNATDCU a confirmat plagiatul, iar potrivit Legii Educaţiei, următoarea mişcare trebuia să fie a UVT, instituţia care a eliberat diploma.

Legea prevede, la articolul 146, că “diploma de doctor este revocată sau anulată prin hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești”, dar şi că “instituția emitentă introduce acțiunea în anularea diplomei în termen de un an de la data dispoziției de retragere a titlului de doctor”.

Justificat sau nu?

Termenul de un an a expirat pe 25 iulie 2020, dar UVT a introdus acţiunea pe rolul Tribunalului Bihor abia la data de 24 septembrie 2020, aşadar cu două luni întârziere. Deocamdată, procesul nu are fixat un prim termen de judecată.

De ce Universitatea n-a făcut acest demers juridic în termenul indicat de lege este încă un mister. BIHOREANUL a transmis marţi o solicitare pentru UVT, cerând ca reprezentanţii Universităţii să explice această situaţie. Până acum, UVT nu a răspuns solicitării, purtătorul de cuvânt Horea Băcanu garantând însă că va transmite un răspuns cât mai curând cu putinţă.

Rămâne de văzut, eci, dacă întârzierea este sau nu justificată şi dacă nu cumva va fi un bun prilej pentru Bodog să solicite judecătorilor respingerea cererii UVT.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel Oradea se judecă şi un proces deschis de Florian Bodog, pe 30 ianuarie 2020, pentru anularea deciziei CNATDCU de retragere a titlului de doctor. Până acum, acest proces a avut doar două termene de judecată, iar următoarea dezbatere este programată pe 19 noiembrie.

Impostor dovedit

Pentru Bodog, începe să devină o obişnuinţă ca judecătorii să îi dezbată integritatea academică. În luna iulie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, să îi retragă titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională, aşa cum a dezvăluit în exclusivitate BIHOREANUL în 2016.

Totuşi, Universitatea din Oradea, care i-a dat lui Bodog titlurile de profesor şi de abilitat, nu a luat nicio măsură faţă de acesta, aşteptând încă motivarea hotărârii Înaltei Curţi.

Pe de altă parte, aşa cum BIHOREANUL a arătat de-a lungul ultimilor patru ani, CV-ul lui Bodog mai are şi alte probleme. Pe lângă doctoratul în Management obţinut la Timişoara, PSD-istul mai are un titlu de doctor luat la Universitatea din Oradea, în Medicină, dar teza sa de doctorat lipseşte din arhiva instituţiei. Deşi BIHOREANUL i-a solicitat să o facă publică şi să o supună unui test al autenticităţii, Bodog a refuzat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pareri de rau
Acum vreo 25 de ani, omu se dadea cu o dacie gri metal. Intr-o zi, desi eu semnalizam dreapta sa intru intr-un loc de parcare, langa Facultatea de Drept de pe Magheru, el a intrat de pe contrasens in acel loc de parcare. Si acum imi pare rau ca mi-am continuat drumul sa gasesc alt loc de parcare si nu m-am oprit sa-i dau vreo 2-3 palme.
Postat 22 Octombrie 2020, 21:34 de Kid
inceputul e mai greu...
chiar suntem curiosi daca se repara aceasta ticalosire si hotie. mai sunt si altii ca el, nu e singurul, dar ar putea fi un inceput incurajator si pentru ceilalti.
Postat 22 Octombrie 2020, 20:12 de roger
Dr. Prostea
Toți banii înapoi: salarii, îndemnizații, sporuri de doctorat, sporuri de aere de parvenit, până la ultimul bănuț! Cumulează măcar trei venituri din simularea unor activități la care nu are cum să ajungă in 24 h și nici în 7 zile pe săptămână, pe lângă faptul că oricum habar n-are de nimic! Politruc needucat, șantajabil, lacom, incapabil, imoral. Prostovanul politic care ne-a ruinat nouă țara în timp ce noi ne uitam la el și nu ne venea să credem că e posibil...
Postat 22 Octombrie 2020, 14:44 de decalog
Diploma falsa Bodog
Precis ca nu vor constata......Multi au facut dreptul la Oradea (????).......
Postat 22 Octombrie 2020, 12:42 de cosmin5z
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.4826 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON