URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Octombrie 2020, 11:50

Cu întârziere: Universitatea de Vest Timişoara a cerut judecătorilor să anuleze diploma de doctor obţinută fraudulos de Florian Bodog

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Judecătorii bihoreni sunt chemaţi să constate impostura fostului ministru al Sănătăţii, PSD-istul Florian Bodog.

Pe rolul Tribunalului Bihor a fost înregistrată o cerere a Universităţii de Vest Timişoara (UVT) de anulare a diplomei de doctor în Management obţinută în mod fraudulos de Bodog la această instituţie, după ce, aşa cum se ştie, s-a constatat că senatorul social-democrat, care acum are pretenţia la un nou mandat în Parlament, a plagiat lucrarea aproape integral.

Legea prevede termen de un an

Plagiatul din teza lui Bodog, intitulată „Managementul şi marketingul unităţilor sanitare”, a fost constatat de UVT în iulie 2018, şi confirmat de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) la data de 25 iulie 2019.

Specialiştii au arătat că PSD-istul, care este şi în prezent prodecan al Facultăţii de Medicină din Oradea, a copiat două treimi din lucrarea de doctorat. O carte din care a furat a fost semnată de doctoriţa Lucia Daina, director medical al Spitalului Judeţean din Oradea, care ulterior izbucnirii acestui scandal a dat o declaraţie pe proprie răspundere cum că, în realitate, ar fi scris acea carte împreună cu Bodog, dar acesta, din presupusă modestie, n-a vrut să îşi dezvăluie numele pe lucrare.

Argumentul infantil nu a ţinut, aşa că CNATDCU a confirmat plagiatul, iar potrivit Legii Educaţiei, următoarea mişcare trebuia să fie a UVT, instituţia care a eliberat diploma.

Legea prevede, la articolul 146, că “diploma de doctor este revocată sau anulată prin hotărârea definitivă a unei instanțe judecătorești”, dar şi că “instituția emitentă introduce acțiunea în anularea diplomei în termen de un an de la data dispoziției de retragere a titlului de doctor”.

Justificat sau nu?

Termenul de un an a expirat pe 25 iulie 2020, dar UVT a introdus acţiunea pe rolul Tribunalului Bihor abia la data de 24 septembrie 2020, aşadar cu două luni întârziere. Deocamdată, procesul nu are fixat un prim termen de judecată.

De ce Universitatea n-a făcut acest demers juridic în termenul indicat de lege este încă un mister. BIHOREANUL a transmis marţi o solicitare pentru UVT, cerând ca reprezentanţii Universităţii să explice această situaţie. Până acum, UVT nu a răspuns solicitării, purtătorul de cuvânt Horea Băcanu garantând însă că va transmite un răspuns cât mai curând cu putinţă.

Rămâne de văzut, eci, dacă întârzierea este sau nu justificată şi dacă nu cumva va fi un bun prilej pentru Bodog să solicite judecătorilor respingerea cererii UVT.

Pe de altă parte, la Curtea de Apel Oradea se judecă şi un proces deschis de Florian Bodog, pe 30 ianuarie 2020, pentru anularea deciziei CNATDCU de retragere a titlului de doctor. Până acum, acest proces a avut doar două termene de judecată, iar următoarea dezbatere este programată pe 19 noiembrie.

Impostor dovedit

Pentru Bodog, începe să devină o obişnuinţă ca judecătorii să îi dezbată integritatea academică. În luna iulie a acestui an, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, definitiv, să îi retragă titlul de profesor abilitat şi dreptul de a conduce doctorate, pe motiv că nu a îndeplinit criteriile minime pentru această avansare profesională, aşa cum a dezvăluit în exclusivitate BIHOREANUL în 2016.

Totuşi, Universitatea din Oradea, care i-a dat lui Bodog titlurile de profesor şi de abilitat, nu a luat nicio măsură faţă de acesta, aşteptând încă motivarea hotărârii Înaltei Curţi.

Pe de altă parte, aşa cum BIHOREANUL a arătat de-a lungul ultimilor patru ani, CV-ul lui Bodog mai are şi alte probleme. Pe lângă doctoratul în Management obţinut la Timişoara, PSD-istul mai are un titlu de doctor luat la Universitatea din Oradea, în Medicină, dar teza sa de doctorat lipseşte din arhiva instituţiei. Deşi BIHOREANUL i-a solicitat să o facă publică şi să o supună unui test al autenticităţii, Bodog a refuzat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Pareri de rau
Acum vreo 25 de ani, omu se dadea cu o dacie gri metal. Intr-o zi, desi eu semnalizam dreapta sa intru intr-un loc de parcare, langa Facultatea de Drept de pe Magheru, el a intrat de pe contrasens in acel loc de parcare. Si acum imi pare rau ca mi-am continuat drumul sa gasesc alt loc de parcare si nu m-am oprit sa-i dau vreo 2-3 palme.
Postat 22 Octombrie 2020, 21:34 de Kid
inceputul e mai greu...
chiar suntem curiosi daca se repara aceasta ticalosire si hotie. mai sunt si altii ca el, nu e singurul, dar ar putea fi un inceput incurajator si pentru ceilalti.
Postat 22 Octombrie 2020, 20:12 de roger
Dr. Prostea
Toți banii înapoi: salarii, îndemnizații, sporuri de doctorat, sporuri de aere de parvenit, până la ultimul bănuț! Cumulează măcar trei venituri din simularea unor activități la care nu are cum să ajungă in 24 h și nici în 7 zile pe săptămână, pe lângă faptul că oricum habar n-are de nimic! Politruc needucat, șantajabil, lacom, incapabil, imoral. Prostovanul politic care ne-a ruinat nouă țara în timp ce noi ne uitam la el și nu ne venea să credem că e posibil...
Postat 22 Octombrie 2020, 14:44 de decalog
Diploma falsa Bodog
Precis ca nu vor constata......Multi au facut dreptul la Oradea (????).......
Postat 22 Octombrie 2020, 12:42 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON