URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Iulie 2020, 13:55

Bodog rămâne şef: Universitatea Oradea nu ia nicio măsură faţă de prodecanul de la FMF. În schimb, doctoranzii lui riscă să piardă cercetările făcute până acum

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În urma deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-i retrage definitiv lui Florian Bodog dreptul de a coordona lucrări de doctorat, cei 14 doctoranzi de la Oradea care se aflau sub îndrumarea lui vor trebui să îşi caute noi conducători, din Oradea sau din ţară.

„Aştept sentinţa şi o punem în practică, legea nu se discută, se aplică. Doctoranzii vor fi transferaţi, conform dorinţei lor, în IOSUD (n.r. Instituţia Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat), Universitatea din Oradea sau în alte centre din ţară”, a declarat rectorul Constantin Bungău, joi, pentru BIHOREANUL.

Dacă noii coordonatori nu vor fi de acord cu cercetările deja făcute, doctoranzii vor pierde studiul elaborat până acum. „Totul depinde de noul conducător de doctorat, pentru fiecare doctorand în parte. Ar putea să păstreze tema de cercetare şi să li se recunoască ce au făcut, dar se poate ca noul conducător să readapteze activitatea de pregătire în doctorat, inclusiv cu schimbarea temei, care poate fi schimbată o dată pe parcusul studiului doctoral”, a precizat Bungău.

Pe de altă parte, însă, Universitatea nu ia încă nicio măsură faţă de Bodog, aşa că acesta rămâne prodecan al Facultăţii de Medicină şi Farmacie. Rectorul a precizat că, după ce va primi hotărârea ÎCCJ, va cere un punct de vedere juriştilor Universităţii.

„O să întreb Biroul Juridic, să vedem cum se abordează din punct de vedere al statutului de cadru didactic şi de funcţie didactică. Legislaţia ne va spune ce trebuie să facem”, a declarat Bungău.

Întrebat dacă, din punct de vedere moral, Bodog este în continuare compatibil cu funcţia de prodecan al FMF Oradea, rectorul a evitat să ofere un răspuns franc: „Vom aplica orice scrie în dispoziţia de retragere a abilitării”.

Reamintim că Înalta Curte a decis marţi, definitiv, că Florian Bodog nu mai are dreptul să coordoneze doctoranzi şi i-a retras abilitarea, deoarece nu a îndeplinit criteriile minime prevăzute de lege pentru obţinerea acestui titlu academic.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Meritocratie si competenta.
Universitatea Oradea un institut de invatamant superior care sub conducerea PSD-istului Teodor Maghiar (Maghiar senior) a evoluat de la cateva specializari, Institut de educatie fizica de 3 ani si Institut politehnic de subingineri la 15 facultati cu o oferta larga de specializari prin conducerea acestei universitati dovedeste inca odata ca a ramas aceeasi institutie de invatamant superior in care relatiile si pilele sunt deasupra meritocratiei si competentei atunci cand cei in cauza sunt bine infipti in increngatura de relatii mafiote. Pacat de tinerii care se inscriu la aceasta Universitate in speranta ca in urma studiului vor dobandi cunoasterea si calificarea care sa-i ajute sa isi faureasca o cariera si un viitor.
Postat 17 Iulie 2020, 17:56 de Dorel2016
Bodog
Pacat, daca si el incalca legea ,cum vor face ceilalti pe care i indruma ?
Postat 16 Iulie 2020, 14:10 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON