Mai multe facultăţi orădene măresc taxele de şcolarizare, începând din următorul an universitar. Decizia a fost luată luni, în Senatul Universităţii din Oradea, la propunerea facultăţilor, respectiv a Consiliului de Administraţie al instituţiei.
"Majorările sunt, majoritatea, de 100, 200 lei şi nu se aplică la toate facultăţile. Concret, se măresc taxele de şcolarizare la specializările unde facultăţile au propus acest lucru, ţinând cont că inflaţia este de 5-6% şi există nevoia de a creşte veniturile", a declarat prorectorul Gabriel Bendea, pentru BIHOREANUL. Totodată, a precizat prorectorul, facultăţile orădene ţin cont de nivelul taxelor din alte universităţi.
Conform materialului aprobat în Senatul universitar, cea mai mare scumpire este la Facultatea de Inginerie Electrică şi Tehnologia Informaţiei, unde, la specializările Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, un an de şcolarizare va costa din toamnă 3.300 lei, în loc de 2.700 lei, cât este în prezent. O scumpire semnificativă se va petrece şi la Muzică, cu 500 lei, de la 4.000 la 4.500 lei.
De asemenea, se scumpesc taxele la specializările Construcţii civile, la 3.000 lei de la 2.800 lei, la Drept (2.900 în loc de 2.700), Geografie (2.800 în loc de 2.500) ori Istorie (2.600 în loc de 2.500).
În şedinţa Senatului, studenţii au votat împotriva măririlor de taxe. Totuşi, cele 7 voturi ale lor au fost prea puţine pentru a opri scumpirile.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.