URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Decembrie 2023, 10:00

Comunicat de presă finalizare proiect SC OCTASER SRL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decembrie 2023

Comunicat de presă privind finalizarea proiectului: INVESTIȚII PENTRU CONSOLIDAREA ACTIVITĂȚII DUPA PANDEMIA DE COVID-19 LA OCTASER SRL”

OCTASER SRL cu sediul în Municipiul Oradea, Str. TUDOR VLADIMIRESCU, Nr. 16, Ap. 11/A, Judet Bihor, cod de identificare fiscală RO17691067, înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J5/1352/2005,  derulează începând cu data 07.02.2023 proiectul intitulat: ” INVESTIȚII PENTRU CONSOLIDAREA ACTIVITĂȚII DUPA PANDEMIA DE COVID-19 LA OCTASER SRL” (cod RUE: 1779 cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanțare încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, nr. 734/POC/411/AS din data de 07.02.2023.   

Valoarea totală a Contractului de Finantare este de 3.915.437,11 lei, din care asistența financiară nerambursabilă primită prin Programul Operațional Competitivitate este de 2.397.466,34 lei, echivalentă cu 75% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de ameliorarea efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale, pregătirea societății pentru a realiza o activitate economica ce se califica drept activitate care contribuie în mod substanțial la atenuarea schimbărilor climatice.

Obiectivele specifice:

1. Realizarea de investiții care permit o contribuție semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu

2. Realizare de investiții care nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu;

3. Redresarea activității societății prin creșterea productivității (cifra de afaceri / nr. mediu de angajați) cu cel puțin 15% în anul 3 de sustenabilitate față de anul 2020

Rezultatele realizate:

1. Achizitia unui sistem de panouri fotovoltaice cu ajutorul caruia se produce energie electrica curata/verde din surse regenerabile (energie solara) care permite o contribuție semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu (investitie ce reprezinta minim 20% din valoarea proiectului de investitii). Acest lucru insemna o crestere de 100% a capacitatilor de productie energie electrica din surse verzi fiindca capacitatea actuala este 0. De asemenea, din total energie electrica necesara activitatii, o parte semnificativa va fi produsa cu ajutorul panourilor fotovoltaice; utilizarea sistemului de panouri fotovoltaice inseamna o economie de minim 30% cu costul cu energia electrica fata de situatia in care societatea nu ar avea acest sistem si ar utiliza doar energie din surse conventionale

Sistem de climatizare cu pompă de căldură  – 1 buc., echipament tehnologic care se utilizeaza în cadrul fluxului tehnologic privind asigurarea climatizării necesare în cadrul locaţiei de implementare, prezentând o inovaţie tehnologică înaltă ce facilitează contribuţia semnificativă la atentuarea schimbărilor climatice prin reducerea consumului de energie cu minim 30% faţă de situaţia existentă precum si cu reducerea cu 30% la a emisiilor de GES fata de situatia actuală, toate acestea datorită sistemului bazat pe pompă de căldură aer – apă care utilizează agentul frigorific R32 care spre deosebire de vechiul agent R410A, reduce cu 68% impactul asupra încălzirii globale (GWP).

Motostivuitor electric 1 buc - Echipament 100% electric – motor cu propulsie electrica, 0 emisii de noxe (fara poluare cu gaze cu efect de sera), 0 zgomot (fara poluare fonica). Utilaj folosit pentru operatiunile de manipulare materiale in fluxul tehnologic.

2. Achiziția de utilaje care nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu – achiziția de utilaje noi care respecta cele mai noi standarde în ce privește norma de poluare, încorporează tehnologii de reducere a consumului de combustibil si de reducere a emisiilor de noxe: Echipament laser (1 bucata), echipament debavurare (1 bucata).

3. Creșterea productivității societății (cifra de afaceri / nr. mediu de angajați) cu cel puțin 15% în anul 3 de sustenabilitate față de anul 2020.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive.

Date de contact beneficiar:

Persoana de contact: BUDA EMIL OCTAVIAN

Adresa email: emil@octaser.ro

Telefon: 0722484994

OCTASER SRL

(anunț publicitar)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON