URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 11 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2023, 08:54

Comisia de circulație pietonală: Viceprimarul Marcel Dragoș conduce comisia tehnică pe probleme de trafic din Oradea, dar... nu are permis

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Orădenii exasperaţi de circulaţia din oraş, dată peste cap de şantiere, ar face bine să se mai calmeze. E de mirare că traficul auto nu este şi mai aglomerat!

Bihorel a aflat că primarul Florin Birta a pus la conducerea Comisiei tehnice pe probleme de circulaţie, ce ar trebui să prevină sau să descâlcească ambuteiajele din oraş, un şef care este pieton 100%.

Viceprimarul Marcel Dragoş, cel care conduce comisia menită să stabilească semnele de circulaţie din municipiu, nici măcar nu are permis de conducere!

Singura scuză este că Birta le-a promis reprezentanţilor Poliţiei Rutiere că, în cazul în care vicele şi poliţiştii vor avea păreri diferite cu privire la reglementarea circulaţiei, aceştia din urmă vor avea întotdeauna câştig de cauză.

S-ar zice că este, totuşi, un pas înainte. Pe vremea fostului primar Ilie Bolojan, unul dintre reprezentanţii de bază ai municipalităţii în Comisia de circulaţie era fostul director tehnic Mircea Ghitea.

Chiar dacă nici el nu avea permis de conducere, Ghitea avea în schimb idei multe şi fixe cu privire la modul de reglementare a traficului, pe care le şi susţinea cu tărie, spre disperarea poliţiştilor rutieri şi a taximetriştilor din comisie. Şi mai ales, apoi, a şoferilor prinşi în trafic...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Pista
Cu bicicleta nu pot circula Că nu mă pot echilibra. Nu facem noi altă pistă Să nu ne încurce șusta. Voi circula cu avionu Că rezolvă bolovanu.
Postat 11 Iunie 2023, 01:50 de Pista123
sandu alias drop
Auzi sandu, ai vrea sa fii operat pe creier de un doctor care nu are facultate de medicina, ci doar scoala de strungari? Tie ti se pare normal ca orice lipitor de afise din campanie, asa cum esti si tu cu limba aia sloboda. Deci tu consideri ca e foarte bine ca un pieton, sau carutas ca tine ce va pute mana a bara de tramvai sa decideti soarta traficului in oras. Si in Civic se vad pasaje cu o banda, ca asa considera unu fara permis de conducere ca e de ajuns sau bine. Dar tu esti doar o trompeta propagandista platita de PNL, sa ii apere pe toti hotii si imbecilii care ne conduc
Postat 08 Iunie 2023, 19:49 de Petre93
@KP
CENZURAT
Postat 08 Iunie 2023, 14:29 de adi13
suspendare cont
Pentru atacurile repetate la persoană și deturnarea dezbaterilor, conturile utilizatorilor Sandu2100 și adi13 sunt suspendate până luni, 12 iunie.
Postat 08 Iunie 2023, 16:01 de Moderator
Sandu cel cu buda in curte
CENZURAT
Postat 08 Iunie 2023, 14:27 de adi13
RE: Sandu cel cu buda in curte
Pentru atacurile repetate la persoană și deturnarea dezbaterilor, conturile utilizatorilor Sandu2100 și adi13 sunt suspendate până luni, 12 iunie.
Postat 08 Iunie 2023, 16:03 de Moderator
:::::))))))
Ce se bucura propaganda de articol :::::)))))) băgați tare ca daca ia PZD sub 5% vi se taie redevența:::::)))))
Postat 08 Iunie 2023, 08:49 de Sandu2100
Este vremea habarnismului liberal.
Liberalii au în dotare, pe tot felul de funcții și poziții, numai și numai pupincuriști de profesie. Ce știe unul din această categorie ... în afară de a țuguia buzele la comandă. Unul măcar nu am văzut, ca odată ce află că nu știe nici să se lege la șireturi, care să facă un pas înapoi și să refuze a încurca locul.
Postat 08 Iunie 2023, 08:15 de KP
Vai de ele si de noi
Si astea au fost proiectate de Ghitea si Dragos cei fara perimis de conducere? Sefii de la comisia de circulatie care nu poseda permis
Postat 08 Iunie 2023, 07:27 de adi13
Slugile sunt bune. Zeul sprancenat decide tot
Deci se explica multe cu asta. Astia is buni , slugile. Bine ca la privat trebuie sa ai diplome, atestate, calificare in domeniu sa poti ocupa o functie. La stat sunt buni toti analfabetii
Postat 08 Iunie 2023, 07:14 de adi13
Suntem vai de noi
De 2 sefi care nu au permis se ocupa de circulatie. Asa trebuie marionete si slugi care executa doar ce cere un singur om Bolojan, cred ca si arhitectii nu au studii de arhitectura, s-a vazut la Ciuperca cand tot un singur om Bolojan a modificat proiectul si taiat in stanga si dreapta sa fie cum vrea ea. Exact ca Stalin se inconjoara numai de analfabeti si slugi care executa orbeste orice ordin, si tin cu dintii de scaunul ala
Postat 07 Iunie 2023, 19:55 de Petre93
acum inteleg eu de ce e haosul asta in oras
Acum inteleg de ce lapetitiile mele adresate primariei, pentru niste aberatii si prostii facute in cartier, raspunsul a fost ca nu e treaba lor. Deci acum intelegem haosul din oras, si nici macar nu se incearca metoda strazilor cu sens unic, pe strazi mai mari pe modelul din orasele mari. Iar la Emanuel e clar de ce nu se vrea pasaj rutier, ca un imbecil ara permis se ocupa cu probleme de circulatie. Si toate vinitrile de la sat conduc orasul, iar ei habar nu au ce inseamna viata intr-un oras.
Postat 07 Iunie 2023, 19:49 de Petre93
Ironic vorbind
Nu conteaza cine conduce un department, contează sa generati haos si dupa aceea, in aplauzele păcălicilor sa veniti cu rezolvarea.
Postat 07 Iunie 2023, 09:56 de Maikeltroll
planuri in photoshop
daca tot sunteti "complici" la publicarea minciunilor primariei poate il intrebti pe tanarul primar cum sta treaba cu minciuna de mai jos ? doua luni, in care an si daca va face totul dupa terminarea lcurarilor din centrul civic si de la parcare. parca ideea era sa fie gata rapid pentru a descongestiona traficul blocat din centruil civic. https://www.ebihoreanul.ro/stiri/drumul-care-leaga-strazile-clujului-si-grivitei-prin-santul-cetatii-oradea-va-fi-reabilitat-ca-artera-rutiera-foto-170829.html
Postat 07 Iunie 2023, 09:42 de Traian
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON