URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Mai 2023, 20:00

Clujul și-a terminat partea sa, de 25 km, din Drumul Apusenilor. Când termină Bihorul cei peste 56 km ai săi (FOTO)

Clujul și-a terminat partea sa, de 25 km, din Drumul Apusenilor. Când termină Bihorul cei peste 56 km ai săi (FOTO) sursa foto: Facebook / Consiliul Judetean Cluj
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consiliul Județean Cluj a anunțat că a finalizat tronsonul din Drumul Apusenilor, cel mai scump pe care l-a realizat vreodată. Considerat strategic pentru dezvoltarea turismului în Apuseni, drumul continuă spre județul Sălaj prin Bihor, unde o parte a lucrărilor au fost finalizate în 2021, urmând ca un alt tronson să fie gata în vara acestui an. 

„Foarte spectaculos”

„Avem un traseu complet modernizat, foarte spectaculos, cu un imens potențial turistic, care traversează una dintre cele mai atractive zone din Munții Apuseni”, a anunțat, miercuri, președintele CJ Cluj, Alin Tișe, cu ocazia inaugurării tronsonului de drum din acest județ.

Practic, în proiectul care a costat 161 milioane lei a fost inclusă modernizarea a două drumuri județene din Cluj, și anume DJ 764B și DN 108K pe o lungime totală de 25 km, proiectul prevăzând și amenajarea a 80 de podețe și modernizarea a 7 poduri.

În județul Cluj, traseul Drumului Apusenilor începe de la intrarea în Valea Drăganului (la intersecția cu DN 1 Oradea – Cluj), continuând până spre barajul Drăgan și ajungând la limita administrativă cu județul Bihor.

Potrivit vicepreședintelui CJ Cluj, Vákár István, citat de site-ul de știri monitorulcj.ro, Drumul Apuseni este cel mai scump realizat de administrația județeană din acest județ, cheltuindu-se circa 1 milion de euro/kilometru amenajat.

În Bihor, pe tronsoane

„În județul Bihor, finalizarea pe întreaga lungime a Drumului Apusenilor va avea loc în luna iulie”, a declarat pentru BIHOREANUL vicepreședintele CJ Bihor Mircea Mălan.

Aici, proiectul a fost împărțit în două, un prim tronson de aproape 13 km fiind finalizat în luna august a anului 2021. Este vorba despre porțiunea DJ 108K între localitatea clujeană Valea Drăganului și cea bihoreană Remeți, unde lucrările executate de o asociere de firme condusă de Drumuri Orășenești Oradea începuseră în noiembrie 2019.

Din proiect face parte și modernizarea altor 43,37 km ai DJ 764A Beiuș – Stâna de Vale și DJ 108J Stâna de Vale – Coada Lacului, unde potrivit lui Mălan lucrările la șosea au fost finalizate și a fost așternut și primul strat de asfalt, mai rămânând de executat câteva podețe și de așternut stratul final de asfalt, cel de uzură. „Pe porțiunea între Stâna de Vale și Coada Lacului nu s-a putut lucra luni bune din cauza căderilor mari de zăpezi, care din cauza temperaturilor scăzute s-au topit mai târziu decât în alți ani”, a spus vicepreședintele CJ Bihor.

Lucrările sunt executate pe acest tronson de SC Drumuri Orășenești în asociere cu MBS Group din Turda, Aquacons din Oradea şi D’Agostino Angelo Antonio Construzioni Generali, iar valoarea totală a proiectului este de 146,4  milioane lei, cu TVA inclusă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
adi13-bolnăvel
Idiotule nu te victimiza, eu nu le spun la toți, iti spun ție dobitocule.
Postat 20 Mai 2023, 12:34 de Sandu2100
Sandu mincinosu
Iar minti ma? Tu la toti de aici spui ca avem conturi. Mai schimba minciunile, aceeasi placa o repeti zi de zi.
Postat 20 Mai 2023, 09:42 de adi13
adi13-bolnăvel
Pe lângă faptul ca ai mai multe conturi de propagandă, nici măcar nu te sinchisești sa faci calculul. Asta înseamnă sa fi propagandist.
Postat 19 Mai 2023, 22:46 de Sandu2100
Sandu mincinosu
Iar minti sandu???. Deja e cu datele in fata, datele de la partid. Sluga tot sluga. Nu mai minti . Taci ma nebunule cu minciunile tale, dracu te crede. Fa propaganda asta in Siberia ca poate acolo te crede cineva.
Postat 19 Mai 2023, 19:43 de adi13
furt pe fata
E buna asta ca in Bihor a nins si nu au putut lucra, dar in Cluj a fost soare. Diferenta de pret sper sa intre DNA pe fir, ca in Oradea se aplica metoda din Bucuresti a anilor 90-2000 cand era moda bordurilor si betoanelor mai scumpe de 10 ori, acum si Oradea fiind in urma cu dezvoltarea cu 20 de ani, copiem metoda ce au furat bucurestenii acum 20 de ani. Acum e lamoda si in Oradea bordurile, pavajele, copacii taiati si replantati la pret inzecit. Bine ca prostii aplauda
Postat 19 Mai 2023, 19:40 de Mihaita
Petre93
830.000 € pe km iese, dar propaganda sare rapid la 3 milioane :::::)))))) cu banii ăștia Mang doar a cârpit.
Postat 19 Mai 2023, 09:42 de Sandu2100
Drop/sandu
Esti dus rau cu capul! Dar rau de tot
Postat 19 Mai 2023, 06:21 de Petre93
adi13-bolnăvel
Mori tu de ciudă ca face Bolojan ceva pt Bihoreni, te bate patronul de la PSD ca nu-ți faci treaba ::::::)))))) Deocamdată nu știi cine sunt, dar având în vedere boala ta psihică, accept și da-mi spui ca sunt Keanu Reeves ::::))))) ești prea fericit ca ai descoperit ceva in viata ta, și nici nu ai descoperit bine ::::::))))) Te legi de omul ala aiurea, și tu te crezi deștept:::::::)))))))
Postat 18 Mai 2023, 21:07 de Sandu2100
Petre93
Ești la fel de inteligent ca și KP , defapt aceasi persoană de propagandă, KP a recunoscut ca " nu știm noi câte conturi are " mai fa odată calculul și da-te cu capul de pământ de deștept ce esti.
Postat 18 Mai 2023, 21:01 de Sandu2100
Hotie marca Bolovan
In Cluj 1milion per km, in Bihor 3milioane per km. Plus ca in Cluj calitatea e mai buna. Bine ca postacul platit sandu/drop e prezent la orice stire ce are legatura cu partidul bolovan. Dar ce disperare in el sa sara la gatul tuturor. Un imbecil saracu, doar un ratat poate accepta un asemenea job.
Postat 18 Mai 2023, 19:47 de Petre93
adi13-bolnăvel
Ca și KP si restul propagandistilor mințiți cu nerușinare, și când sunteți prinși cu minciuna, o da-ți pe ulei. Eu ies prin lume, și vad ca Oradea se aliniază in rand cu lumea.
Postat 18 Mai 2023, 11:08 de Sandu2100
Sandu mincinosu
Mai poti ma sluga? Cum e ca in Cluj nu s-a facut nimic, nici nu se face nimic nicaieri??? Mai iesi ma prin lume, si termina cu propaganda. Tu esti singurul propagandist platit de aici.
Postat 18 Mai 2023, 09:50 de adi13
KP aka mama Omida
Greșeală ta e ca esti de propagandă, și nici asa nu ai nimic in cap. Dacă nu-i alba, o faci tu roz :::))) cat despre traseu, ești traseista.
Postat 18 Mai 2023, 09:43 de Sandu2100
Așa e cum spuneți voi ... greșeala mea. Calcul meu este profund eronat.
Este exact invers ... Bihorul lui Bolojan face ieftin tot ce își propune și nu încheie la termen. Clujul e în schimb hoțomanul, pentru că finalizează la vreme ceea ce începe și se încurajează edilii unul pe altul, având o conducere tripartită. Dacă la Bihor șade adevărul, atunci în iulie vă aștept pe toți ca să învingem un foc de tabără pe traseu și să ardem panglica de inaugurare. Iulie este luna ... anul mai vedem care. Dar că a nins doar Bihor și în Cluj era ca vara ... e de bine?
Postat 18 Mai 2023, 09:22 de KP
@KP, concentreaza-te, ce mama dracului faci?
Sunt 146,4 milioane lei pentru 43,37 km de drum, care dau peste 3milioane lei/ km. Ai comparat leii din BH cu euro din CJ? La un comentariu de la alt articol ai pus un 0 in plus, era vorba de covid parca, cumva 60.000 erau totuna cu 600.000, nu-mi amintesc suma prea bine. Incearca si tu sa mai vezi din cand in cand si partea cu plus, nu doar cea cu minus. De Bolojan suntem satui marea majoritate, dar asta nu inseamna ca vedem numai minusurile si plusurile le aruncam la cos. Excalibur a zis bine: ar trebui sa spara cineva nou, sa nu punem stampila pe PSD in detrimentul PNL.
Postat 18 Mai 2023, 06:55 de Kid
Moise
@KP nu minte , asa e ea, ura ei pt dezvoltare, și pt cine face dezvoltarea face parte din propagandă.
Postat 17 Mai 2023, 22:43 de Sandu2100
Scuzati
KP, citesc comentariile, nu m-am mai băgat în discuții, dar acum chiar nu am rezistat: daca cei din Cluj au cheltuit circa 1 milion de euro pe km, in Bihor se fac peste 56 km cu 146,4 milioane lei,care e sub 50 de milioane de euro, înseamnă sub 1 milion pe km. Cum sa zici că la Bihor se face cu 3 milioane kilometrul de drum? Nu cred că e o scăpare, o neatenție. Chiar e o răutate, probabil cum au fost multe comentarii de-ale tale. Nici eu nu sunt prea mulțumit de actuala administrație a județului, dar cred că fata de fostele, cu Mang, cu Pasztor, nu se pot compara.
Postat 17 Mai 2023, 21:37 de moise
Clujul a finalizat partea sa de traseu la 1 milion Euro kilometrul.
Bolojan se scuză de întârziere din cauza ninsorilor din Apuseni. În Cluj nu a fost zăpadă ... doar în Bihor. Penibil e habarnistul șef cu astfel de scuze, fără a mai spune și dacă nu cumva va ninge toată vara în județul nostru. Cândva se va termina și lucrarea asta, dar nu în mandatul lui Bolojan. Problema gravă e alta însă și e chiar dezvăluită de birtinezul mercenar, după cum scrie devizul de proiect și ... dacă la Cluj s-a făcut cu 1 milion kilometrul, la Bihor se face cu 3 milioane kilometrul de drum. Cu alte cuvinte, la așa diferență de o parte și alta a limitei dintre două județe, precis că parandărătul pentru Bolo este destinat ca să fugă până la finalul lui 2024 din Bihor.
Postat 17 Mai 2023, 21:22 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON