URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Aprilie 2022, 14:29

Cerșetoare din Oradea, prinsă cu... 300 de lire sterline! (FOTO)

Cerșetoare din Oradea, prinsă cu... 300 de lire sterline! (FOTO) foto: Poliția Locală Oradea
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

91 de cerşetori au fost ridicați de Poliția Locală de pe domeniul public din Oradea în luna martie. O cerșetoare a fost prinsă având asupra ei mult mai mulţi bani decât un orădean de rând.

Hypermarketurile atrag cerşetorii

Potrivit directorului Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian, în majoritatea cazurilor aceştia apelau la mila publică în zona centrelor comerciale.

"La nivelul municipiului Oradea, în luna martie, au fost identificate circa 150 de persoane care apelau la mila publică din care am reuşit să ridicăm de pe domeniul public 91 de persoane. În majoritatea cazurilor, acestea abordau orădenii în zona marilor centre comerciale", a declarat pentru BIHOREANUL directorul Poliţiei Locale Oradea, Samuel Milian.

Potrivit directorului, numărul cerşetorilor a început să crească odată cu ridicarea restricţiilor sanitare pe fondul pandemiei de Covid-19, încălzirea vremii şi apropierea sărbătorilor pascale.

Milian a afirmat că eradicarea fenomenului este destul de dificilă în condiţiile în care agenţii firmelor de pază din parcările hipermarket-urilor nu iau nicio măsură, iar orădenii continuă să le ofere cerşetorilor bani.

"Dacă firmele de pază nu i-ar lăsa pe cerşetori să abordeze trecătorii şi dacă orădenii nu le-ar oferi bani, numărul lor ar scădea. Orădenii ar trebui să fie conştienţi că banii lor nu va îmbunătăţi viaţa cerşetorilor pentru că majoritatea lor vor merge pe spirt, păcănele sau taxi", a spus Milian.

"Încasări" în lire sterline

Empatia orădenilor face activitatea cerşetoriei destul de profitabilă.

"O doamnă pe care am vrut să o ducem la Azilul de Noapte pentru a-i oferi ajutor a refuzat, şi-a chemat un taxi şi s-a mutat de la un centru comercial din Nufărul la unul în situat pe Bulevardul Decebal, pentru că bani avea", a declarat directorul.

Unii cerşetori au în buzunar mai mulţi bani decât orădeanul de rând.

"Asupra unei doamne am găsit 300 de lire sterline (n.r. echivalentul a aproape 1.785 lei). A spus că i-a primit", a declarat directorul Poliţiei Locale Oradea.

De altfel, în actualele circumstanţe, nici Poliţia Locală nu poate face foarte mult. "Noi ridicăm de pe stradă persoanele care apelează la mila publică, le ducem la Azilul de Noapte, unde sunt amprentate, percheziţionate, sumele descoperite se confiscă şi se încheie procesul-verbal. Acestor persoane li se oferă cazare, după care, dacă refuză să rămână, sunt lăsate să plece", explică Milian.

Pentru a limita fenomenul cerşetoriei, începând din luna martie Poliţia Locală Oradea şi-a majorat de la patru la şase numărul poliţiştilor locali însărcinaţi cu identificarea şi ridicarea de pe domeniul public a persoanelor care apelează la mila publică.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
8 Comentarii
Pinonel RCA
Ți se pare de la foame
Postat 16 Aprilie 2022, 12:34 de Sandu2100
Excalibur
Traiesti într-o lume a conspirației, sau ai o problemă la Bibilica??? Pana una alta aduna câțiva sărmani la tine in casă, te laudai ca tubai vilă construită din DM
Postat 15 Aprilie 2022, 16:33 de Sandu2100
Bihoreanul...
...o filiala a marii institutii de presa SANDU XXXX. Cum pot tolera cenzorii acestui forum ani si ani de mârlanie, zoaie, impostura, semidoctie al acestui gregar, produsul luminii orbitoare numite "miracolul oradean"...
Postat 15 Aprilie 2022, 13:52 de excalibur
Zice ca sarmani :::))))
Ăștia e mai bogati decat noi, politia locala ar trebui sa-i ducă direct pe cap la sapă.
Postat 15 Aprilie 2022, 11:30 de Sandu2100
?!
De cand fac micii *ulanari perchezitii corporale? Si de cand confisca banii/bunurile oamenilor, chiar daca acestia, oamenii, sunt la periferia societatii? Ca nici Constitutia, nici vreo lege nu distinge intre bogati si saraci (*ulanarii in schimb o fac!).
Postat 15 Aprilie 2022, 05:58 de pinonel
CrisDumi aka KP
Chiar as vrea întâlnesc, sa vad ce asistat social ești.
Postat 14 Aprilie 2022, 17:33 de Sandu2100
Femeia în cauză a avut un mare necaz în familie.
Toată iarna a stat la Liedl, lângă Lotus. Și-a pierdut fiica în condiții vitrege, de boală grea. A cheltuit tot ce a avut ca să o salveze, inclusiv un credit bancar cu garanție un apartament în Nufărul. Nu a mai avut din ce să achite rata, fiind pensionară. A rămas pe drumuri. Prin bunăvoința unui om de caracter, locuia într-o cameră, în apropiere de acel magazin Liedl. Am întrebat-o odată de ce ține tot timpul lângă ea un troler jerpelit. Mi-a spus că nu are ce face, acolo e toată averea ei și că viața a învățat-o să nu lase nimic în urmă, că niciodată nu știe ce o așteaptă. Că poate va trebui să meargă în altă lume și că acolo va avea nevoie de ce are cu ea. Necaz mare, dacă toată averea ei era un troler în care adăpostea toată averea ei ... de 300 lire GB. Rușine "neterminaților" supuși edililor liberali, pentru că în nesimțirea lor deja bine cunoscută, s-au împiedicat de o bătrână amărâtă, pe care au prins-o la colțul unui magazin, dar care nu cerea nimic, nimănui. Ședea pur și simplu lângă standul cu cărucioare, adăpostindu-se de vânt. Nu spunea nimic dacă treceai simplu, pe lângă ea. Aștepta doar sfârșitul. I l-au adus decesul fetei, băncile, instanțele și, acum, polițiștii locali ai Primăriei Oradea. Felicitări, javrelor. Iar tu, gunoiule care te semnezi mai jos Sandu2100, nu ai "norocul" să te întâlnesc vreodată? Praful și pulberea s-ar alege de mutra ta de idiot.
Postat 14 Aprilie 2022, 17:01 de KP
:::::))))))
Sosoaca Aur ne îndrumă sa nu ajutam refugiații Ucrainieni, ei spun sa ajutam sărmanii. Sărmanii au nevoie de chef de muncă.
Postat 14 Aprilie 2022, 14:55 de Sandu2100
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON