URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Noiembrie 2021, 17:00

Poliţia Locală Oradea cere sprijinul cetățenilor pentru reducerea numărului de cerşetori

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Poliţia Locală Oradea cere sprijinul cetățenilor pentru reducerea numărului cerşetorilor. În două săptămâni, agenţii au ridicat din stradă 33 de adulţi și opt minori care practicau apelul la mila publică.

33 de adulţi şi opt minori...

Potrivit unui comunicat al municipalităţii Poliţia Locală Oradea, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea şi Poliţia Municipiului au demarat în cea de-a doua săptămână din noiembrie o acţiune de limitare a numărului de persoane care apelează la mila publică pe raza municipiului.

"Acţiunile derulate în acest format de parteneriat instituţional au debutat în data de 8 noiembrie 2021. Până acum au fost identificate 33 de persoane adulte, însoţite de opt minori", a transmis Primăria.

Cele trei instituţii au făcut un apel la orădeni pentru a le sprijini eforturile. "Atragem atenţia asupra faptului că acest fenomen poate fi combătut eficient doar cu sprijinul orădenilor, pe care îi încurajăm să ne devină parteneri, anunţând imediat Poliţia Locală", se menţionează în comunicat.

Semnatarii apelului au cerut inclusiv ajutorul reprezentanţilor hypermarket-urilor din oraş, având în vedere numărul tot mai mare de cerşetori care le abordează clienţii în parcări.

"În sprijinul acţiunii de descurajare a cerşetoriei, solicităm reprezentanţilor centrelor comerciale în raza cărora este observată prezenţa unor persoane care cerşesc să acţioneze responsabil şi să sesizeze aceste situaţii, prin intermediul firmelor de pază care asigură securitatea perimetrului", a transmis Primăria.

Aleşd, Tinca, Vadu Crişului...

Problema cerşetoriei este cu atât mai dificil de soluţionat cu cât majoritatea celor ridicaţi din oraş în timp ce apelau la mila publică nici măcar nu sunt din Oradea.

"În urma acţiunilor din ultimele săptămâni am constatat că persoanele care apelează la mila publică sunt cam aceleaşi. Majoritatea nu sunt din Oradea, vin din zona Aleşd, Tinca, Vadu Crişului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul DASO, Anca Grama.

Cerşetorii ridicaţi din oraş sunt legitimaţi de poliţia locală şi duşi la Azilul de Noapte, unde angajaţii DASO le fac o scurtă anchetă socială.

"Încercăm să vedem cine sunt aceşti oameni, ce probleme au şi cum îi putem ajuta. Cei din alte localităţi, care constituie majoritatea, sunt îndrumaţi apoi în localităţile de domiciliu", a spus Grama.

Cu ocazia controalelor făcute în teren, poliţiştii locali confiscă de la cerşetori sumele de bani obţinute din apelul la mila publică pentru a-i împiedica să revină în Oradea cu trenul sau autobuzul.

În medie, la ultimele controale persoanele ridicate din stradă aveau asupra lor sume între 40 şi 80 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Cersetori
În afara de ala din duba ați mai văzut cerșetori care sa poarte masca virgula cind cerșesc?
Postat 23 Noiembrie 2021, 06:49 de User anonimizat
mai
Ar fi ajutat sa lase domnii politisti si date de contact, nu asa generic politia locala ca poate nu toata lumea stie cum dai de ei.
Postat 22 Noiembrie 2021, 23:52 de nihil
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON