URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 05 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Uniunea Europeană este foarte interesată să-și asigure rezerve de materiale strategice într-o lume în care China și SUA doresc să dețină supremația. Printre elementele strategice vizate este și magneziul de la Budureasa - el ar reprezenta jumătate din cantitatea de care dispune Uniunea Europeană și 9% din rezerva mondială.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Septembrie 2021, 09:01

Birta și cerșetorii: Ce soluție a găsit primarul din Oradea ca să-i alunge pe oamenii străzii din fața Gării (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După luni de discuții, primarul Florin Birta a găsit soluția la problema cerșetorilor și boschetarilor care își făceau veacul în Piața București, lăsând o primă impresie dezolantă turiștilor care intrau în Oradea prin gara CFR.

Cu toate raziile, avertismentele și amenzile, Poliția Locală - care își făcuse deja punct fix în zona stației de tramvai - nu a reușit să alunge persoanele fără adăpost de pe băncile din zonă, așa că edilul a ordonat o soluție extremă.

Toate băncile din Piața București au fost ridicate și împărțite asociațiilor de proprietari din oraș, fapt pentru care, de o vreme, zona s-a mai schimbat la față. Una dintre principalele căi de intrare în oraș a fost curățată de cerșetori. Atât doar că aceștia s-au mutat acum mai jos, pe centru...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
!!!!!!!!!!
Cum de nu copiaza nimeni metoda radicala a birtanezului?! De pilda la ATI sa se interzica folosirea oxigenului, ca numai belele aduce, vezi cel mai recent caz, cel de la C-ta!
Postat 02 Octombrie 2021, 05:03 de pinonel
E simplu
Poliția nu-și face treaba că-i doare fix în pix. Păi, cum se face că eu, care am treabă zilnic pe Republicii, mă întâlnesc cu toți cerșetorii din zonă, astăzi, mâine, poimâine și în fiecare zi, iar poliția nu-i vede? Mai mult, este un individ foarte negricios pi foarte slab pe centru care teologisește eretic și blasfemic - uneori chiar prostește (cu toate că încep să cred că tipul nu-i chiar dus cu pluta); tipul stă mai tot timpul lângă Profi sau Bianco Milano. E un fel de simbol al orașului Oradea - nu de alta, dar e acolo zilnic, spune tâmpenii zilnic, eu îl văd zilnic, însă poliția... nimic. Mai e unul care cântă cu o voce puternică (bună, de altfel), însă o face sacadat, de te doare mintea. Alt simbol al orașului. Nici pe unul, nici pe altul nu-l vede poliția, se pare. Sau se face că nu-i vede. Dar, de vreme ce-i văd eu, se vede treaba că musai să mă fac polițist...
Postat 01 Octombrie 2021, 08:47 de Shogun
Se poate scapa de cersetori printr-o metoda ieftina!
Daca nu mai dati bani cersetorilor, acestia nu vor mai cersi, pentru ca nu mai este rentabil. Daca nu mai credeti povestile lacrimogene ale cersetorilor si ati fi constienti ca ei castiga de 10 ori mai mult decat voi, sigur ati realiza ca este un business foarte profitabil, dar care necesita recuzita si joc actoricesc. Chiar ma gandeam ca ar trebui introduse in studiile despre participarea la teatru si banii cheltuiti pt cultura si datul de bani la cersetori. Este tot teatru, deci apreciem spectacolul si apoi platim reprezentatia.
Postat 30 Septembrie 2021, 18:16 de Profesorul1
Oameni fara suflet
Nu ii e rusine domnului primar sa-l lase fara adapost pe colegul sau, de partid si din CL, domnul Marinau? Vai, vai .. ce om fara suflet.
Postat 30 Septembrie 2021, 17:16 de User anonimizat
țigani salontani că se dădeau unguri din Gyor
Un termen mai precis: Tigani maghiarizati din Romania. Ce se simt ei, este greu de spus...si nu prea conteaza. Multi maghiari si romani si-au luat pasaport maghiar dintr-un motiv similar : sa poata calatori mai usor in strainatate. De ce uneori nu esti bine vazut cu pasaport romanesc? Tocmai din cauza cersetorilor si hotilor veniti de aici .Un mic cerc vicios.
Postat 30 Septembrie 2021, 14:10 de Danora
@crisss07
Chiar nu ai habar despre ce vorbești. Cerșetorii din Viena sunt din România. Aproape fără excepție. Ei spun că sunt unguri ca să-i lase polițiștii mai relaxați. Că dacă ar spune că-i român vreunul, îl trimite cu primul marfar înapoi în România. Știe oricine asta, doar tu ai rămas "interzis" când ai auzit niște țigani salontani că se dădeau unguri din Gyor.
Postat 30 Septembrie 2021, 13:04 de KP
De când vă spun că liberalii sunt cele mai tembele viețuitoare de pe planetă?
Sunt niște ani deja, dar prea puțin s-au raliat acestei păreri. Nu mai simplu era ca, pe motive de carcalac pandemic, săhi iei pe toți boschetarii gării și să-i transferi la un hotel de 4 sau 5 stele din capitală? Ca să priceapă și "guvernul meu" că orice învăț are și un dezvăț, măcar într-un sejur de 3 zile. Că după aceea, ca boschetar trebuie să fi nebun să te reîntorci în Oradea, când vezi că Bucureștiul oferă atâtea avantaje pe deplin meritate.
Postat 30 Septembrie 2021, 12:59 de KP
Nustiu
cat de eficienta este metoda ; vor dormi pe jos si tot nu vor pleca de acolo.
Postat 30 Septembrie 2021, 10:23 de Olguta
Cersetori maghiari la Viena
Ati ramane surprinsi ca si in cea mai boema capitala europeana am gasit cersetori adunati in grupuri la intrarea in gurile de metrou in Viena. Auzindu-i vorbind maghiara,de curiozitate l-am intrebat pe unul de unde sunt.A zis ca marea majoritate sunt din Gyor dar sunt alte grupuri din alte orase. Imaginea lor pe banci si la metrou era la fel de dezolanta ca aeea din Piata Bucuresti de la noi din oras. Probabil e o problema in toata lumea asta,de alungat degeaba ii alunga Politia atata timp cat nu exista programe de reintegrare care sa ii si atraga. O zi buna tuturor
Postat 30 Septembrie 2021, 09:52 de crysss07
acum 25 de ani
Acum 25 de ani eram pe centru la Debrecen. Si-au facut aparitia doi boschetari si nu stiu cum si de unde in 2 secunde au aparut si doi jandami care doar s-au pus langa cei dou, le-au soptit ceva si cei doi i-au urmat in tacere undeva. Unde nu stiu dar cand merg in Ungaria, austria, Germania,..... nu vad nicaieri in zonele centrale boschetari si betivi asa cum sunt la noi in zonele centrale. Cum fac? Ce fac? nu stiu dar au rezulate!
Postat 30 Septembrie 2021, 09:41 de scortosul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON