URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
07 Iunie 2023, 13:31

Ce firmă va construi 12 platforme pentru colectarea gratuită a deșeurilor în tot atâtea localități din Bihor (FOTO)

Ce firmă va construi 12 platforme pentru colectarea gratuită a deșeurilor în tot atâtea localități din Bihor (FOTO) sursa foto Consiliul Judetean Bihor
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O licitație organizată de Consiliul Județean Bihor pe patru loturi pentru amenajarea în total a 12 centre de aport voluntar a deșeurilor în tot atâtea localități din județ a fost câștigată de o singură firmă, la concurență cu alte 19 oferte.

Potrivit unei informări transmise miercuri de administrația județeană, în cadrul licitației au fost înregistrate 20 de oferte, iar câștigătoare a fost desemnată, pentru toate cele patru loturi, firma Dumexim din Oradea.

Lotul I vizează amenajarea a două centre de aport voluntar a deșeurilor în Sântandrei, Sânmartin și Oșorhei - valoarea fiind de 4,025 milioane lei, lotul II realizarea a trei platforme în Tinca, Sânnicolau Român și Ceica - contra sumei de 4,355 milioane lei.

Lotul III presupune construirea a trei centre în Bratca, Tileagd și Vadu Crișului - prețul fiind de 4,277 milioane lei, iar lotul IV a trei platforme în Valea lui Mihai, Săcueni și Popești - pentru suma de 3,980 milioane lei.

În total, amenajarea celor 12 centre va costa 16,637 milioane lei (fără TVA). Acestea vor face parte dintr-o rețea de 32 de platforme de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, conform unui proiect al CJ Bihor și ADD Ecolect Group în parteneriat cu primăriile.

Patru astfel de centre au fost deja finalizate în Aleșd, Beiuș, Marghita și Salonta, urmând să fie puse în funcțiune, iar altele 16 vor fi construite în următoarea perioadă în localitățile Aușeu, Avram Iancu, Balc, Borș, Buntești, Chișlaz, Cociuba Mare, Copăcel, Drăgănești, Lazuri de Beiuș, Lăzăreni, Nojorid, Paleu, Spinuș, Ștei și Vașcău, licitația pentru acestea fiind în etapa de evaluare a ofertelor.

În fiecare centru vor fi amplasate containere de mari dimensiuni pentru colectarea separată și gratuită a următoarelor tipuri de deşeuri: materiale textile, bunuri reutilizabile, metalice, obiecte de uz casnic, sticlă, electrice / electrocasnice / electronice, materiale plastice, hârtie / carton, lemn / mobilier, vegetale, resturi din construcţii şi deşeuri care au un conţinut periculos.

Toate cele 32 de centre fac parte din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID) din județul Bihor și vor deservi atât orașele și comunele unde sunt amplasate, cât și pe cele din imediata vecinătate.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
trece si la judet
parca dumexim e firma care batjocoreste zona registrului comertului de ceva vreme. totul arata ca dupa razboi si lucrarea e intarziata.
Postat 07 Iunie 2023, 14:48 de Traian
Taxa pe gunoi
Cum le zice? ..."platforme pentru colectarea gratuită". Incet, incet, incep sa priceapa cum sta traba cu gunoiu'. Se vor ruga de noi sa le cedam gratis dejectiile...Nu poti amenda toata populatia, oricit ar fi de tentant.
Postat 07 Iunie 2023, 14:16 de excalibur
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON