URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Ianuarie 2023, 07:45

Carne după standarde texane la Graf, weekend-ul acesta, 27-29 ianuarie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Seria duetelor culinare Graf continuă și în 2023. Între 27 și 29 ianuarie, reprezentanți ai cunoscutului restaurant Smokăreală vor fi prezenți în bucătăria de pe Barbu Ștefănescu Delavrancea, nr. 3, pentru a pregăti împreună cu echipa orădeană delicii pe bază de carne.

Ce poate fi atât de special la felul în care sunt gătite bucăți „clasice” de carne, precum coastele de porc ori de vită, obrăjorii de vită, pieptul de curcan ori aripioarele de pui? Ei bine, modul de preparare poate face o diferență radicală. În bine.

Smokerul, un element-cheie al bucătăriei Graf, va fi folosit cu mare măiestrie pentru a obține cele mai fragede fâșii de carne. Temperatura constantă și răbdarea cu care sunt coapte preparatele duc la rezultate delicioase: costițe savuroase, a căror carne se dezlipește singură de pe os, piept de curcan care se topește în gură, un somon mai aromat ca niciodată sau ceafă de porc suculentă, al cărei gust nu-l veți uita prea curând.

Se spune că în Texas se face cel mai bun barbeque, iar Smokăreală și-a dedicat întreaga activitate pentru a afla secretul său: „Trebuie să cunoști lemnul și carnea și să fii prezent în procesul de gătire. Pe noi tocmai acest aspect artizanal ne atrage”, a împărtășit Maki Kukunesh, unul dintre proprietarii Smokăreală într-un interviu pentru zilesinopti.ro.

„Iar fiindcă la Graf e despre poveste și foc, colaborarea cu Smokăreală va fi cu siguranță una reușită. Avem multe valori și pasiuni comune, deținem inclusiv un smoker performant, iar colegii mei abia așteaptă duetul culinar din bucătărie. Le pregătim oaspeților câteva dintre cele mai faimoase preparate Smokăreală: coaste de porc și de vită, aripioare de pui, piept de curcan, obrăjori de vită, coquelet, ceafă de porc și somon”, ne-a povestit Cristian Belenco, managerul Graf.

Așadar, vineri, sâmbătă și duminică (27, 28, 29 ianuarie), vă veți putea bucura de preparate Smokăreală, identice cu cele de la restaurantul din București.

O parte a echipei din capitală va fi prezentă în bucătăria Graf, unde smokerul va fi încins în permanență, pentru a rumeni costițe, aripioare de pui, piept de curcan și alte delicii menite să ne teleporteze în raiul carnivorilor.

Pentru a rămâne la curent cu evenimentele și noutățile Graf - poveste și foc, vă invităm să îi urmăriți și pe rețelele de socializare Facebook și Instagram.

www.restaurantgraf.ro

https://www.facebook.com/restaurantgraf

https://www.instagram.com/graf_povestesifoc/

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON