URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2022, 16:25

Când vom scăpa de restricțiile Covid? Ministrul Sănătății, anunț optimist

Când vom scăpa de restricțiile Covid? Ministrul Sănătății, anunț optimist sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În doar câteva săptămâni, este posibil ca România să se relaxeze, din perspectiva restricțiilor anti-Covid. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că din martie s-ar putea renunța la certificatul digital sau la purtatul măștii în exterior. Totodată, este posibil ca starea de alertă să nu mai fie prelungită.

Decizia privind restricțiile se va lua după ce România va ajunge la o rată de incidență scăzută. „Ultimele restricții care se vor ridica, dacă pot fi considerate așa, vor fi legate de utilizarea măștii în interior”, a precizat Rafila, într-un interviu la Digi24. „În rest, probabil că vom putea reveni la normal și sper să putem să renunțăm și la starea de alertă, care deja se prelungește de aproape doi ani în România. Ne putem gândi că vom putea scăpa de mască chiar și în interior, dar lucrurile trebuie făcute gradual”, a subliniat ministrul.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat și el, miercuri, că discuțiile despre eventuale măsuri de relaxare ar putea avea loc începând de săptămâna viitoare. „Nu vreau să mă antepronunț. Am discutat cu dl ministru Rafila și el a spus că după 15 februarie, în funcție de datele în evoluția infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul guvernului”, a declarat Ciucă, la Antena3.

Tot săptămâna viitoare se va discuta și dacă poate fi ridicată starea de alertă, după doi ani. Hotărârea actuală care instituie această stare va expira pe 6 martie. 

Dacă România va ieși din starea de alertă, majoritatea restricțiilor vor fi ridicate, a spus și Rafila. „Ridicarea stării de alertă va duce și la ridicarea majorității restricțiilor. Masca nu este neapărat o restricție, este o metodă de protecție. Și chiar dacă ea, din punctul de vedere al obligativității, va dispărea, sigur că în interior, în spații aglomerate, cel puțin pentru o perioadă de timp, probabil că vom recomanda utilizarea în continuare a măștii”, a declarat, sâmbătă, ministrul Sănătății.

Potrivit acestuia, masca ar trebui purtată și după ridicarea stării de alertă, în semn de „respect față de ceilalți”.

Sâmbătă, în România, au fost anunțate 18.571 de noi infectări cu Covid-19, cu 3.986 mai puțin decât în ziua anterioară. 2.141 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
minciuni
Politicienii care m-au contactat voiau să spun aşa: «În Africa de Sud, sunt forme uşoare, dar în Europa sunt forme foarte foarte severe». A fost o presiune uriaşă asupra mea. Atât din partea oamenilor de ştiinţă din Europa, cât şi dinspre politicieni. Mi s-a cerut, în mod repetat: «Te rog, nu spune că e boală blând㻓, a continuat medicul sud-african.Doctorul care a descoperit Omicron: „Mi s-a cerut să nu spun că dă forme uşoare ale bolii“
Postat 12 Februarie 2022, 19:24 de tepes
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON