Campusul şcolar Partenie Cosma începe să iasă din pământ. Reprezentanţii ADR Nord-Vest au inspectat marţi în teren stadiul lucrărilor la campus, având în vedere că investiţia figurează pe lista lucrărilor cu risc de nefinalizare.
"Avem promisiunea constructorului privind finalizarea structurii de rezistenţă până la sfârşitul lunii august. Abia apoi se va trece la finisaje. Lucrările se vor termina undeva în lunile noiembrie-decembrie şi vor mai rămâne de făcut doar zugrăveli", a spus viceprimarul Huszar Istvan, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.
Lucrările vor trebui finalizate de firma Selina până la 31 decembrie 2015, dar potrivit viceprimarului nu este exclus ca termenul de predare a lucrărilor să fie prelungit până în primăvara anului viitor. "Vom avea de ales: ori vom aştepta să se încălzească vremea şi vom avea aerisisre naturală, ori vom lucra peste iarnă şi cu aerisire forţată, ceea ce ne va creşte costurile de execuţie", a declarat Huszar.
Potrivit viceprimarului, întârzierea lucrărilor faţă de grafic are la bază cauze obiective. "Proiectul este din 2007, normativele au fost schimbate de atunci, aşa că au trebuit făcute modificări. S-a mai întârziat din cauza rezervorului de apă pentru incendiu. Terenul a fost preluat de la Consiliul Judeţean fără sarcini, dar când am descoperit rezervorul a trebuit făcut un by pass, pentru asta a fost necesar avizul ISU Crişana, şi aşa mai departe...", a spus viceprimarul.
Huszar a mai spus că, deşi întârziat faţă de grafic, proiectul mai poate fi terminat la timp, înainte de sfârşitul anului. "Avem promisiunea constructorului că de săptămâna viitoare va suplimenta numărul de angajaţi din şantier", a declarat vicele.
Proiectul viitorului campus prevede construirea, pe lângă clădirea deja existentă a Colegiului Economic Partenie Coma, a unei clădiri cu 24 de clase, 3 laboratoare şi cabinete, o bibliotecă cu sală de lectură, o sală de sport, un cămin internat cu 300 de locuri şi o cantină club.
Investiţia este finanţată prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, valoarea totală a lucrărilor fiind de 46,3 milioane lei cu TVA, din care 36,3 milioane lei finanţare nerambursabilă.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.