URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 Februarie 2024, 18:01

Bihorel: Dacă zbori cu Wizz Aer... poți pica de fraier

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Avocatul Mircea Ursuța a dat în judecată compania de zbor low-cost Wizz Aer pentru că l-a lăsat prin aerogări în străinătate și a obținut, vorba cântecului, după ani și ani, despăgubiri de 40 de mii de euro. 

Adevărul e că acesta este cel mai avantajos mod de a călători fără să-ți pui în pericol vacanțele. Scoți banii de pe companiile low-cost, iar cu aceștia îți cumperi bilete la companiile prestigioase. 

Totuși, nu trebuie să dăm cu pietre în companiile mai ieftine, că ar putea pune în practică metode și condiții și mai drastice pentru pasageri: 

1. Faptul că rămâi în aer după anularea zborurilor face parte chiar din obiectul de activitate al companiilor aeriene. 

2. Deja multă lume s-a prins că low-cost înseamnă de fapt big issue.

3. Pasagerii ar trebui cântăriți la plecare pentru că nu e corect ca un pasager de 75 de kilograme cu un bagaj de cală de 15 kilograme să plătească mai mult cu 75 de euro față de altul de 130 de kile care vine cu hainele pe el.

4. Pe cale de consecință, pentru optimizarea zborului, cu patru ore înainte de îmbarcare, toți pasagerii ar trebui să primească purgative.

5. Ar fi interesant să se desființeze bagajul de mână, pentru ca acolo să fie adăpostiți călătorii de clasa a doua.

6. Ar mai fi o categorie de pasageri, clasa a III-a, care vor sta în picioare lângă toaletă, cu condiția să fie lăsați să fumeze.

7. Se vor desființa posturile de stewardese, trecându-se pe principiul autogospodăririi. Vrei o cafea? N-ai decât să o faci singur, iar la final să speli cana, că oricum nu ai altceva mai bun de făcut pe timpul zborului.

8. Se poate renunța la copilot. În cazul în care pilotul devine indisponibil, se va găsi un pasager isteț, ca în filmele americane, capabil să aducă la sol cu succes complicata mașinărie zburătoare.

9. La cum merg lucrurile prin companiile low-cost, în curând numărul avocaților va fi mai mare ca al piloților.

10. Dacă vrei să zbori cu cinci euro, iar taxiul până la aeroport face 15 euro, ia-ți cu tine o pătură, o sticlă de apă și clisă, că e ca la CFR: nu știi nici când pleci, nici când ajungi și nici unde ajungi.

Acest articol este un pamflet și va fi tratat ca atare

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
@Riviera
Am iesit mai mult decat crezi dumneata. Am invatat pe propria piele ca CINE NU DESCHIDE OCHII...DESCHIDE PUNGA. Daca nu stii sa faci alegeri...e problema ta. Sa fii linistit ca tzeparii se vor inmulti si politia nu isi va mai bate capul cu gainariile, iar tu n-ai decat sa te judeci 4 ani ...daca ai chef, bani si timp. Apropo...stii poanta cu cine zice...ala e??!!
Postat 19 Februarie 2024, 11:17 de Christa
@christa
Se pare ca nu prea ai iesit din satul tau, ceea ce e cum e, insa, sa-ti arogi drepturi de expert e chiar o mitocanie.
Postat 18 Februarie 2024, 19:01 de Riviera
@christa
Indiferent ca esti din Balcani, Carpati, pusta mongola, Coasta de Azur, etc orice om normal incearca sa economiseasca, sa iasa mai ieftin la cheltuieli, daca e posibil. Asta in cazul in care nu esti proasta.Uneorii iei si tzepa cu tzepari d'astia Prostii cheltuie insa aiurea, aruncand cu bani, dupa care incep sa se planga ca au ramas lefteri. Repet, asta in cazul in care nu esti proasta.
Postat 18 Februarie 2024, 18:59 de Riviera
cum interpretam....
Cum interpretam urmatoarea abordare balcanica? Vrem concediu premium, destinatii frumoase si indepartate, dar ne luam bilete la rata care are probleme de toti stiute? Avem sau nu avem bani? Gandim inainte de a face o alegere sau nu? Sau mergem pe scandal? Intreb pentru un prieten.
Postat 18 Februarie 2024, 16:59 de Christa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON