URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 August 2010, 22:59

Carnagiu la Caransebeş: un teribilist a intrat cu maşina pe pista de motociclete, rănind 4 oameni (FOTO / VIDEO)

Accident grav la Caransebeş. Un motociclist care participa la concurs şi trei persoane din public au fost accidentate grav de un tânăr de 25 de ani, beat turtă, care a intrat pe pista de concurs.

"Ungur Cristian, fiul unui cunoscut doctor local, a accidentat patru persoane, rulând neautorizat cu un Alfa Romeo de culoare roşie, cu numărul de înmatriculare CS 23 CRI, pe aeroportul din Caranasebeş în timpul desfăşurării etapei a doua a Campionatului Naţional de Viteză", arată un comunicat trimis de ofiţerul de presă al Federaţiei Române de Motociclism, Marc Sandu.

Conform acestuia, în momentul în care directorul de concurs a observat maşina a oprit startul copiilor de la clasa Juniori 2 şi a solicitat scoaterea maşinii de pe pistă. Şoferul a facut un tur de pistă pe contrasens şi, deşi i s-a semnalizat să oprească, acesta a accelerat şi a trecut printre copiii opriţi în grila de start, cu peste 100 km/h.

Urmărire ca-n filme 

Cursa tânărului nu s-a încheiat, el rulând cu viteză spre Muntele Mic. Sportivii au plecat în urmărirea sa cu maşini şi motociclete, dar nu au reuşit. La fel, primarul din Valiug a avut o tentativă de a-l opri pe Cristian Ungur cu un microbus Mercedes pus de-a lungul drumului, pe care tânărul l-a tamponat.

"Au fost aduse la noi patru persoane, bărbaţi ce au până în 40 de ani. Doi dintre ei au fost în afara oricărui pericol. Un timişorean, care a avut o fractură craniană şi o fractură la gambă, a fost transportat la un spital din Timişoara. La noi mai este un bărbat cu o contuzie abdominală, fiind sub obseravaţie, stabil", a declarat Borceanu Gheorghe, medic Spitalul Caransebeş.

Printre victime s-a aflat şi tânărul pilot Cazacu Cătălin de la Taifun Racing, campion naţional la motociclism.

Martorii spun că în maşină se aflau doi tineri şi nu îşi explică gestul lor. "Suntem şocaţi. Nu ştim de ce au intrat cu maşina pe pistă. Un comisar de traseu şi un prieten de-al nostru au fost luaţi în plin pe capota maşinii", a declarat pentru Realitatea TV Sorin Stanca, unul dintre martorii accidentului.

Beat-turtă

Cristian Ungur este cercetat pentru vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi părăsirea locului accidentului. "Încă se fac cercetări la Poliţia Caransebeş, iar tânărul este audiat. Se fac cercetări pentru acuzaţiile de vătămare corporală din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului cu o îmbibaţie alcoolică în sânge de 0,80 de miligrame la mie şi părăsirea locului accidentului fără înştiinţarea organelor de poliţie. În funcţie de rezultatele cercetărilor, poliţiştii vor decide dacă se va emite ordonanţă de reţinere", a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru.

Medic şi politician reputat în acelaşi timp, Ioan Ungur, tatăl tânărului de 25 de ani care a provocat accidentului de la Campionatul Naţional de Viteză din Caransebeş, spune că este şocat de fapta fiului lui şi că nu a stat de vorbă cu acesta în urma incidentului.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON