URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2010, 18:02

Petru Filip: PDL ar trebui să aducă PNL la guvernare chiar cedându-i şefia Guvernului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

PDL ar trebui să ia în calcul cedarea scaunului de şef al Guvernului către PNL pentru a împărţi cu acest partid responsabilitatea guvernării, a declarat vineri, potrivit realitatea.net, senatorul Petru Filip, fostul lider al PDL Bihor.

„Părerea mea este că dacă PDL s-a apucat de reforme, rezultatele reformelor trebuie să dovedească în a doua jumătate a anului 2011 că am avut dreptate, adică ceea ce s-a luat anul acesta să se dea înapoi. PDL, dacă a evaluat corect aceste decizii, trebuie să dovedească că a avut dreptate. Responsabilitatea guvernării este o problemă. Cred că PDL ar trebui să negocieze foarte direct şi pragmatic cu PNL, chiar dacă asta ar însemna cedarea postului de prim-ministru", a spus Petru Filip.

Fostul primar al Oradiei a precizat că propunerea de a readuce liberalii la guvernare nu vine neapărat din dorinţa de a împărţi cu aceştia costurile reformelor adoptate de PDL, ci din necesitatea ca reformele să fie continuate de un partid de dreapta.

„Nu vorbesc neapărat despre împărţirea responsabilităţii guvernării, ci despre nişte măsuri care trebuiau luate, după 20 de ani. Pentru reducerea acestei căderi din sondaje PDL ar trebui să-şi asume anumite sacrificii şi asta pentru că în următorii ani e nevoie în continuare de măsuri de dreapta, dincolo de divergenţele personale. Cedarea postului de premier e un cost pe care PDL ar trebui să-l plătească în aceste momente", a declarat Filip.

Ideea refacerii coaliţiei cu liberalii este împărtăşită şi de europarlamentarul PDL Cristian Preda. „Dacă altă formulă nu e posibilă, iar dacă PDL nu poate oferi o persoană credibilă (n.r. - pe postul de premier), răspunsul e că poţi să cedezi postul şi PNL. Ce să faci? Este evident că există în actuala majoritate o fragilitate, asta încurajează şi Opoziţia să depună moţiuni de cenzură", a spus Preda.

Problema principală pare să fie tocmai preşedintele PDL, Emil Boc, a sugerat Cristian Preda. „Trebuie să plecăm de la trei constatări. Prima: o remaniere, o schimbare a unora dintre membrii Guvernului, este contraindicată. În acest momemt aşteptările sunt legate de schimbarea lui Emil Boc, care nu mai e ascultat nici în PDL. Există şi în rândurile parlamentarilor PDL. Trebuie să rămânem lucizi în aceste vremuri. Nu are rost ne închipuim că putem face din Emil Boc altceva decât este el în acest moment. Chiar dacă ar face lucruri bune, nu mai are credibilitate", a constatat europarlamentarul PDL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
33 Comentarii
don porches
Mie mi-ar face o deosebita placere sa il vad pe donica porches in impostura de catindat la PMO! Ne-am rade mai abitir decat o faceam cu Stan si Bran! Votez cu capu' gol, hai pa! :)))))))))
Postat 01 August 2010, 22:35 de kaboom
candidatul
@oradean: totusi este o problema. pentru a putea vota o persoana conditia esentiala este sa si candideze. ai certitudinea ca "don"(asta cu "don" nu am inventat-o eu dar cuvantul spune si el ceva!)indrazneste sa(mai)candideze? eu cred ca nu. iar in eventualitatea unui duel "proches"(daca mami il lasa)-bolojan, bolojan il SPULBERA!
Postat 01 August 2010, 20:24 de dan oradeanul
hai pa
te-am prins maestre. si oricum votez don pedro.
Postat 01 August 2010, 18:06 de oradean
hai pa
"oricum ai opinii interesante si de multe ori iti dau dreptate. dar..........votez don pedro. hai,pa." Adicatelea, dan oradeanul are dreptate, dar eu tot fac cum vreau eu. Interesanta asta. Cred ca PDL are deja un robot telefonic care intra pe forum ...altfel nu-mi explic chestia asta deliranta cu ""hai pa"....
Postat 01 August 2010, 16:54 de kaboom
dan oradeanul
dan oradeanul, nu te subestima. nu te-am considerat niciodata politruc pnl. politruc pnl este kaboom. tu habar nu am ce esti si nici nu ma intereseaza. am inteles ca ai o problema personala cu don. si nici carp nu iti este foarte draga. oricum ai opinii interesante si de multe ori iti dau dreptate. dar..........votez don pedro. hai,pa.
Postat 31 Iulie 2010, 23:19 de oradean
kaboom si dan oradeanul
mai baieti, voi chiar aveti o problema. si se numeste paranoia. dar daca voi imi montorizati postarile? sa ma astept la represalii? eu chiar cred ca traim intr-o lume normala in care dreptul la opinie este mai liber ca nicidata. de dimineata pana noaptea tarziu aud pe irealitatea si la felix vorbindu-se numai despre dictatura pdl. aud numai jigniri, insulte calomnii la adresa guvernului si presedintelui. voi va manifestati deschis pe forumuri de ani de zile. dupa care incepeti sa plangeti ca niste muieri ca vai, vin represaliile. nu gasesc decat o explicatie. in spatele acestor nick-names stau doua femei isterice speriate de represalii. mai fetelor, mai usor cu spaimele ca nu va baga nimeni in seama. doar eu, pentru ca nemaiavand grija guvernului daca-mi pune sau nu ceva in straita, ma plictisesc si ma mai amuz de voi. si oricum ar fi, cu spaimele voastre sau fara.........votez don pedro. hai, pa.
Postat 31 Iulie 2010, 23:12 de oradean
noi
asadar eu si kaboom suntem politrucii pnl, ceilalti care posteaza in favoarea pdl sunt fecioare neprihanite. si ca sa dau un raspuns la chestia cu represaliile, nu, pdl nu moare de grija mea. clar, pana la urma de ce ar muri? dar de monitorizat comentariile tot o fac!
Postat 31 Iulie 2010, 22:24 de dan oradeanul
kaboom
kaboom, inceteaza sa fii unul din politrucii pnl, si mai lasa-ma cu greaua mostenire. filip nu mai esta primar de multi ani. ai grija ca ti se termina mandatul si eu.......votez don pedro. hai, pa.
Postat 31 Iulie 2010, 22:03 de oradean
cum....
http://gandeste.org/analize/cum-am-devenit-sclavii-imprumuturilor/12302
Postat 31 Iulie 2010, 21:43 de kaboom
@oradean
@oradean: Poate ar trebui sa ne spui cum era cu gunoaiele in era astuia barbos, de-i zice Don Pedro! Si nu spun asta ca pe o scuza, ci pt a avea un termen de comparatie! Comparatie care ar spune multe despre cum arata acum orasul, fata de cum arata inainte de 2008! S-a vazut pana acum si vad ca o tineti pe acelasi patern: va faceti ca nu vedeti imic din jegul care era Oradea inainte. Plus ca exagerati sau chiar inventati anumite aspecte, bineinteles negative.
Postat 31 Iulie 2010, 21:38 de kaboom
PSD
Filip a mirosit ca se impute treaba in PD si L......Asa ca acuma se trage pe cor pt ca mai tarziu sa poate trece "lin" la alt partid. Probabil ca va avea pe langa scutirea medicala si vreo scuza din aia cu doctrina politica etc.....Pe pedelisti astia care se agita p'acilea.....stati linistiti, ca prostia voastra va pierde. Si pe plan local, dar si national! Populism ati vrut, populism o sa primiti!
Postat 31 Iulie 2010, 21:29 de kaboom
represalii
eu sunt convins ca pdl moare de grija ta. nu poate dormi noaptea. mai baiete, esti una din multele vuvuzele din romania care spera sa pice base. macar esti sincer. ai o problema pesonala cu don. cum fiecare dintre noi avem o problema personala cu alti doni din alte partide. care asteapta o noua infruntare. suvita lipsa contra tuturor. hai ca traim vremuri misto. pentru noi astia care demult nu mai asteptam mila statului, vreo marire de salariu sau vreun ajutor social sau de somaj, infruntarea devine palpitanta. pentru voi ceilalati stiu ca este de viata si de moarte. aveti intreaga mea compasiune. votez don pedro. hai,pa
Postat 31 Iulie 2010, 15:09 de @dan oradeanul
certitudine
sunt absolut convins ca PD-L-ul monitorizeaza toate aceste comentarii, m-au identificat de mult, stiu exact cine sunt si la ce ma refer in ele. ASTEPT REPRESALIILE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 31 Iulie 2010, 14:58 de dan oradeanul
suspendare sau alta varianta
de data aceasta sunt covins ca TOTI, dar ABSOLUT TOTI ar prefera orice altceva numai "suvita rebela lipsa" nu! In eventualitatea unei suspendari de catre PARLAMENT, un REFERENDUM l-ar tranti jos de nu s-ar vedea. dar mai bine sa asteptam in liniste(daca la final "manelica" va mai exista!). sau poate se adevereste ce spune CVT(nu stiu daca e adevarat, eu insa as spera). in ceea ce-l priveste pe don pedro il urasc personal(ca sa fiu clar: pentru o chestie absolut personala care se cifreaza la cateva mii de EURO, respectiv cu concursul lui direct am pierdut aceasta suma. nu intru in detalii pentru ca nu are nici un sens. suma pentru unii poate fi mica, pentru mine este destul de mare. daca insa ma gandesc bine, tinand cont ca si don pedro se milogeste pentru cateva sute de EURO, in alte situatii absolut actuale, este intr-adevar mare). Concluzie: daca urasc PD-L-ul si "suvita rebela lipsa" din cauza unor motive ce tin de situatia tarii, pe don pedro il urasc patimas pur si simplu PERSONAL!
Postat 31 Iulie 2010, 14:55 de dan oradeanul
suvita lipsa
dan oradeanul, scuze. pe "suvita lipsa" l-am luat demult acasa. de vreo 5 ani. cu tot cu suspendare. si nu am decat un singur regret. ca nu poate sa mai candideze. voi pierde un mare show in care coalitii, para coaliti politice, de presa, economice, etc s-ar chinui sa-l bata pe marinar. pentru voi ramane esecul vietii voastre. pentru noi un castig. ne-a aratat clasa politica in toata spendoarea ei. votez don pedro. hai, pa.
Postat 31 Iulie 2010, 14:24 de @dan oradeanul
ion iliescu
pe emil constantinescu intr-adevar l-au injurat foarte putini. pe emil constantinescu pur si simplu l-au ignorat. in fata mafiei el nu prea a existat. dovada si modul cum a disparut din istorie. invins in cel mai rusinos mod posibil de sistem. ei, cu base aveti o mare problema. v-a servit-o de fiecare data. este marea voastra problema. este o nuca mult prea tare. ati incercat si inca insistati sa-l doborati. si nu puteti. mi-ar place o noua suspendare. sunt ferm convins ca vom face zid in jurul lui. pentru ca pur si simplu, in subconstient, oamenii fac diferenta dintre un barbat si o paiata. pur si simplu nu poti vota cu londa color, ilici sau doamna fricoasa constantinescu. asa ca, traiasca don pedro. hai, pa.
Postat 31 Iulie 2010, 14:17 de @dan oradeanul
nici o treaba
@harababura: chiar nu stiu de ce-mi spui mie de carp??!! in afara de faptul ca stiu cu precizie, bazandu-ma pe un caz din familie, ca este un execrabil chirurg, n-am nici o treaba! si eventual ca il suspectez ca in continuare este "portocaliu". dar explica-mi si mie, care sunt meritele "suvitei rebele"? la un moment dat nu-l suportam pe iliescu. ca sa ajung acum la concluzia ca totusi ii era net superior actualului. pana la urma emil constantinescu(cu plusuri si minusuri)ramane mult mai putin hulit decat toti ceilalti.
Postat 31 Iulie 2010, 13:43 de dan oradeanul
harababura
ati bagat oradea sub gunoaie cu rer-ul vostru. mergi dane oradeanul pe iuliu maniu si vezi reabilitare marca carp. daca tu gasesti vreo logica eu imi voi cere scuze in mod public. ati gatuit centura orasului ca-ti trebuie 2 ore sa ajungi in santandrei. ati reabilitat stefan cel mare si mai zilele trecute o ploaie echivalentul a doua galeti de apa a bagat strada sub apa. ati sarit pe spitale ca o haita flamanda cu numiri , rasnumiri si renuntari halucinante. in cazul asta prefer o suvita rebela care ne pune la treaba si nu la cersit, suspendam axa cubului din piramida si votam cu don pedro. hai,pa. pdl-ist.
Postat 31 Iulie 2010, 11:50 de @dan oradeanul
ala bala portocala
@pdl-ista: daca tot vorbim de "frizuri" ce-ar fi sa il luati voi pe "suvitza lipsa" si sa-l duceti acasa? cat despre "nus" si "felix" inclin sa cred ca totul este adevarat. doar ca la fel de adevarat ca a fi reprezentantul Romaniei la Anvers! Ce spui despre PSD si 15% e adevarat, numai ca pentru a recupera au stat(vor sta)8 ani in opozitie! Cum sa recupereze PD-L-ul in 2 ani cand situatia este care este dar mai ales demonstreaza in fiecare zi ca nu sunt capabili sa indrepte tara asta spre un liman! Asa ca, "Adio, pica frunza"(presupun ca ai priceput aluzia!)
Postat 31 Iulie 2010, 11:10 de dan oradeanul
gunoi
vedeti-va voi de gunoaiele care au inundat orasul. si nu numai. gunoaie sunt peste tot. numai gunoaie. suntem sufocati de gunoaie. dar mai strangeti-le odata.
Postat 31 Iulie 2010, 10:40 de oradean
gunoi
cel mai mare hot din bihor se teme ca va fi lasat deoparte la viitoarele alegeri si se pune bine cu toata lumea numai sa nu fie cercetat de dna,vezi cum a votat gresit fara sa stie ''saracul'',dar de ce i-e frica nu scapa
Postat 31 Iulie 2010, 10:31 de misu
somn
mai baieti, ia fuguta vopsiti-va voi londa color, luati o dusca de nus, alaturi de mihaela dragostea mea , si mergeti pe site-ul vecin, respectiv bihon.ro unde omul vostru foncea va ofera somn si sforait la pret redus. bineinteles cu niscai electrozi pe creier. si dupa ce sforaiti una buna sunt convins ca o sa-l vedeti pe petru filip barak obama. succes.
Postat 31 Iulie 2010, 09:53 de liberal
reabilitare
kaboom, stefan, mergeti pe strada din fata bisericii cu luna. cica e in reabilitare. vedeti ce brambureala e pe acolo. dupa chipul si asemanarea celor care ne conduc. daca asa arata viitorul mai bine nu.
Postat 31 Iulie 2010, 09:26 de oradean
stefan si marile realizari pnl
ma stefane vezi ca RER-ul vostru ne ingroapa in gunoaie. cu trei floricele plantate si un cub intr-o piramida sau doua cuburi pe o axa sau vezi tu ca te-a lamurit mircea badea cum sta treaba cu axele si piramidele, nu se face primavara sau reforma.cam slabut pentru inteligenta voastra. cam slabut. hai, mai incercati. cred ca puteti mai mult. ca rade don pedro in barba. mai incercati la selina.ca doar e a voastra.
Postat 31 Iulie 2010, 09:22 de oradean
mihaela, dragostea mea
adevarul ca pe toti ne strange in spate cand auzim de mihaela, dragostea mea. ma rog, varianta moderna cu pontanacul la putere asezonat cu putin londa color. pe un fond de nus si felix. oau, ce combinatie.
Postat 31 Iulie 2010, 09:16 de oradean
Don Pedro si "pietrele de moara (politice)".
Păstrați-va "pietrele de moara" ale dezastrului național din guvernările Boc, impreuna cu UDMR-ul si "independentii"! Dar împreună și cu acele (foste) "eminentele cenusii" din alte partide, cu care ati capusat BINE Oradea! Multe "succesuri"! PS Pentru câte zile, va ajunge actualul salariu minim, pe economie?
Postat 31 Iulie 2010, 09:16 de stefan
Filip nu-i prost
Propun ca noul premier al aliantei dorita de filip sa fie predicatorul Tarle.Numai asa PSD-ul va lua 100% la alegerile din 2012
Postat 31 Iulie 2010, 08:50 de olivia
obraznic
kaboom, nu te-am vazut prea revoltat saptamana trecuta cand carp si blojan au sarit ca o haita flamanda sa-si numeasca oamenii la sanatate. brusc, in mintea ta ingusta nu au mai fost criterii politice ci oameni dotati. asta nu-mi place la voi. ipocrizia maxima, fatarnicia,obraznicia. de asta nu sunt de acord cu filip. ce premier pnl. niciunul. nu ati fost in stare sa construiti un metru de autostrada cand erati pe crestere economica de 8%. dupa voi tara arata ca dupa razboi. ne mai trebuie 20 ani sa recuperam jaful vostru. va e frica de oameni. stiti foarte bine ca oamenii s-au schimbat. si in caz de ceva v-o mai tragem inca odata. cum am facut-o mereu in ultimii ani. urmariti-ne baieti.
Postat 31 Iulie 2010, 08:33 de oradean
decat nimic
dan oradeanul,sunt de principiu decat sa nu faci nimic precum adoratii tai din pnl mai bine sa faci ceva gresit. ce-i reprosez lui filip este lipsa ferma de reactie impotriva imposturii opozitiei. nimeni nu a spus ca pdl este dumnezeu. cu aproape 40% in parlament nu poti fi dumnezeu. nu poti fi dumnezeu in fata lui nus si felix. dar macar incearca ceva. si scumpule, sa nu uiti. si psd avea imediat dupa celebra lor guvernare 15%. si uite unde au ajuns. dane, gandesti simplut si limitat. ba da, pdl are timp sa recupereze. la pnl e o problema pentru ca urmeaza modificarea legii electorale. vi-l luati pe londa color si mergeti acasa. acolo este problema. in curtea voastra. hai, pa.
Postat 31 Iulie 2010, 08:25 de pdl-ista
rautacisme
Cred ca Filip a luat-o pe urmele Valerichii, fosta lui consoarta. Trage si el la masea. Dupa cite prostii a facut la viata lui una in plus nu mai comteaza. Escroc ramine in continuare.
Postat 31 Iulie 2010, 08:25 de Mircea Matei
???
Ce mai vrea asta?
Postat 31 Iulie 2010, 01:28 de kaboom
furadan
@pdl-ista convinsa: si eventual PD-L sa fie pe post de "furadan" pentru PNL? sunt convins ca never ever nu se va intampla asa ceva. si sa stii ca pana la alegerile parlamentare(considerate la termen)nu mai sunt trei ani ci aproximativ 2 ani si 2-3 luni(depinde daca vor fi in octombrie 2012 sau noiembrie 2012). Daca pui semnul= intre PDL si TB, da, 3 ani. De legea pensiilor poate sa-ti para deja rau. Ca FMI a si cerut modificarea ei!!!!(dar probabil ca esti atat de bine informata ca nu stiai asta). codurile de care faci vorbire am o vaga banuiala ca habar nu ai ce contin. Legea salarizarii nu e "unica" ci "unitara", sanatatea e la pamant(dar iti urez sa te imbolnavsti ca sa vezi cum e pe pielea ta(asa, nu grav, doar cat sa vezi) si...WOW, s-a facut o reforma a administratiei teribila! Intr-o singura chestie sunt de acord cu tine: sondajul e prematur. 12-13% e prea mult! 3-4%, la atat sa ajunga!!!!
Postat 30 Iulie 2010, 23:57 de dan oradeanul
nu
nu domnule filip. nu sunt de acord cu dumneavoastra. pdl ramane singur la putere. ramane pentru ca mi-ar parea rau de legea salarizarii unice, legea pensiilor, codurile civile si penale, descentralizarea reusita in sanatate, reforma administratiei, reducerea cheltuielilor publice. va ramane pentru ca este singuru partid care a avut curajul sa ne trimita la munca si sa incetam cersitul penibil de la "stat". sondajul este prematur. pana la alegeri mai sunt aproape 3 ani. vom recupera. sunt sigura. o pdl-ista care mai are incredere in dumneavoastra. succes.
Postat 30 Iulie 2010, 22:09 de pdl-ista convinsa
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON