URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Martie 2019, 15:11

Avioanele Boeing 737 MAX nu au voie să zboare în Uniunea Europeană. Tarom şi Blue Air şi-au comandat modelul MAX 8

Avioanele Boeing 737 MAX nu au voie să zboare în Uniunea Europeană. Tarom şi Blue Air şi-au comandat modelul MAX 8 Sursa foto: digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Niciun avion de tip Boeing 737 MAX nu mai are voie să circule în spaţiul Uniunii Europene şi în alte ţări din lume.

Decizia a fost luată după ce, duminică, o aeronavă de acest tip s-a prăbuşit în Etiopia imediat după decolare şi a provocat moartea a 157 de oameni, iar în octombrie tot o aeronavă Boeing MAX 8 s-a prăbuşit, tot la scurt timp după ce s-a ridicat de la sol, în Indonezia, provocând moartea a 189 de oameni.

Aeronava Ethiopian Airlines trebuia să ajungă la Nairobi, însă pilotul a cerut permisiunea de a se întoarce la aeroportul din Bole, Addis Abeba, pentru că existau defecţiuni tehnice, chiar de la primele minute de zbor. Avionul era unul nou, care a fost pus în funcţiune în vara anului trecut.

Zbor anulat în Bucureşti

Concret, Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) a decis suspendarea tuturor zborurilor în Europa cu avioane Boeing 737 MAX. Decizia, prezentată ca una "de precauţie" vizează ambele modele de Boeing 737 MAX date în exploatare, adică MAX 8 şi MAX 9. 

Decizia survine după ce autorităţile aeronautice din Regatul Unit, Franţa, Irlanda, Austria, Olanda, Italia, Belgia şi Norvegia au suspendat accesul acestui tip de avion în spaţiul aerian al acestor ţări.

Potrivit digi24.ro, în Bucureşti a fost anulat deja un zbor. Este vorba despre cursa Bucureşti-Dubai, operată de Fly Dubai, care trebuia să decoleze în noaptea de marţi spre miercuri.

Avionul Boeing a aterizat în Bucureşti, dar a plecat doar cu echipajul la bord, iar pasagerii vor fi cazaţi la un hotel din capitală. Aceştia vor pleca miercuri după-amiaza.

Blue Air şi Tarom şi-au cumpărat Boeing MAX 

Prima ţară care a anulat zborurile efectuate cu aeronave Boeing 737 MAX a fost China, unde reprezentanţii au transmis că practică o politică de "zero toleranţă faţă de riscurile siguranţei pasagerilor". Apoi au urmat şi ţări din Uniunea Europeană.

Problema se răsfrânge şi asupra a două companii aeriene din România care sunt în curs de a achiziţiona avioane de acest tip. Compania Tarom a semnat în iulie 2018 o comandă pentru cinci avioane noi Boeing 737 MAX 8, ce vor fi livrate în 2023.

Pentru compania Blue Air problema este chiar de mai mare actualitate pentru că a comandat 12 aeronave tip Boeing 737 MAX 8, dar aeronavele ar fi trebuit să fie primite de companie începând din a doua jumătate a acestui an, potrivit adevarul.ro.

După accident, compania Boeing a prezentat condoleanţe pentru victimele accidentului aviatic şi a anunţat că o echipă tehnică va merge la locul prăbuşirii şi va oferi asistenţă autorităţilor etiopiene.

Potrivit digi24.ro, acţiunile producătorului american au scăzut la bursă cu peste 25 miliarde dolari.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON