URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 09 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Octombrie 2023, 10:30

AVE Bihor: lecții deschise cu peste 100 de copii ai școlii din Căbești (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre cele mai moderne unități școlare din mediul rural din Bihor, școala din Căbești, a fost gazda ultimei acțiuni de promovare a colectării separate și a protejării mediului, derulate de angajații AVE Bihor. Suntem prezenți constant în mijlocul copiilor, pentru că știm că ei sunt viitorul și că protejarea mediului este o temă care îi preocupă constant.

Școala din Căbești, model de succes în administrația locală

Școala generală din Căbești poate concura oricând, ca dotări, cu cele mai titrate unități de învățământ din marile orașe ale României. După investiții de 700.000 euro, parțial din bugetul comunei, o clădire dărăpănată și gri s-a transformat într-o școală modernă, cu dotări de secol 21.

Școala a fost dotată cu table inteligente și multe echipamente didactice, într-un concept „smart school”. Elevii și cadrele didactice beneficiază de tehnologie și softuri pentru educația digitală, iar curtea școlii este amenajată pentru orele în aer liber, cu o grădină japoneză, un loc de joacă și terenuri de antrenament.

AVE Bihor, contribuție la educație

Acesta a fost cadrul acțiunii de conștientizare a angajaților AVE Bihor, derulate recent în comuna de lângă Beiuș. Pentru noi, aceste acțiuni reprezintă un proces important în educarea elevilor, pentru ca aceștia să fie conștienți de lumea înconjurătoare, de problemele de mediu și să trăiască sustenabil.

Elevii au învățat despre impactul activităților umane asupra mediului și despre protejarea acestuia. De asemenea, au învățat cum să aplice unele practici ecologice în cadrul școlii, cum ar fi colectarea separată a deșeurilor și utilizarea resurselor durabile. Școala a primit pubele de colectare pentru cele 4 fracții: hârtie/carton, plastic/metal, sticlă și bio-deșeuri.

Prin diferite proiecte de mediu, școala din Căbești contribuie semnificativ la formarea unei noi generații de cetățeni, responsabili, conștienți de importanța protejării mediului și capabili să ia măsuri pentru un viitor mai sustenabil.

Activități similare cu cea de la Căbești au avut loc și în alte școli din județ. Una dintre ele a fost la Școala Gimanzială Nicolae Popoviciu din Beiuș

AVE BIHOR

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6285 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON