URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Martie 2017, 14:40

Apărăm, prevenim, educăm

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ce ai făcut tu azi pentru mediu? Chiar așa, ce ai făcut după ce ai criticat că malurile apelor sunt sufocate de deșeuri, după ce ai constatat că vecinii nu aruncă selectiv deșeurile și după ce, evident, ai găsit vreo două-trei exemple de bune practici din alte țări? Concret, ce ai făcut pentru mediu? Dar pentru ape?

Știai că, lunar, angajații Administrației Bazinale de Apă Crișuri colectează 25 metri cubi de deșeuri doar din acumulări, plus încă cel puțin 10 mc de deșeuri din principalele cursuri de apă?

Apărăm 101 localităţi prin 1.223 kilometri de diguri. Dar singuri nu putem apăra apele de deșeurile care le sufocă. Alătură-te acestui efort și participă ori de câte ori ai ocazia la acțiuni de igienizare. Fii eroul tău, fii voluntar!

Prevenim poluarea și risipa de apă prin activitățile de inspecție și monitorizare. Boli precum hepatita A și E sunt cauzate de bacteriile din apele contaminate. Mai bine de 14% din cantitatea de apă dintr-o gospodărie se risipește prin scurgerile și instalațiile învechite. Asigură-te că familia ta are acces la o sursă de apă nepoluată și investește în tehnologii prietenoase cu mediul.

Educăm în mod special tinerii din mediul rural în privinţa bunelor practici de gospodărire a apei. Învățăm împreună cu ei cum putem păstra cursurile de apă curate şi cum putem interveni în caz de inundații. Prin proiectele educaționale, ABA Crișuri susține anual cel puțin zece instituții de învățământ. Astfel se încurajează adoptarea unor obiceiuri prietenoase cu mediul în general și cu apa în special. Dacă ai idei ingenioase și dorești să fii parte activă în proiectele educaționale, te invităm să ne scrii pe adresa presa_abacrisuri@yahoo.com sau prin fax la numărul 0259/444.237.

Deși apa este un element vital pentru a supraviețui, totuși, puțini dintre noi ne întrebăm de unde vine, ce se întâmplă cu ea după ce o folosim și dacă este suficientă și pentru următoarele generații. Fă diferența și implică-te, fii parte activă!

Anca Mihociu
Purtător de cuvânt
ABA Crişuri

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON