URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Ianuarie 2019, 19:20

Anul trecut, Serviciul pentru Imigrări Bihor a emis 10 decizii de returnare a unor străini aflaţi ilegal în România

Anul trecut, Serviciul pentru Imigrări Bihor a emis 10 decizii de returnare a unor străini aflaţi ilegal în România foto: Bacau.net
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În cursul anului 2018, polițiștii Serviciului pentru Imigrări al județului Bihor au depistat 16 străini care nu respectau regimul juridic al străinilor. De asemenea, au fost emise 10 decizii de returnare prin care s-au stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României. Procentul este, totuşi, unul mic, raportat la cei 3.370 de străini aflaţi în monitorizarea instituţiei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al județului Bihor, în cursul anului 2018, au asigurat managementul șederii şi rezidenţei, pe raza județului pentru 3370 de persoane, dintre care 1229 străini din state terțe, cei mai mulți din Republica Moldova și Israel şi 2141 de cetățeni ai Uniunii Europene/SEE, majoritatea din Italia și Ungaria, arată un comunicat de bilanţ pe anul trecut al Serviciului pentru Imigrări.

Principalele scopuri pentru care străinii şi-au stabilit reşedinţa pe raza judeţului Bihor sunt: reîntregirea familiei, membrii de familie ai cetăţenilor români, studii, respectiv studenți din Republica Moldova și Israel, bursieri ai statului român sau angajare în muncă.

În ceea ce priveşte admisia în România, anul trecut au fost soluţionate 55 de invitații depuse pentru străini din Irak, Egipt, Pakistan, India, Tunisia, Iordania, Algeria, Nigeria etc. În aceeaşi perioadă, au fost înregistrate 190 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 183 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi şi un aviz pentru detaşat.

De asemenea, au fost soluţionate 751 de cereri de reglementare a  dreptului de ședere și au fost emise 732 de permise de ședere temporară și 45 de permise de ședere pe termen lung. În cursul anului 2018, au fost 482 de cereri de înregistrare a rezidenței și acordare a rezidenței permanente pentru cetățeni ai Uniunii Europene/SEE/CH.

„Pe linia combaterii șederii ilegale, în perioada de referință, au fost organizate acțiuni și controale cu forțe proprii și în cooperare cu instituțiile cu atribuții în domeniu, în urma cărora au fost depistaţi 16 străini care nu respectau regimul juridic al străinilor în România. Împotriva străinilor aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 10 decizii de returnare prin care s-a stabilit obligația şi termenul pentru plecarea voluntară de pe teritoriul României”, mai arată comunicatul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON