URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2024, 14:28

Aniversare cu show: Horia Brenciu, Puiu Codreanu şi Tinu Vereşezan, la petrecerea de 20 de ani a Dumexim (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Una dintre cele mai cunoscute firme de construcţii din Bihor, Dumexim, a sărbătorit vineri seara 20 de ani de la înfiinţare, motiv pentru care reprezentanţii acesteia, precum şi sute de colaboratori au petrecut până sâmbătă dimineaţa la sala de evenimente Opera Events, din Calea Aradului. Invitaţii speciali ai serii au fost Horia Brenciu, Puiu Codreanu, Tinu Vereşezan şi Ion Popa.

Înfiinţată în 2004, firma Dumexim adună în prezent peste 200 de angajaţi, iar la cârma acesteia se află, de la începutul ei, Gabriel Dume, care a fost şi gazda evenimentului de vineri seara.

Acesta a aşteptat peste 500 de persoane – angajaţi ai firmei, reprezentanţi ai vieţii politice şi sociale din oraş şi judeţ, precum şi o mulţime de parteneri.

De la începutul serii, în faţa lor, pe scenă a urcat interpretul de muzică de petrecere Puiu Codreanu care a interpretat piese "de încălzire" precum "Omul cu sulfet mare".

Show-ul care i-a ridicat pe aproape toţi invitaţii de la mese a fost adus de Horia Brenciu şi de trupa sa, care au cântat o mulţime de piese internaţionale. Cunoscutul entertainer a intrat în sală interpretând balada "Septembrie, luni".

"Bună seara! Eu sunt Horia Brenciu şi probabil aproape toţi de aici aveţi inscripţionate iniţialele numelui meu pe maşinile voastre", a glumit cântăreţul, făcând aluzie la indicativul autovehiculelor din judeţ.

Acesta i-a felicitat apoi pe organizatori. "Noi n-am fi fost aici dacă acum 20 de ani n-ar fi apărut Dumexim, aşa că să petrecem în cinstea lor!", i-a îndemnat pe petrecăreţi cântăreţul.

Alături de band-ul său el a intrepretat piese precum "Always on my mind" (Elvis Presley), "Volare" (Domenico Modugno), "Corazón" (Maluma) şi "Sunt vagabondul vieţii mele" (Gheorghe Dinică). În tot acest timp, petrecăreţii au dansat pe ring, iar membrii trupei s-au strecurat printre ei.  

De altfel, instrumentiştii din trupă au arătat că şi ei au calități vocale, iar unii dintre ei au luat microfonul şi au interpretat mai multe piese, între care "Dicta mamo chi bori" (Mahala Raï Banda) şi una pe care au dedicat-o bihorenilor – "Cazanul meu" (Desperado).

„Cei care nu s-au ridicat de la mese să știți că am pregătit pentru voi un abonament la Băile Felix”, a mai glumit Brenciu, în final. 

În faţa publicului au venit apoi şi interpreţii Ion Popa cu "Au înnebunit salcâmii" şi "Femeie cât eşti de frumoasă" şi Tinu Vereşezan cu "Mai beau câteodată" şi "La toţi ni-i greu, dar nu la fel".

"Una peste alta, a fost o seară magică, în care Dumexim a fost sărbătorită, iar invitații au plecat acasă cu multe amintiri. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la cei 20 de ani de activitate ai companiei Dumexim, în special colegilor din echipa noastră, fără de care nu am fi ajuns până aici. Cu ajutorul lor reușim să finalizăm toate proiectele”, a spus Gabriel Dume. 

Cu sediul în Calea Borşului, Dumexim SRL are o cifră de afaceri de 86 de milioane de lei. În prezent, între cele mai mari şantiere unde lucrează reprezentanţii firmei se numără cel din Parcul Petőfi din Oradea şi cel al viitoarei centuri Biharia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Dovada clară...
... că lăcomia după bani, suprimarea conștiinței, corupția, mita, țepele, destrăbălarea, falsul în acte și mizeriile politice te pot propulsa in vârful ierarhiei. De la cele mai proaste lucrări prin tot județul la cele mai mari cifre de afaceri. O adunătură de oameni care trăiesc doar pentru plăcerile de o clipă ale păcatului. Bogații acestei lumi sunt doar niște săraci care își numără banii. Trist este că ei și acoliții lor nici nu își dau seama de asta.
Postat 21 Ianuarie 2024, 13:42 de georgemarian
Faină nuntă!!!
Faină nuntă!!!
Postat 21 Ianuarie 2024, 10:10 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON