URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Noiembrie 2019, 10:41

Analiza continuă: Licitaţiile pentru viitorii operatori de salubritate ai Bihorului, încă în evaluare

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Va mai dura o vreme până când bihorenii vor afla noile firme care le vor colecta deşeurile.

Atât Primăria Oradea, cât şi ADI Ecolect încă evaluează ofertele depuse la licitaţiile pentru desemnarea viitorilor operatori de salubritate.

Contestaţie în instanţă

La licitaţia pentru cele şase zone din judeţ, Ecolect a deschis ofertele pe 16 august, dar încă nu a atribuit niciun contract. "În zonele 2-6 am trecut de evaluarea tehnică a ofertelor şi este aproape finalizată evaluarea financiară. Estimez că până la sfârşitul acestei luni am putea anunţa rezultatele", a declarat directorul ADI Ecolect, Bujor Chirilă, luni, pentru BIHOREANUL. Aproape toate aceste zone au câte o singură ofertă depusă, cu excepţia lotului 2 (Aleşd şi comunele vecine), unde concurează AVE Bihor şi Salubri Aleşd.  

Situaţia este mai complicată în zona 1B, care cuprinde comunele din jurul Oradiei şi pentru care şi-au depus ofertele firmele RER Vest, operator licenţiat al Oradiei în ultimii 8 ani, şi asocierea între AVE Bihor şi Reosal (firma de salubritate înfiinţată de primăriile din Zona Metropolitană Oradea). Documentele licitaţiei au fost contestate de RER Vest atât la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, cât şi în instanţă, la Curtea de Apel Oradea. Între timp, ADI Ecolect continuă evaluarea ofertelor, dar există posibilitatea ca procedura să fie anulată.

RER Vest, cu prelungire

În Oradea procedura ar putea să continue şi anul viitor. "Suntem aproape să finalizăm verificarea ofertei tehnice, după care vom trece la oferta financiară", a declarat viceprimarul Florin Birta, luni, într-o conferinţă de presă.

Firmele care şi-au depus ofertele la licitaţia Primăriei Oradea sunt RER Vest şi Polaris Constanţa, iar angajaţii Primăriei le-au deschis la jumătatea lunii septembrie.

Dacă evaluarea nu va fi finalizată în acest an, dar şi dacă rezultatele vor fi contestate, Primăria va prelungi contractul RER Vest, care expiră în ianuarie 2020, pentru a se asigura că deşeurile orădenilor vor fi colectate, iar străzile măturate.

De asemenea, şi deszăpezirea străzilor pe timpul iernii este în sarcina operatorului de salubrizare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON