URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 02 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Iulie 2023, 16:35

Alo, Telekom! Uitați pe domeniul public, zeci de stâlpi de telefonie au fost doborâți de vijelie (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Furtuna de marțea trecută a doborât în Oradea, între altele, aproximativ 40 de stâlpi vechi, din lemn, rămași din fostul sistem de telefonie fixă, al Romtelecom.

Rețeaua de stâlpi, cel mai probabil abandonată în urma introducerii canalizării tehnice, a cedat în fața vântului puternic, lăsând cablurile să atârne pe trotuar, spre spaima trecătorilor care le evitau de la distanță, de teamă că ar putea fi cabluri de electricitate.

Zilele trecute, reprezentanții municipalității căutau proprietarul rețelei, acum Telekom, ca să-și adune stâlpii căzuți. În caz contrar, aceștia urmează să fie tăiați și ridicați de pe străzi de una dintre societățile Primăriei, iar firma proprietară va primi ulterior nota de plată.  

Pentru că lucrurile lăsate nerezolvate, până la urmă, tot se răzbună...
 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Primăria caută în stil "liberal" proprietarul stâlpilor.
Telekom nu mai are decât divizia "mobilă". Restul s-a vândut de 2 ani deja. Tot ce a însemnat Telekom Fix, cu stâlpii lui cu tot ... este acum Orange.
Postat 31 Iulie 2023, 08:05 de KP
Aștept învierea morților...a celor care umblă printre cei vii
Dar voi ca niște jurnaliști cărora vă pasă de orădeni oare ați împărtășit acestora faptul că oamenii care au imobilele și terenurile afectate de calamități pot beneficia de scutire de la plata taxelor și impozitelor locale pe o perioadă de până la 5 ani de zile? Aici este art. 456 alin. 2, lit. i și art. 464 alin. 2, lit. g din Codul Fiscal: https://ditl5.ro/wp-content/uploads/2020/10/info_util_scutiri.pdf Voi chiar vă lăsați manipulați de niște ”specialiști” care înregistrează datele meteorologice de mai puțin de 200 de ani și care vă mint cum vor pentru a-și umple lor buzunarele și nu au habar că toată asta va duce la creșteri de taxe și impozite și jurnaliștii vor fi printre primii de care se vor debarasa când vor face jurnalismul cu inteligența artificială? Prin anii 1970 se vorbea despre ”răcirea globală” și apariția unei ”noi ere glaciare”, iar când au văzut că nu ține cu asta au dat-o pe încălzire. Uite aici o istorie a temperaturile pentru țara noastră foarte concludentă, asta în cazul în care vreți să fiți sinceri cu voi înșivă și să gândiți cu propriile voastre creiere și nu să vă luați după unii care vă scriu ceea ce le dictează alții care au interes din asta: https://r3media.ro/foto-cum-se-minte-poporul-cu-televizorul-faza-pe-caldura-o-istorie-a-temperaturilor-din-romania-din-ultima-suta-de-ani/ Câți dintre arhitecții ”specialiști” care au pus în proiectele lor arborii care au făcut ravagii în urma prăbușirii lor, deși sunt niște specii deloc consacrate și recomandate pentru clima României, vor răspunde pentru dezastrul petrecut după furtuna de marți, 25.07.2023, din Oradea? Din punctul meu de vedere, cea mai sănătoasă varianta e să se scoată toți arborii care nu au nimic de-a face cu România și clima sa și să fie înlocuiți cu arbori consacrați acestor ținuturi.
Postat 30 Iulie 2023, 23:07 de schein1981
Nu inteleg .....
Nu inteleg intr un oras ca la noi s a facut canalizarea techica de ce mai permite sa fie atirnate cablurile de telecomunicatii pe stilp ? La parcul Magnolia cablurile sunt tinute de copaci !!Desteptare domnilor doamnelor inspectori luati salar !!!
Postat 30 Iulie 2023, 20:43 de Otello
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6361 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON