URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Ianuarie 2023, 18:50

„Ai schimbat un Ferrari cu un Twingo”: Ce-i reproşează Shakira lui Gerard Piqué în noua sa melodie (VIDEO)

„Ai schimbat un Ferrari cu un Twingo”: Ce-i reproşează Shakira lui Gerard Piqué în noua sa melodie (VIDEO) (Sursa foto: Instagram - Shakira)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O piesă lansată miercuri de Shakira şi DJ-ul argentinian Bizarrap a ajuns „virală” pe internet în doar câteva ore datorită versurilor care fac aluzie la fostul partener de viaţă al artistei, ex-fotbalistul Gerard Piqué, şi la actuala sa iubită, Clara Chia Marti.

Presa internaţională notează că mesajele Shakirei pentru cei doi sunt transmise fără perdea, spre deosebire de celelalte melodii lansate de cântăreață în ultima perioadă, care au cuprins referiri subtile la despărţirea dintre ea şi fostul fotbalist al Barcelonei.

Noua piesă a fost publicată alături de un videoclip pe platforma YouTube fără un titlu anume, înregistrarea fiind descrisă drept „music sessions”.

Cântăreața columbiană îi reproşează lui Piqué, între altele, că a lăsat-o vecină cu fosta soacră şi cu datorii la Fisc, dar asta nu a doborât-o.

Ea face şi un joc de cuvinte pentru a cânta numele actualei iubite a lui Piqué. "Ea are un nume de persoană bună / E clar că nu e ceea ce pare (n.r. cuvântul clar este claramente în spaniolă) / Ea are un nume de persoană bună / Clar este exact ca tine", cântă artista columbiană.

Aceasta îi transmite şi că ea nu se va întoarce la el nici dacă o imploră şi îi doreşte să-i meargă bine "cu presupusa înlocuitoare".

Tot în versuri ea se compară cu o maşină Ferrari, iar pe Clara Chia Marti cu Twingo, un model de mașină Renault, mult mai ieftină spre deosebire de cele produse de compania italiană. 

„Ai schimbat un Ferrari cu un Twingo / Ai schimbat un Rolex cu un Casio / Tu mergi repede, ia-o mai încet / Mergi mult la sală, dar antrenează-ţi şi creierul un pic. / Sunt fotografiată peste tot / Aici mă simt ca un ostatic / Mie îmi convine, / O să eliberez casa mâine / Şi dacă vrei poţi s-o aduci şi pe ea la tine", cântă artista columbiană, conform Gsp.ro

Recent, Shakira a mai lansat melodia "Te felicito", ale cărei versuri sunt un repertoriu de reproşuri faţă de partenerul ipocrit, dar şi piesa "Don`t you worry" ("Nu-ţi face griji").

Cântăreaţa Shakira şi Gerard Pique au anunţat la începutul verii 2022 că s-au despărţit, iar presa din Spania a scris atunci că motivul ar fi infidelitatea fotbalistului, care ar fi avut încă de atunci o relaţie cu Clara Chia Marti.

"Regretăm să confirmăm că ne despărţim. Pentru bunăstarea copiilor noştri, care sunt prioritatea noastră cea mai mare, vă rugăm să ne respectaţi intimitatea", au transmis cei doi atunci, printr-un comunicat de presă.

Celebra cântăreaţă columbiană l-a cunoscut pe fotbalistul care a jucat pentru Barcelona în 2010 la filmările imnului de la Campionatul Mondial din Africa de Sud. Pique a apărut în videoclipul piesei "Waka Waka (This Time for Africa)", cântată de Shakira, melodia oficială a turneului. Ei au aceeaşi dată de naştere, dar cântăreaţa columbiană este cu 10 ani mai în vârstă. Ea are 45 de ani, iar Pique 35. Cei doi nu au fost niciodată căsătoriţi.


Versurile noii piese, traduse și publicate de Gsp.ro: 

Îmi pare rău, am luat deja un alt avion 
Nu mă mai întorc aici, nu vreau o altă dezamăgire, 
Te dădeai mare campion
Dar când am avut nevoie de tine, mi-ai arătat cea mai proastă versiune

Îmi pare rău, dragă, ar fi trebuit să dau afară pisica în urmă cu multă vreme
O lupoaică așa ca mine nu e pentru amatori
O lupoaică așa ca mine nu este pentru tipi ca tine
Pentru tipi ca tine
Sunt prea bună pentru tine
Și de aceea ești acum cu o fată exact ca tine 

Asta e pentru ca tu să te scandalizezi 
Mestecă și înghite, înghite și mestecă 
Nu mă întorc la tine 
Nici chiar dacă plângi în fața mea sau mă implori 
Am înțeles că nu e vina mea că oamenii te critică
Eu doar fac muzică
Îmi pare rău că te irită

M-ai lăsat vecină cu soacra
Cu presa la ușă și datoriile la Fisc 
Ai crezut că m-ai rănit, dar m-ai făcut mai dură 
Femeile nu mai plâng 
Femeile fac bani

Ea are un nume de persoană bună
E clar că nu e ceea ce pare
Ea are un nume de persoană bună
Clar este exact ca tine 

Pentru tipi ca tine 
De la iubire la ură nu este decât un singur pas, 
Nu te întoarce aici, fii atent la mine. 
Fără resentimente, dragă. 
Îți doresc să-ți meargă bine cu presupusa mea înlocuitoare. 

Nici măcar nu știu ce s-a întâmplat cu tine
Ești atât de diferit încât nici măcar nu te pot recunoaște
Eu fac cât două de 22 

Ai schimbat un Ferrari cu un Twingo 
Ai schimbat un Rolex cu un Casio

Tu mergi repede, ia-o mai încet 
Mergi mult la sală, dar antrenează-ți și creierul un pic. 
Sunt fotografiată peste tot 
Aici mă simt ca un ostatic 

Mie îmi convine, 
O să eliberez casa mâine
Și dacă vrei poți s-o aduci și pe ea la tine.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON