URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iunie 2011, 20:51

Secuii ies în stradă dacă nu pică reorganizarea teritorială a PDL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

"Oamenii vor ieşi în stradă dacă se încearcă dizolvarea comunităţii maghiare", a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, potrivit unui articol din Washinghton Post de zilele trecute. "În cazul în care se trece la o astfel de reformă administrativă, aşa cum în 1968, când Ceauşescu a încercat o reformă administrativă şi au ieşit oamenii în stradă, nu exclud să iasă oamenii pe stradă", a dezvoltat duminică liderul UDMR.

Kelemen a declarat că intenţia UDMR este să blocheze demersul de reorganizare iniţiat de PDL, folosind mijloace parlamentare, democratice, prin Guvern sau prin Parlament.

"Intenţia noastră este să blocăm acest demers, această reformă administrativă şi să folosim mijloace parlamentare, democratice,dialogul, prin Guvern, prin Parlament şi să nu se întâmple ce este preconizat. În cazul în care se trece la o astfel de reformă administrativă, aşa cum în 1968, când Ceauşescu a încercat o reformă administrativă şi au ieşit oamenii în stradă şi a renunţat la acea reformă şi au fost formate cele două judeţe, aşa simt eu, aşa primesc informaţii, şi eu ca lider politic trebuie să ştiu ce gândesc şi ce spun oamenii, nu exclud să iasă oamenii pe stradă. Asta înseamnă un mijloc democratic care se foloseşte peste tot în lume: dacă cineva vrea să protesteze, poate să iasă în stradă, poate să spună ce gândeşte, ce doreşte", a spus Kelemen.

Liderul UDMR a precizat că aceasta este atmosfera pe care a întâlnit-o în comunitatea maghiară din Covasna şi Harghita, iar el, ca lider al Uniunii, nu poate să nu ţină cont şi "de aceste aspecte".

"Vorbim de mijloace democratice. Protestul paşnic este un mijloc democratic de a spune părerea despre un lucru sau alt lucru. Intenţia noastră este ca un astfel de subiect privind reorganizarea să fie repede stins şi dacă nu există consens în coaliţie să lăsăm totul şi să revenim mai târziu, peste un an, peste o jumătate de an", a afirmat Kelemen.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
STAN e un tradator de tara
deomnastreaza acest lucru prin modul cum ne umileste el in favoarea secuilor si mai mult Romanul nu renunta la glia lui TRADATORII da o vand:))) nu ma intereseaza istoria ma intereseaza prezentul, nu conteaza a cui a fost proprietatea conteaza a cui e in prezent da NATURA sa si urmeze cursul, eu daca merg in Ungaria indiferent in ce calitate eu am drepturi limitate deci STAN PATITUL sa vorbesca vreau si alte pareri nu e sigurul care poate comenta acest subiect dar sincer cand aud limba maghiara in ROMANIA mi se ridica parul pot demonstra, in Ungaria nu ma deranjeaza sa o aud.
Postat 21 Iunie 2011, 17:38 de anca
VIDEOCLIP
http://kukker.manna.ro/showvideo/3154/hol_vagytok_szekelyek? vizitati -l si ascultati-l pe dl Stan si nu mai aberat in necunostinta de cauza.
Postat 21 Iunie 2011, 07:41 de Istoricul
ROMANI VENITI!
Ţară de dor Ţara românilor Ţară de vis Fără compromis! Noi suntem aici cu munţii Carpaţi Buni români de pretutindeni astăzi sântem fraţi Ne-am născut aici cu codrii străbuni Vântul bate,apa trece,pietrele rămân! Precum mai de demult ai mei strămoşi Au pus în drepturi vechile hotare Să ţinem astăzi steagul cât mai sus Ca ţara-i una fără compromis Să străjuim cu toţii la hotare Că ţara noastră nu e de vânzare!
Postat 20 Iunie 2011, 23:40 de dan Bihoreanul
ROMANI VENITI!
Pe-un picior de plai Pe-o gură de rai Iată…vin în cale Se cobor la vale Trei turme de miei Cu trei ciobănei… Romîni de pretutindeni ascultaţi: Veniţi cu mic cu mare la apel Că ţara cheamă astăzi pe bărbaţi Să ţină sus al patriei drapel! Să străjuim cu toţii la hotare Că ţara noastră nu e de vânzare!
Postat 20 Iunie 2011, 23:40 de dan Bihoreanul
care secui ?
care secui ? in ROMANIA, conform ultimului recensamant, sunt o mie de secui ! sa iasa in strada, sa intre in subsoluri, sa faca ce vor. daca nu vor sa fie "dizolvati", sa mearga in ungaria. chiar nu se supara nimeni.
Postat 20 Iunie 2011, 19:08 de dan oradeanul
ioiiiiiiiiiii
creapa udmr-ul !!!!!
Postat 20 Iunie 2011, 19:01 de neapisti distrusu
ha, ha, ha, ha
si u zic la fel UNGARIA e de voi :))) la urma urmei sunteti MINORITATI DE ETNIE MAGHIARA dar cetateni Romani asta nu va da dreptul sa ne bagati cultura voastra pe gat, ori sunteti Romani si/sau cetateni maghiari, acolo sa va impuneti liber drepturile, va admiram si respectam dar pana la un PUNCT: RAZBOI civil.
Postat 20 Iunie 2011, 13:30 de anca
CULMEA!!
Bai, sa iasa in strada daca asa doresc. Sa stea ei in strada o vreme si dupa care sa mearga la casele lor si sa nu ne ameninte si santajeze 'tu'i mama ei de treaba! Se tem de dizolvarea comunitatii maghiare cind de ani buni incoace nu fac altceva decit sa tot obtina drepturi in plus:pasapoarte maghiare, sectii maghiare etc dar daca te duci in secuime nu vorbesc cu tine romaneste si se fac ca nu inteleg, asta in ROMANIA. Am fost la KAuflandul din Odorhei si vinzatoarea vorbea doar maghiara cu mine, desi eu ii vorbeam politicos romana. In Corund am incercat sa cumpar ceva si a trebuit sa merg la 3 case, standuri diferite ca sa inteleaga aia ce vreau.....dar pt aia vorbeste kelemen de dreptate si democratie. pai nu ii este rusine?!
Postat 20 Iunie 2011, 12:13 de Anca
Pentecostal
sit and think how sad are Romanians because they trusted the vote
Postat 20 Iunie 2011, 10:37 de jonh
sacuii
O invtt si pe rouji, care poate ati uitat dar sa stiti ca a emigrat din covasna la Oradea, sa iasa si ea pe centura, ca sa imbine placutul cu profitul, mai ales ca e bani netaxabili si lor (conlocuitorii de culoare cu filet pe dreapta) nu le place sa achite taxe si impozite Statului Roman. Da' la cit e de obosita ma tem ca o sa auzim ca a sfirsit-o rau. Oricum, cosacuienii lu' rouji sunt niste rupti in cur cu aere. Daca ar fi dupe mine as scoate limba romana din scolile publice unguresti din Covasna si Harghita si i-as lasa in endogamia aia unsuroasa. bbllleeeeaaahhhh........
Postat 20 Iunie 2011, 09:17 de petrache tutea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON