URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2022, 09:45

A murit Mihail Gorbaciov, la 91 de ani. A fost ultimul lider al Uniunii Sovietice

A murit Mihail Gorbaciov, la 91 de ani. A fost ultimul lider al Uniunii Sovietice (captură, Fox News)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mihail Gorbaciov, ultimul lider al Uniunii Sovietice, a murit la vârsta de 91 de ani. „Mihail Sergheevici Gorbaciov a murit în seara asta după o boală gravă și prelungită”, a transmis Spitalul Clinic Central, potrivit agenției RIA.

Gorbaciov a fost ultimul lider al Uniunii Sovietice. El a preluat puterea în 1985, când a devenit secretar general al Partidului Comunist din Uniunea Sovietică. 

Fostul lider sovietic este cunoscut pentru reformele sale de liberalizare a pieței și discursului politic din Uniunea Sovietică. Mișcările politice perestroika („reconstruire”) și glasnost („deschidere”) au venit într-un moment în care economia centralizată a Uniunii Sovietice stagna din cauza lipsei de competiție, scrie romania.europalibera.org. 

Gorbaciov a încheiat acorduri de reducere a înarmării cu Statele Unite și parteneriate cu puterile occidentale pentru îndepărtarea Cortinei de Fier care a divizat Europa timp de aproape 50 de ani, ducând la reunificarea Germaniei, notează şi Digi 24. 

Mihail Gorbaciov a demisionat din funcția de președinte al Uniunii Sovietice pe 25 decembrie 1991, la câteva zile după ce liderii Belarusului, Rusiei și Ucrainei au declarat că URSS nu mai există.

După moartea lui Mihail Gorbaciov, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat „profunde condoleanțe” familiei acestuia, în timp ce alți lideri ai lumii i-au lăudat viziunea și cariera. Președintele SUA, Joe Biden, a spus că Gorbaciov a fost un „lider rar” cu „imaginație pentru a vedea că un alt viitor este posibil”.

„În calitate de lider al URSS, a colaborat cu preşedintele Ronald Reagan pentru a reduce arsenalele nucleare ale celor două ţări, spre marea uşurare a oamenilor din întreaga lume care se rugau pentru încetarea cursei înarmării nucleare. După zeci de ani de represiune politică brutală, el a adoptat reforme democratice”, a spus Joe Biden într-un comunicat, potrivit Libertatea.ro. 

De asemenea, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus că Mihail Gorbaciov a fost „un lider demn de încredere şi respectat”, iar Emmanuel Macron i-a mulțumit pentru „angajamentul său față de pacea în Europa”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mare om , mic caracter
Rusky
Postat 31 August 2022, 21:04 de Sandu2100
Gorbaciov a reușit să schimbe fața lumii ...
... cum niciun american, în toate visele lui anti-bolșevice, nu ar fi reușit. Ar trebui înmormântat cu onoruri de la Pentagon.
Postat 31 August 2022, 14:39 de KP
Viata lunga
Numai ILIESCU inca nu vrea sa predea bocancii
Postat 31 August 2022, 14:22 de Mare_blue17
A fost comunist dar...
Dumnezeu sa ii ierte sufletul deoarece a facut un serviciu mare lumii.
Postat 31 August 2022, 13:21 de IonutV
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON