URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2022, 20:15

A intrat în depășire fără să se asigure și a lovit o mașină care deja depășea. Concluziile polițiștilor după accidentul de pe DN1 din Bihor

A intrat în depășire fără să se asigure și a lovit o mașină care deja depășea. Concluziile polițiștilor după accidentul de pe DN1 din Bihor (sursa foto: INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA, Sergiu Bratiș)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Accidentul de sâmbătă de pe DN1 din Bihor, lângă localitatea Gheghie, s-a produs după ce un bărbat în vârstă de 30 de ani din Oradea, aflat la volanul unui autoturism Volkswagen, nu s-a asigurat când a ieșit de pe banda sa pentru a face o depășire și a lovit din lateral un autoturism Toyota, care deja se angajase în depășire, regulamentar. 

„Sâmbăta, 18 iunie a..c., la ora 15.45, pe DN 1, în afara localității bihorene Gheghie, un bărbat de 30 de ani, din municipiul Oradea, în timp ce conducea un autoturism pe direcția Cluj - Oradea, în împrejurări ce urmează a fi stabilite din cercetări, nu s-a asigurat corespunzător din spate la efectuarea unei manevre de depășire, moment în care vehiculul care îl urma se afla deja în efectuarea unei manevre de depășire regulamentară, condus spre Oradea, de un bărbat de 30 de ani, tot din Oradea și a intrat în coliziune laterală cu acesta”, se arată într-o informare transmisă de IPJ Bihor. 

În urma coliziunii, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a direcției sale de deplasare, unde s-a răsturnat.

În urma accidentului, o femeie de 51 de ani, din Cluj Napoca, pasageră în cel de-al doilea autoturism, a suferit multiple leziuni, pentru îngrijirea cărora a fost transportată la spital cu elicopterul SMURD. După cum BIHOREANUL a informat, femeia a fost transportată direct la un spital din Cluj. 

„De asemenea, o femeie de 30 de ani, din Oradea, pasageră in cel de-al doilea autoturism și un minor de 2 ani, din Oradea, pasager în același autoturism, în scaun special destinat transportului de copii situat în partea din spate, au suferit leziuni mai ușoare, pentru îngrijirea cărora au fost transportați la spital”, precizează IPJ.

Polițiștii Compartimentului Rutier Aleșd continuă cercetările sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd, pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor și cauzelor producerii accidentului rutier.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Mare_blue17
Legea spu e CLAR " CAND INTRII INDEPASIRE TE ASIGURI " aluia care era în depășire trebuia sa i se asigure depășirea, ce a făcut celalalt, a întrat ca prostul in depasire, poate sa asigurat, și celalalt era în unghiul mort, legea spune CLAR " casca ochii prostule " Din punctul meu de vedere ca șofer care am trecut de mult de 1 mi-l de km fără accidente NU E CULPA COMUNĂ
Postat 19 Iunie 2022, 20:27 de Sandu2100
Sandu2100
Tocmai ca genul de accidente sunt foarte dese , explicatiile tale sunt logice dar nu au aplicatie legala , , chiar daca nu e de acord nimeni cu asta , este culpa comuna , cel putin din punct , de vedere rutier , de ce crezi ca politia a declarat ca “ cercetarile continua “ ? Tocmai pt a stabili conform legii culpa comuna , nu eu hotarasc asta , legea o va hotara , chiar daca e aiurea cum suna si cum pare , intr-un final va fi CULPA COMUNA . Urmareste numai cu atentie ce se decide si ai sa te convingi
Postat 19 Iunie 2022, 13:52 de Mare_blue17
Mare_blue17
Nui culpa comună, unul a întrat în depășire, celalalt nu sa asigura din spate când a intrat in depășire, genul de accidente sunt foarte rare.
Postat 19 Iunie 2022, 00:45 de Sandu2100
CULPA COMUNA
Asa se va stabili de catre Politia Rutiera , CULOA COMUNA !!! Chiar daca prima masina depasea regulamentar , procedura se va face prin culoa comuna
Postat 18 Iunie 2022, 23:38 de Mare_blue17
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON