URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 28 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Februarie 2024, 14:31

11 dosare penale pentru infracţiuni rutiere, într-un singur weekend, în Bihor. Un tânăr circula "high" la volan prin Băile 1 Mai

11 dosare penale pentru infracţiuni rutiere, într-un singur weekend, în Bihor. Un tânăr circula 'high' la volan prin Băile 1 Mai foto: generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

11 şoferi opriţi în trafic la sfârşitul săptămânii trecute pe şoselele din Bihor s-au ales cu dosare penale, între aceştia numărându-se şi un tânăr de 19 ani din comuna bihoreană Haieu. Acesta circula pe drumul comunal 59, în Băile 1 Mai, prin satul Haieu, şi a ieşit pozitiv la testul rapid antidrog. 

Tânărul, care conducea un Fiat, a fost oprit în noaptea de vineri spre sâmbătă, de poliţiştii din staţiunea Băile Felix. "În urma testării preliminare, cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive", se arată într-un comunicat transmis luni de Biroul de presă al Poliţiei Bihor. 

Ca urmare, şoferul a fost condus la Serviciul judeţean de Medicină Legală Bihor, unde i-au fost recoltate probe de sânge şi urină, "în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise", mai scrie în informare.

Totodată, în cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care se afla sub influența unor substanțe psihoactive. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Poliției stațiunii Băile Felix, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea. 

În total, la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii rutieri au întocmit 11 dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulației rutiere, în timpul acţiunilor desfăşurate pe şoselele din Bihor în care au fost implicaţi 384 de polițiști de la structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, transporturi și luptătorii de la acțiuni speciale, 113 jandarmi, dar și polițiști de frontieră și reprezentați ai altor structuri de aplicare a legii. 

În cadrul acțiunilor, au fost legitimate 2.183 de persoane, au fost efectuate 1.515 testări pentru depistarea consumului de alcool sau droguri, în urma cărora au fost aplicate 511 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 301.986 de lei. Dintre acestea, cele mai multe, în număr de 277, au fost pentru depășirea limitelor legale de viteză, 17 au fost pentru conducere sub influența alcoolului, 55 pentru lipsa centurii de siguranță, 17 sancțiuni au fost pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor sau vehiculelor, au fost sancționați 18 pietoni, 15 bicicliști, au fost sancționate patru depășiri neregulamentare, șase au fost pentru lipsa ITP, iar 42 de sancțiuni au fost pentru alte abateri.

Poliţiştii bihoreni au reţinut 118 permise de conducere și 19 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON