URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Martie 2010, 14:21

Viorel Cataramă, exclus din PNL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Viorel Cataramă a fost exclus, luni, din PNL, de către Consiliul Naţional Executiv al partidului, la propunerea Biroului Politic, decizia fiind luată cu 39 de voturi "pentru", şase voturi "împotrivă" şi patru abţineri. Catarmă nu a participat la şedinţa CNEx, deşi fusese invitat pentru a-şi prezenta punctul de vedere, excluderea sa din partid fiind decisă în absenţă sa.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, la finalul BPC, că există o propunere de excludere din partid a lui Viorel Cataramă, care a fost înaintată CNEx, precizând că liberalul a fost invitat să participe la şedinţă.

Viorel Cataramă a intenţionat să se înscrie în competiţia pentru funcţia de preşedinte al PNL, dar nu şi-a mai depus în cele din urmă candidatura. Cataramă a sugerat, la Congresul extraordinar al PNL de la începutul lunii martie, că liderul Crin Antonescu ar dori schimbarea Statutului pentru îndepărtarea vocilor critice, la presiunea sponsorilor care ar urma să plătească datoria de 1,6 milioane de euro din campania electorală pentru alegerile prezidenţiale.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Congresul extraordinar al PNL, că un partid bine organizat l-ar fi exclus pe Viorel Cataramă, care, "din neglijenţă", este încă membru al PNL, după ce "a procedat în modul cel mai josnic în campania electorală".

Iată care este activitatea politică a lui Viorel Cataramă, realizată de agenţia Mediafax:

Viorel Cataramă a intrat în politică în 1990, ca membru PNL. În iulie 1990, se înfiinţează PNL-AT, iar Viorel Cataramă se alătură noului partid. Este membru în Comitetul director al PNL-AT, secretar cu probleme de tineret, studenţeşti, sport, turism, timp liber, pâna la 30 iunie 1992.

În perioada Guvernului Roman, a ocupat funcţiile de secretar de stat în Ministerul Comerţului şi Turismului şi de şef al Departamentului reglementărilor comerciale şi turistice (10 august-octombrie 1991).

În vara anului 1992 este exclus din PNL-AT, iar câteva luni mai târziu, în preajma alegerilor, contribuie la înfiinţarea Noului Partid Liberal (NPL), care, ulterior, se va uni cu PNL. În 1993, Cataramă devine vicepreşedinte al Partidului Naţional Liberal (PNL).

La 22 septembrie 1993, demisionează din conducerea PNL, renunţând la funcţia de vicepreşedinte al partidului. Revine asupra demisiei, dar istoria se repetă: în 25 octombrie 1995, îşi anunţă public intenţia de a demisiona din funcţia de vicepreşedinte, rămânând simplu membru al PNL.

La alegerile parlamentare din 1996 devine senator.

În aprilie 1998 îşi dă demisia din funcţia de vicepreşedinte al PNL, pentru că nu a fost numit ministru al Finanţelor în Cabinetul Radu Vasile.

În iunie 1998, membrii PNL au cerut sancţionarea senatorului, pe motiv că întârzie depunerea declaraţiei privind legăturile cu Securitatea. La numai o lună, Biroul Permanent îi retrage dreptul de a mai face declaraţii în numele partidului.

În februarie 1999, Cataramă îşi dă demisia din PNL, în semn de protest faţă de suspendarea, prin proiectul bugetului pe 1999, a facilităţilor fiscale pentru investitori, lucru care a declanşat conflictul cu ministrul Finanţelor, Decebal Traian Remeş, şi cu Valeriu Stoica. Cataramă îl acuză pe Remeş că aplică o politică fiscală antiliberală. Tot atunci a făcut presei câteva declaraţii conform cărora a investit în PNL, timp de doi ani, un milion de dolari.

După numai o lună, se înscrie în PNR, ocupând şi funcţia de preşedinte interimar. După un an şi-a dat demisia şi din PNR, după ce în iunie 1998 s-a autosuspendat din funcţia de preşedinte al acestui partid, până la clarificarea litigiului dintre AVAB şi Elvila Internaţional.

La alegerile locale din 2000, Cataramă a candidat la funcţia de primar general al Capitalei, ca independent.

În preajma alegerilor generale din 2000, trece la ApR, deţinând funcţia de vicepreşedinte. În 2001 ocupă funcţia de prim-vicepreşedinte al Partidului Alianţa pentru România.

În 2002 se reînscrie în PNL şi devine vicepreşedinte. În mai 2002 anunţă intenţia de intra în competiţia internă din PNL pentru desemnarea candidatului acestui partid la Preşedinţia României. În noiembrie 2002, ocupă funcţia de vicepreşedinte al filialei Bucureşti a PNL.

Biroul Executiv Central al PNL a decis, în şedinţa din 6 august 2004, să-l excludă pe Viorel Cataramă de pe toate listele parlamentare pentru alegerile generale din toamna aceluiaşi an, pe motiv că imaginea publică a lui Cataramă ar putea afecta campania electorală a Alianţei PNL-PD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON