URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 04 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum ceva ani s-a făcut o analiză a calificării pe care o aveau slujbașii CNAIR, pentru că lumea era intrigată de ce nu se mișcă lucrurile în atât de sensibilul domeniu al construirii de autostrăzi. S-a constatat că mare parte dintre cei care luau salariile pe acolo erau ori absolvenți de teologie, ori profesori de română.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Vă mai amintiți bancul care circulă tot la patru ani, cu alegerile care în România se fac doar pentru a stabili cu cine guvernează UDMR? În Bihor e pe cale să apară altul: alegerile se fac ca să se știe pe cine a bătut Bolojan.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Noiembrie 2017, 08:30

Un vis împlinit: Îndrăgitul producător de prăjituri Flavours by Patricia şi-a deschis shop în Nufărul (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Iubitorii de dulciuri au, de acum, un nou loc dedicat lor. Îndrăgitul laborator de produse de patiserie Flavours şi-a deschis, săptămâna trecută, reprezentanţă pe strada Nufărului, nr. 50, la capătul blocului de vizavi de McDonalds.

Gătit cu sufletul

Flavours by Patricia Shop s-a născut din pasiune. "Totul a început de la un vis. Un vis pe care l-am avut încă de mică, din adolescenţă, când mama mă punea să fac prăjituri de sărbători. Nu doar că a început să-mi placă, dar am început să inovez. Prăjituri precum «tradiţionalele» Doboş, Petre Roman sau Albinuţa aveau alt gust şi alte texturi gătite de mine", povesteşte Patricia Moza, proprietara Flavours.

Ce ingrediente punea în plus? În primul rând suflet. Originară din Cluj, Patricia a venit în Oradea în 2005, unde locuieşte acum împreună cu soţul şi copiii ei, care o ajută în afacere, iar oraşul şi oamenii de aici au cucerit-o. Expert contabil de profesie, de sărbători sau pur şi simplu pentru relaxare, Patricia lăsa cifrele deoparte şi "cocea" deserturi.

Prăjiturile ieşite din mâinile ei i-au cucerit pe apropiaţi, care o rugau să le facă tot mai des. "Motivată de prieteni și susținută de soțul meu, Costel, care mă ajută enorm, în urmă cu 3 ani am început să creez şi pentru altfel de evenimente. Pur şi simplu m-am trezit că visul din copilărie începea să se împlinească". Aşa s-a născut laboratorul de patiserie Flavours, care a devenit cu timpul cunoscut în Oradea şi prin dulciurile din diverse localuri, ca ReWine, Ra Cafe sau Editura Ratio et Revelatio de pe Corso.

Calitate, fără conservanţi

Care e specificul dulciurilor Patriciei? În primul rând calitatea. Prăjiturile sunt "aşa cum se făceau pe vremuri". Fie că este vorba despre cele tradiţionale româneşti, fie că au specific franţuzesc, italian sau american, sunt fără conservanţi, naturale! Unt cu 82% grăsime, ciocolata belgiană Barry Callebaut şi frişca naturală sunt doar câteva dintre ingredientele ce dau inconfundabilul gust.

Flavours pune la dispoziţie atât prăjituri clasice, cât şi dintre cele mai exclusiviste. Printre produsele magazinului se numără biscuiţi cu unt şi gem, chec cu lămâie şi rozmarin sau chec cu mere şi scorţişoară, Doboş, Mousee lime şi fructul pasiunii ori Mousee cu ciocolată belgiană, prăjitura Pavlova, Oreo Cheesecake şi Carrot Cake, ale căror preţuri variază între 9,5 şi 10,8 lei (prăjituri), respectiv între 2,8 şi 5 lei (produse de patiserie).

"Produsele noastre chiar sunt de calitate, într-o lume în care mulţi pretind că fac asta, dar nu se ţin de cuvânt", spune antreprenoarea. "Toate au amprenta mea. Chiar şi când găsesc reţete noi, pe internet sau în cărţi, întotdeauna le reinterpretez, dau gustul meu şi îmi adaug nota personală".

Dulciuri personalizate

Prăjiturile făcute de Flavours se adresează tuturor, atât părinţilor pretenţioşi, care au copii cu imaginaţie, cât şi organizatorilor de evenimente business, petrecăreţilor sau chiar viitorilor miri.

Candy Bar-urile şi torturile gătite de Patricia nu conţin acele materiale pline cu zahăr din abundenţă, care se găsesc peste tot, în schimb sunt decorate în concordanţă cu fiecare eveniment. "Ţinem foarte mult la design, şi ceea ce ne deosebeşte de ceilalţi furnizori de produse de patiserie şi dulciuri este că noi personalizăm foarte mult evenimentul. Fiecare eveniment este unic pentru noi şi ne implicăm 100% în decorul prăjiturilor", spune ea.

Cu drag de prieteni şi design

De altfel, atenţia la detalii şi design se vede inclusiv din felul în care a amenajat noul shop, deschis pe strada Nufărului nr. 50.

Amenajat pe 21 de metri pătraţi, locul aduce mai degrabă a salon de familie, numai bun pentru o discuţie cu un prieten drag.

Unul dintre pereţi e vopsit în negru, ca o tablă, pe care sunt scrise, cu cretă, fel de fel de mesaje din care răzbate dragostea pentru dulciuri: "Life is short, Eat dessert first" (Viaţa e scurtă, mănâncă desertul prima oară), "Home is where Cake is" (Acasă e acolo unde sunt prăjiturile) sau "Oh, Pilates, i thought you said pie & lattes…" (Oh, Pilates, am crezut că zici plăcintă şi cafea latte).

Mai mult, în micul magazin se regăseşte inclusiv un "raft al prietenilor", cu produse la fel de calitative. Gemuri de casă din ardei iute, siropuri din muguri de brad şi vinuri fără conservanţi pot fi achiziţionate de aici drept cadouri.

"Flavours nu e o cofetărie oarecare. Am vrut să facem ceva diferit, omul să aibă un sentiment de bucurie ori de câte ori trece pe la noi", explică Patricia. Iar reţeta găsită de orădeancă pentru noul magazin pare una de succes. Încă din prima zi de la deschidere, joia trecută, vitrina s-a golit de prăjituri, iar viitorul pare promiţător.

Comenzile se fac fie pe pagina de Facebook Patiseria Flavours, fie la telefon 0740245584, iar în curând şi de pe site-ul Flavours, www.flavoursbp.ro. Poftă bună!

(Advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.65 RON
  • 1 EUR = 4.9764 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON